Szerkesztők ajánlják Szele Tamás: Sri Lanka könnyei
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kiderült, hogyan vághat vissza Orbán Viktor az EU-nak - durva lehet

via Napi.hu

2018. szeptember 19. 12:16 | 0 hozzászólás

A moszkvai vezetéssel szemben érvényben lévő európai uniós szankciók ellenére Orbán Viktor megerősítette kormánya elkötelezettségét az orosz-magyar együttműködés mellett a paksi bővítés ügyében - vezeti fel beszámolóját a keddi Orbán-Putyin találkozóról a Voice of America (VoA) internetes portálja.

Közeleg a tél

Orbán Viktor moszkvai látogatása elsősorban a gazdasági kapcsolatokról szólt - mondta a hírportálnak Ian Bond, a londoni Center for European Reform kutatóintézet szakérője. Magyarország az orosz energiahordozóktól leginkább függő országok közé tartozik - emlékeztette a magyar helyzetet kevésbé ismerő külföldi olvasóit. Nem csupán a gázról van szó, amelynek nagyját orosz forrásból szerzik be, hanem az elektromos áramról is.

Ennek nagy részét ugyanis az orosz technológiára alapuló paksi reaktorokban termelik meg, amelyek üzemanyagát 100 százalékban Oroszországtól szerzik be - emelte ki az elemző. Ezért aztán szerinte az oroszok nagyon könnyen emlékeztethetik a magyarokat arra, hogy közeleg a tél, ha netalántán szeretnének a magyarok függéséből politikai hasznot húzni.

Tovább...


A cikk eredetije: Kiderült, hogyan vághat vissza Orbán Viktor az EU-nak - durva lehet


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges