A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kész a fővárosi ellenzéki megállapodás

via 168 óra Online

2014. augusztus 5. 10:42 | 0 hozzászólás

Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke sikeresnek minősítve a tárgyalásokat azt mondta, az ellenzéket a Fidesz új választási törvénye hozta igazán nehéz helyzetbe.

Elkészült a baloldali pártok megállapodástervezete az őszi budapesti választásokra, 24 órán belül döntenek róla a pártok vezetői testületei. A részleteket várhatóan szerdán hozzák nyilvánosságra – mondta Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke hétfőn Budapesten újságíróknak.

Az Együtt-PM, az MSZP és a DK csaknem négyórás egyeztetése után Szigetvári Viktor azt mondta, hogy a megállapodástervezet rendezi a kerületi kérdéseket és a főpolgármester-jelölt személyének kérdését. Utóbbiról annyit mondott: jó esély van arra, hogy Tarlós István főpolgármester méltó ellenfelet kap.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke közölte, a csomag azt is tartalmazza, kit szeretnének az egyes kerületek közös polgármesterjelöltjeinek, benne van az egyes kerületek kompenzációs listájáról szóló megállapodás és az egyéni választókerületek felosztása. Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke sikeresnek minősítve a tárgyalásokat azt mondta, az ellenzéket a Fidesz új választási törvénye hozta igazán nehéz helyzetbe.


A cikk eredetije: Kész a fővárosi ellenzéki megállapodás


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges