A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kétórás volt Orbán brüsszeli raportja, politikailag kényes ügyekről beszéltek

via HVG

2018. május 3. 10:53 | 1 hozzászólás

Mivel az Európai Néppárt a tárgyalás „kényes voltára” hivatkozva nem mond semmit, Orbánék megint azt hazudnak, amit akarnak.

Erősen tompította a szerda délutáni "raport" élét Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke reggel: bár a Politico arról írt, Orbánt Brüsszelbe rendelte a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt, hogy elbeszélgessen vele arról, az újabb kétharmad után folytatódik-e az illiberális demokrácia kiépítése, illetve Manfred Weber frakcióvezető szerint tisztázni akarják azt is, hogy vannak korlátok, amelyeket neki is tiszteletben kell tartania, Havasi szerint ez mindössze egy korábbi látogatás viszonzása.

Havasi azt írta, Orbán az új nemzeti kormány céljairól, a következő évek feladatairól tájékoztatja majd az EPP vezetését, de aktuális uniós ügyek is szóba kerülnek. Havasi emlékeztetett, Weber a választási kampány alatt járt Magyarországon, és a pártcsalád támogatásáról biztosította Orbánt.

Azt, hogy a találkozón mi hangzott el, nem derült ki. Kerestük Manfred Weber frakcióvezetőt és Joseph Daul néppárti elnököt is, de nem reagáltak. Az Indexnek Daul titkársága annyit mondott, lesznek még ilyen találkozók,

politikailag kényes ügyről van szó,

ezért sem kommentálják.

Tovább...


A cikk eredetije: Kétórás volt Orbán brüsszeli raportja, politikailag kényes ügyekről beszéltek


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
11 hónapja

Nincs új a  nap alatt!