Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kiderülhetnek a trafikosztás titkai

via Index

2015. október 10. 11:17 | 1 hozzászólás

Bár már rég nem tűnik olyan nagy titoknak, hogy mi alapján kaphatott valaki trafikot a nagy államosítás után, de némi plusz bizonyítékot hozhat egy mostani döntés. Egészen pontosan az, ha a fejlesztési minisztériumnak ki kell adnia a nyertes trafikpályázatok üzleti tervét. Elsőfokon most ugyanis pert nyert ellenük a DK a Népszabadság szerint.

Az üzelti terv döntött lényegében a pályázatok pontszámainál, a lehetséges 120-ból 60 pontot ért, a bírálók pedig szubjektíven dönthették el, hogy mennyire jó egy adott üzleti terv. Előkerült egy szekszárdi hangfelvétel is, ahol az önkormányzat elosztja a trafikokat az alapján, hogy "elkötölezett jobboldaliak" nyerjenek. 

Őrjöngenek a trafikosok

Sokak nyertek üzlethelyiség és tapasztalat nélkül, de titok, hogy ki miért kapta meg a koncessziót.Tovább

Lázárék nagy bulija

Biztosan mindenki emlékszik még Lázár János trafiktörvényére, amikor az egyik hódmezővásárhelyi ismerőse, Sánta János írt egy törvényt, lényegében saját magára, aztán szétnyerték magukat trafikokkal a pályázaton, majd két és félszeresére növelte a kormány a hatósági áras hasznukat, aztán a gyerekek érdekében bezáratták a túl jól menő trafikokat úgy, hogy iskolák mellett azért mégiscsak lehessen cigit árulni, aztán az NGM adóstratégái hirtelen kitaláltak egy olyan egyszerű különadót, ami csak a versenytársakat bünteti.  Majd kiderült, hogy Sántáék megkapják a központi ellátást is, nagyon alacsony áron.

De lehet, hogy előbb-utóbb az egészet vissza kell majd csinálni, vagy durva kártérítéseket fizetni, mert kis késéssel, de uniós eljárás indulhat az ügyben.

A belső piaci szabályozásért felelős biztos szerint

Tovább...


A cikk eredetije: Kiderülhetnek a trafikosztás titkai


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Túl sok a verébcsiripelés, tettekre van szükség, hogy  ilyen és ehhez hasonló eset ne  forduljon elő többé...