A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kíméletlen kiszavazóshow lett a baloldal egyeztetéséből

via Index

2016. november 4. 12:36 | 2 hozzászólás

Elkezdődött a baloldali pártok tárgyalása a 2018-as együttműködésről, majd néhány párt számára ma véget is ért. Az Index úgy tudja, az Együtt el sem ment a mai fordulóra, Fodor Gáborékat pedig Gyurcsány Ferenc javaslatára gyakorlatilag kiszavazták a játékból, a Liberálisok a megbeszélés közepén elhagyták a tárgyalóasztalt. Majd utána egy másik résztvevőnek is távoznia kellett.

Kissé felpörögtek az események a baloldal 2018-as összefogásáról szóló többpárti tárgyaláson. A PM, amely most már egyszerűen csak mint Párbeszéd kezdeményezte még október elején, hogy üljenek le tárgyalni a demokratikus ellenzéki pártok az együttműködés módjáról, egész pontosan az előválasztásról, amely a Párbeszéd javaslata.

Múlt csütörtökön meg is ejtették az első fordulót, amelyen már a hozzánk szivárgó információk szerint érezhető volt a feszültség több résztvevő között. A mostani tárgyaláson pedig már látható eredménye is volt a konfliktusoknak.

Többen elhagyták a tárgyalóasztalt, így már most eldőlt, hogy ki nem vesz részt a 2018-as baloldali összefogásában.

Vagyis nemhogy arról nem sikerült megállapodnia a baloldalnak, hogy fognak össze, már arról sem, hogy kivel tárgyaljanak az összefogásról. Így aztán már most 2016-ban eldőlni látszik, hogy a 2014-es nagy baloldal összefogás aligha fog összejönni még egyszer.

A P az egyeztetésre meghívta az összes létező baloldali ellenzéki pártot, sőt, olyanokat is, amelyeknek tagságuk is alig van. A Párbeszédesek helyet kínáltak az asztalnál a következőknek: MSZP, DK, LMP, Együtt, MoMa, Liberálisok, Balpárt (ehhez jött még a Vajnai Attila-féle Európai Baloldal-MMP2006, amelyet először nem hívtak, de aztán mégis ott találhatták magukat az asztalnál).

  • Időrendben az első kieső az LMP volt, amely már a legelején jelezte, hogy nem kíván részt venni ebben a játékban. Szél Bernadett LMP-s társelnök jó korán megüzente, hogy az LMP külön indul 2018-ban, és halad a maga útján.

Tovább...


A cikk eredetije: Kíméletlen kiszavazóshow lett a baloldal egyeztetéséből


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Dehogyis érdemeljük!
Csak hát EGY zászlaja van egy országnak, és az alá kell állnia annak is, aki nem úgy szavazott...
A szemétégető szagát is az egész városunk szagolja, pedig nem mindenki szavazott arra, hogy idejöjjön! :(((
"Kollektív szagolás"! :(((

Igenám!
Csak egy a baj, de az nagy:
Választanunk kellene, de nincs választék!

Illetve van: A SEMMI és a NULLA között... :(((

Mint a kisegér, a dió és mogyoró nélküli egérirtótól is megdöglik.
Mert erre néz: SE DIÓ!
Arra néz: SE MOGYORÓ!
És már el is van vágva a nyakincája...
 

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Mit lehet erre mondani?

Csak annyit, hogy Orbánt érdemeljük :(