A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kirúgással fenyegette meg a tanárokat a polgármester a sztrájk előtt

via SONLINE

2016. április 15. 11:31 | 0 hozzászólás

Csütörtökön érkezett szerkesztőségünkbe az levél, mely egy somogyi iskola tanárijában történt eseményeket dolgozza fel két nappal a 15-ére meghirdetett pedagógussztrájk előtt. Az írást változtatás nélkül tesszük közzé.

Olvasói levél
Csütörtökön érkezett szerkesztőségünkbe az levél, mely egy somogyi iskola tanárijában történt eseményeket dolgozza fel két nappal a 15-ére meghirdetett pedagógussztrájk előtt. Az írást változtatás nélkül tesszük közzé.
 
A pedagógussztrájk margójára (Avagy valami elkezdődött)

Mottó: „A hatalom abban rejlik, hogy az emberi lelkeket darabokra tépjük, s aztán olyan új alakba rakjuk össze, amilyenbe akarjuk.”  George Orwell

Ez a nap is elérkezett. Megismerhette kis tantestületünk, hogy milyen is a hatalom, a politika a mi kis településünkön. (Iskolánk valahol Magyarországon, valahol Somogy megyében található.) Előző napokon a kollégákkal megvitattuk, hogy mi is csatlakozunk az április 20-ai pedagógus sztrájkhoz. Hogy miért? Mert egyetértünk avval, ami mostanság zajlik az oktatás megújításával kapcsolatban, és nem látunk előremozdulást az ügyben. Azt is látjuk, hogy nagyon rosszul mennek a dolgok.
Elérkezett április 13-a. Polgármesterünk reggel fél nyolcra összehívatta a tantestületet. (Ő nem a munkáltatónk.)  Alig negyed óra alatt ízelítőt kaptunk abból, hogy milyen is lehetett a Rákosi-korszak, a hatalom hogyan tudja megmutatni erejét. Indulatos beszédében (kirohanásában) kitért arra, hogy mi pedagógusok húzzuk csak meg magunkat, így is túl vagyunk fizetve, és az ő kollégáinál így is kevesebbet dolgozunk, és persze a közmunkásoknál is. (Ne akarjunk 22 órás munkahetet!)

Kifejtette, hogy a MINISZTÉRIUMból már felhívták, és figyelmeztették arra, hogy ha további pályázatokat szeretne benyújtani és persze nyerni szeretne a település, akkor valamit tegyen a helyi pedagógusokkal. ÉS Ő TETT IS! Fenyegetett, és „megígérte”, hogy ha csak egy pedagógus is sztrájkolni fog, annak lehet, hogy komoly következménye lesz a településünkre nézve is, és talán még a munkánkat is elveszíthetjük. (Persze ebbe be tud majd segíteni a tankerületünk vezetője is!) Igen, elhangzott a vezető párt neve is, főleg avval kapcsolatban, hogy mennyi pályázatot nyert meg településünk és hol tartunk ma. És ezt kinek köszönhetjük? A PÁRTNAK, a párthűségnek. (Hirtelen eszembe jutott a régi munkásmozgalmi dal sorai: „ a párttal, a néppel egy az utunk…”)

Tovább...


A cikk eredetije: Kirúgással fenyegette meg a tanárokat a polgármester a sztrájk előtt


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges