A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kizárnák a Fideszt a Néppártból, megfenyegették őket

via Index.hu

2018. június 4. 17:41 | 0 hozzászólás

"...a CDA azt kérte a néppártból, hogy húzzák meg azt a vörös vonalat, amit ha valaki átlép, akkor felfüggesztik a tagságát."

Úgy tűnik, hiába egyeztetett személyesen Orbán Viktor Sybrand van Haersma Bumával, a holland Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA) elnökével Szófiában május közepén, az Európai Néppárt csúcstalálkozóján. A CDA a hétvégén elfogadott egy indítványt, ami szerint a Fideszt ki kell zárni a néppártból. A Politico szerint a CDA azt kérte a néppártból, hogy húzzák meg azt a vörös vonalat, amit ha valaki átlép, akkor felfüggesztik a tagságát.

A CDA határozatára a Fidesz közleményben reagált, eszerint a CDA hazugságokat állít Magyarországról, a Fideszről és az alkotmánymódosításról. Mint írják,

    a Fidesz visszautasítja a CDA hazugságait és felszólítjuk a holland párt vezetését, hogy kérjen bocsánatot. Amíg ez nem történik meg, felfüggesztünk minden kapcsolatot a CDA-val és megvonjuk támogatásunkat a párt jelöltjeitől.

Mint ismert, nem a CDA az egyetlen, ami a Fidesz kizárását szeretné az európai pártcsaládból. Legutóbb múlt csütörtökön volt erről szó, akkor az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának alelnöke, Josef Weidenholzer szólította fel erre az Európai Néppártot.

Tovább..


A cikk eredetije: Kizárnák a Fideszt a Néppártból, megfenyegették őket


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges