A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Két évig is tarthat a kórházak újabb átvilágítása

via Népszava Online

2018. augusztus 31. 11:25 | 0 hozzászólás

Amíg világítanak, addig sem kell semmit se csinálni. De egyszer kifogy az elem… Persze az is kiderült, hogy mi vagyunk hibásak a betegségeinkért.

A kórházi fertőzések adataira a közönségnek a Kúria döntéséig még várni kell, de addig is megint átvizsgálják a kórházak gazdálkodását, és öt egészségügyi programmal hozná jobb kondícióba a lakosságot az egészségügyi kormányzat – egyebek mellett ez derült ki Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár szavaiból. A politikus csütörtökön az Egészségügy 5 Dimenzióban őszindító konferenciáján beszélt először nagyobb nyilvánosság előtt kormányzati, szakmai tervekről.

A lapunk által is ismertettet öt, az országos intézetek irányítása mellett összeállított egészségjavító programokkal kapcsolatban azt mondta:  céljuk, hogy késleltessék a betegségek korai jelentkezését, a kormányzati stratégiával pedig ehhez adnának segítséget. Szerinte a magyarok tovább lehetnének egészségesek, azaz az emberek túl korán, de már súlyos állapotban kerülnek az ellátórendszerbe, olyan betegségekkel, amelyek zöme egészségtudatosabb életmóddal késleltethető vagy akár elkerülhető lenne. A korán diagnosztizált betegségeket könnyebb lenne kezelni. Példaként említette az Észak-karéliai programot, megjegyezve azt is, hogy nekünk is sikerülhet az, ami a finneknek, akik életmódváltást célzó programjaikkal gyakorlatilag tíz év alatt jelentősen csökkentették a magas vérnyomás, a stroke és az infarktus miatti halálozások számát, és ma a legegészségesebbek közé tartoznak.

Tovább...


A cikk eredetije: Két évig is tarthat a kórházak újabb átvilágítása


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges