A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kitálalt egy adóellenőr: a nagy cégeket hagyja csalni a NAV

via Privátkopó

2013. november 9. 11:44 | 2 hozzászólás

Hivatali visszaélés miatt tett feljelentést a NAV egyik munkatársa. Horváth András, aki hosszú ideje ellenőrzési szakkoordinátorként dolgozott és munkája során úgy tapasztalta, a kiemelt adózókkal, vagyis a legnagyobb magyar cégekkel és multikkal elnézőbb a NAV az adócsalások ügyében.

A NAV-ellenőr szerint nagyjából ezermilliárdos tétel az, amit a legnagyobbak évente elcsalnak, miközben a NAV ezekben az ügyekben rendszeresen nem lép fel kellő erővel.

Horváth, aki a Levegő Munkacsoport és a VÉSZ közös rendezvényén állt a nyilvánosság elé, azt is elmondta, hogy az évek során elsősorban a határon átnyúló áfacsalásokat vizsgálta, ám többször is előfordult, hogy egy ügyről leállították, de olyan is volt, hogy személyesen kizárták a projektből, miután visszaélésre utaló nyomokat talált.

Horváth András adótitkok és üzleti titkok miatt konkrét cégek neveit nem említhetett, de az ügyészséghez benyújtott mellékletekben konkrét projektek és eseteket is megemlít. Szerinte a magas magyar áfakulcs miatt nagyon jövedelmező lett az áfacsalás, a nagy cégek pedig ezzel élnek is, amely felett a NAV nagyon gyakran szemet huny nagy gazdasági érdekérvényesítő képességű multikkal és nagy cégek esetében. Horváth elmondta, felmondását már beadta a hivatalnál, de még tegnap is próbálták visszatartani.


A cikk eredetije: Kitálalt egy adóellenőr: a nagy cégeket hagyja csalni a NAV


Hozzászólások

adamik_ képe

adamik_
5 éve

Érik a teljes ellenzéki összefogás?

http://kuruc.info/r/2/120120/

Sugovica képe

Sugovica
5 éve

Magyarországon a "jobbak" sokat csalnak minden vonalon, de ezek legtöbbször olyan pozicióban vannak, hogy megtehetik.. Az átlagember, vagy azok akik irgalmatlan kevés jövedelemmel rendelkeznek azok meg a lehetőségeik szerint, ami szép kevés...

Roppant "érdekesnek" találom, hogy a fidesz kormánytagok pl. kapnak a fizetésükhöz kiegészitést a tranzakciós adó miatt..:( - pedig igazán van mit a tejbeapritaniok... Amig az egyszerű emberekre minden újfajta adóforma érvényes... Igy aztán könnyű törvényeket hozni, ha saját magukra mindez nem vonatkozik... .