A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kokainozva-prostizva vágott oda a városmakettes botránynak Szombathely volt alpolgármestere

via Nyugat.hu

2017. január 5. 09:49 | 0 hozzászólás

Marton Zsoltnak a szombathelyi drogügy után távoznia kellett a politikából, Facebook-posztjában most összefüggésbe hozza a két ügyet.

Az új év első közéleti botrányát Szombathelyen a két ünnep között átadott, 30 millióba került városmakett hozta meg. Először maga az ára, aztán az, hogy a maketten az egyik szombathelyi vendéglátóhely, a Deck Bisztró neve is szerepel, miközben a város jelentős épületei hiányoznak róla. A városvezetés gyorsan közölte, hogy nem tudtak a Deck feliratról, megígérték, hogy intézkednek, szerda reggelre el is tűnt a felirat a városmakettről.

Ezek után jött Marton Zsolt volt fideszes alpolgármester Facebook-posztja.

Amúgy érdecktelen

Ha már éppen hazaugrottam, hát beleszólok. Nyilván kamu, hogy senki nem tudja, hogy került oda a "deck" felirat a városmakettre. Ahogy az is kamu, hogy az önkormányzat illetékesei csak a leleplezés után szembesültek ezzel.

Ezért aztán elmondom én, hogyan: a művész, aki amúgy egy végtelenül rendes ember, egyben vitorláskapitány is. Igen, ő volt a kapitány azon a hajón is, ahol állítólag kifolyt a kokain az ablakon, és több volt a prosti, mint a házas ember. Amelyiken a Deck tulajdonosai is vitorláztak, igen. A többiek a mellékelt fotón (magamról sem megfeledkezve), amit szintén a művész úr készített. Talán még Mérei Tamás hiányzik róla.

Amúgy teljesen érdecktelen lenne a sztori, ha nem ütné fel a fejét ez a gátlástalan mohóság, és nem a művész részéről. De felütötte.

Hiába csiszolták le, ottmarad."

Marton 2010 és 2014 között volt a város második embere, 2013 őszén aztán kitört a drogbotrány. Ami egy videóval kezdődött, ezen állítólag Lazáry Viktor, akkor szintén alpolgármester látszik, amint kokainfogyasztásra utaló dolgokat tesz. Nyomozás indult, ami megállapította, hogy a videó egy vitorláshajó kajütjében készült, a nyomozók beazonosították és megtalálták a vitorlást is, ahol valóban találtak drogra utaló nyomokat, és azt is megállapították, hogy a videó valódi.

Hatósági ügy végül nem lett a dologból, de az együtt vitorlázgató, s jobbára a várost is együtt irányító Marton Zsolt, Lazáry Viktor alpolgármesterek és Szakály Gábor tanácsnok (ők hárman látszanak a fenti képen) elég hamar és látványosan eltűnt a politikai életből.

Marton most ezzel a poszttal vágott oda keményen a városmakettes, deckes botrány szereplőinek. Marton az utóbbi időben próbálja feledtetni sok vihart kavart politikai múlját, s "kivülállóként" építi fel újra magát. Ki tudja, mire készül még?

Tovább...


A cikk eredetije: Kokainozva-prostizva vágott oda a városmakettes botránynak Szombathely volt alpolgármestere


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges