Szerkesztők ajánlják Nagypéntek
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Két bank önti a pénzt a Tiborcz-érdekeltségekbe – már közel 10 milliárd forintnyi hitelt kaptak

via Átlátszó.hu

2018. szeptember 27. 10:03 | 0 hozzászólás

Csaaaak annyira volt szükségük? Kispályások…

Az elmúlt hetekben csak találgatni próbálta a sajtó, vajon hogy teremt elő újabb és újabb milliárdokat a semmiből – például műemlékfelújítására – a kormányfő veje. A turai kastélyra 1,9 milliárd forint kölcsönt kapott a BDPST Group, ezzel a Tiborcz-féle ingatlanérdekeltségek összes hitele megközelíti a 10 milliárd forintot. A két nagy donor az épp összefonódó Gránit és Takarékbank.

A hitelbiztosítéki nyilvántartás friss bejegyzései szerint a turai Schossberger-kastélyrekonstrukciót menedzselő TRA Real Estates Kft. három szerződés alapján összesen 1,9 milliárd forintnyi hitelt kapott a Gránit Banktól. Az állítólag rekreációs funkcióval gazdagodó épület teljes felújítására összesen 4,5 milliárdot teremtett elő a Tiborcz István-féle BDPST Group projektcége – ennek a pénznek tehát a 42 százalékát biztosítja a Gránit.


Utóbbi egyébként a család régi, bejáratott bankjaként működik: a hitelbiztosítéki nyilvántartás azt is rögzíti, hogy 2016-ban Tiborcz István és nővére, továbbá édesapjuk összesen 568,9 millió forintnyi kölcsönt kaptak az akkor még részben állami tulajdonú Gránittól – ebből állami termőföldeket privatizáltak maguknak a família élőhelye, Csabdi (Tükröspuszta) közelében.

Tovább...

 


A cikk eredetije: Két bank önti a pénzt a Tiborcz-érdekeltségekbe – már közel 10 milliárd forintnyi hitelt kaptak


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges