A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kérdezzétek Lendvai Ildikót!


2013. január 11. 17:10 | 58 hozzászólás

Lendvai Ildikó az MSZP egyik legjelentősebb, legismertebb alakja, országgyűlési képviselő. Az MSZP-ben végzett munkája során frakcióvezető-helyettes, majd frakcióvezető, az országos elnökség tagja, 2009-től egy évig a párt elnöke volt. Ő lesz a vendégünk január 15-én kedden, és válaszol a hozzá érkezett kérdésekre.

Hozzászólások

Kedves Ildikó!

Köszönjük szépen, hogy elfogadtad a meghívásunkat, és válaszoltál a kérdésekre.

További munkádhoz sok sikert kívánok! :)

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves etele! Az új választási szabályok szerint közös listát és közös jelölteket csak egymással szövetkező pártok állíthatnak. Ezért kell a partnernek is párttá alakulnia. Ez esetben pl. a listán és jelöltek neve mellett az MSZP és a másik, párttá alakult szervezet neve kötőjellel szerepel.

A műhelymunka eredményeit, a szakprogramokat nem titkoljuk, legfeljebb nem keltenek akkora sajtófigyelmet, mint a politikai botrányok. Jő néhány zakmai programjavaslat már olvasható is a honlapon, és ezekről nyilvános vitákat is tartottunk.

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves echinacea! Én is ezt szeretném! Azt hiszem, ennek érdekében az a legjobb, ha mindenki, aki teheti, helyben megpróbál egy "demokratikus ellenzéki kerekasztalt" összehozni, amelyben az MSZP-sek mellett civilek, szakemberek és ha vannak ilyenek, más pártok, szervezetek (Szolidaritás stb) képviselői egyeztetnek a helyi problémákról, programokról. Akár elébe is mehetnek egy választási együttműködés kialakításának, talán még az önkormányzati választásokra is.

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Kedves Ildikó! Értem én, biztosra kell menni,  szükség  van a felkészülésre. Sajnos nehebb  dolgunk lesz, mert a  Fidesz teljesen  kirabolja az országot. Már most lehet  csontvázakat  számolni....

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves faluvégi! Nagy szerencsém van, hogy éppen ma válaszolhatok: az MSZP elnöksége ti. ma utazott Erdélybe, közös tanácskozást tartani az RMDSZ elnökségével. Ez persze még önmagában még nem elég, de előkészíthet egy okos és tisztességes kampányt.


Borboletta
6 éve

Köszönjük a válaszokat!

Rettentő fontosnak tartom a nyílt párbeszédet :-)))

1:12

http://www.youtube.com/watch?v=Rg9vzzEdeng

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves AlsóBéla! Reméljük, igen - mármint a Fideszt!

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves Borboletta! Ahogy más válaszokban olvashatod, a jogállam és a gazdaság helyrehozása párhuzamos feladat. Gazdaságpolitikai programunkat olvashatod a honlapon.

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves FelsőBéla! Nagyon hálás lennék, ha tudnál küldeni egy ilyen formalevelet. Természetesen a nevet nem használnám, de ezt a disznóságot mindenképpen szóvá kell tenni. Eredetileg is elleneztük a kötelező hit- és erkölcstan bevezetését, mert világnézetileg szelektál a gyerekek között, de a gyakorlati megvalósítás legrosszabb álmainkat is alulmúlja.

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves begonia! Neked is szól a kisgalambnak adott válasz.

etele1 képe

etele1
6 éve

Kedves Lendvai Ildikó, irja....

"Nem igazán értem, mit jelent a "laza-kormányzás program""

Azt nevezem laza kormányzásnak, amikor egy politikus elcsúsztat két adókulcsot, felavat egy buszállomást és egy új  műtőt,, majd elégedetten hátradől a karosszékben: idén is kész vagyunk a kormányzással.

"Ehhez nyilván Bajnaiéknak is pártot kell alapítania, nem az MSZP ellenében, hanem lehetőleg más táradalmi csoportokat megszólítva"

Eddig azt hittem az MSZP közös listában és közös egyéni jelöltekben gondolkozik, ahhoz pedig nem kell pártot alapitani (a pártonkénti 5% --os kumulativ küszöb miatt  éppenséggel nem is ajánlott)

Ha tehát Bajnai pártot alapit,  akkor nem egészen a közös indulás jár a fejében., hanm valami más. Tévednék?

"A párton belül folynak az előkészületek a valódi kormányzásra is, ez a műhelymunka, szakmai programok kidolgozása és egyeztetése persze nem olyan látványos, mint a politikai erők különböző konfliktusai."

A nép másra sem vár, minthogy egy pártról kiderüljön, hogy alkalmas és képes a nép érdekében kormányozni, nem?

Biztos, hogy jó ötlet, ha az MSZP ennyire titkolja, műhelyekben rejtegeti hogy tisztában van a prioritásokkal (már a nép érdekei szerint értelmezett priortásokkal) és hogy az égető társadalmi problémák megoldására határozott elképzeléssel rendelkezik?

 

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves kismacika! Azt én is tapasztalom a parlamenti pletykákból, hogy már nem mindenki bízik maradéktalanul a Fideszben sem Orbán politikájában. Abban azonban nem hiszek, hogy valaki zászlót mer vele szemben bontani. Nagyon nagy vereséget kell ahhoz 2014-ben elviselniük, hogy Orbánt el tudják és akarják távolítani.

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves Kataaa! Ha nem is mindig, de azért Attila is eljár más baloldali rendezvényekre, hiszen pl. részt vett és jó beszédet mondott decemberben a Parlament előtti antifasiszta tüntetésen is. De értem a várakozásodat és egyet is értek vele: nekünk most minden demokratikus akcióban ott a helyünk.

Az előrehozott választás lehetőségében sokáig nem hittem,  mert úgy láttam, hogy a Fidesz egy perccel előbb sem akarja elengedni a hatalmat. Most azonban meginogtam az Alkotmánybíróság regisztrációs döntését és néhány gyors, népszerű intézkedést, pl.  a rezsicsökkentést látva. Egyrészt örülnék az előrehozott választásnak, mert legalább nem pusztíthatnának tovább, másrészt viszont nekünk még nagyon is szükségünk lenne egy kis felkészülési időre.

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves Őszidő! A lehető legnehezebbet kérdezted. Mert választást nyerni sem könnyű, de még nehezebb lesz ellenszélben kormányozni, hiszen ezt már kipróbáltuk. Egyetlen lehetőséget látok: mnél szélesebb társadalmi és politikai szövetséget összehozni, hogy a felhergelt Fidesz-hívők, ha tüntetnek is Kossuth téren, azt tapasztalhassák, otthon ezt kevés szimpátia övezi.

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves Shark60! Én is sokat bosszankodom azon, hogy a baloldal akár tüntetésről, akár választásról van szó, mindig nehezebben mozdítható. Nem vigasztal, hogy tudom az okát: a magyar jobboldal mindig az indulatok szításával, a fanatizálással operál, ezek pedig nyilván hatásosabban motiválnak, mint az észérvek.  Ebben nem szeretnék ugyan a jobboldal után menni, de az biztos, hogy az érzelmi és a szimbolikus politizálás eszközeit izléssel és felelősséggel ugyan, de nekünk is alkalmaznunk kellene.

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves kisgalamb! Nekem is égnek áll oylkor a hajam, ha a leegyszerűsített párt- és politikaellenes hangokat hallom. De azt hiszem, ezen csak a türelem segíthet. Nem kell odatolakodni, ahova nem hívnak minket, de a diákok, civilek stb. érdekeit és gondolatait akkor is meg lehet szólaltatni a politikai élet színterein. Előb-utóbb csak észreveszik hogy egyrészt ugyanazt gondoljuk, másrészt a döntések mégiscsak a parlamentben, a politikában történnek.

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves lilla! Az MSZP ideológiai arculata és a pragmatikus politizálás ideológiamentesége között olykor valóban volt ellentmondás. Mégis azt hiszem, a baloldaliság 2014 után sem jelenthet valamilyen kompromisszumképtelenséget, hiszen akárhogy nézzük, a válságból való kilábaláshoz szélesebb társadalmi bázisra van szükség, mint a szívünknek kedves hagyományos baloldali szavazók. Ahogy írod, a megoldást én is a nyílt és teljesen őszinte kommunikációban látom, amelyben az MSZP világossá teszi, hogy mindig is baloldali párt marad, de azt is, hogy éppen az ország érdekében vállalja a szövetséget és az ezzel járó kompromisszumokat.

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves etele! Nem igazán értem, mit jelent a "laza-kormányzás program". Ha egy szövetségi koalíciós kormányzásra gondol, amiben szükségképpen nemcsak az MSZP  rogramja érvényesül, akkor én ezt még nem tartom lejárt lemeznek. A legreálisabb út egy választási sikerhez és egy konszolidált, válságkezelő, széles bázisra támaszkodó kormányzáshoz egy pártszövetég létrehozása. Ehhez nyilván Bajnaiéknak is pártot kell alapítania, nem az MSZP ellenében, hanem lehetőleg más táradalmi csoportokat megszólítva.

Az LMP pedig majd eldönti, mit akar, de a választói egy része szerintem támogatna egy ilyen szövetséget.

A párton belül folynak az előkészületek a valódi kormányzásra is, ez a műhelymunka, szakmai programok kidolgozása és egyeztetése persze nem olyan látványos, mint a politikai erők különböző konfliktusai.

Ami a vállalkozói lobbyt illeti: működő vállalkozások nélkül nincs gazdaság és nincsenek munkahelyek sem. De egy baloldali pártnak kutyakötelessége, hogy a szükséges vállalkozás-élénkítő programok mellett mégiscsak a munkavállalók és  a társadalmi integráció érdekeit képviselje. Több platform foglalkozik a párton belül ennek a két feladatnak az összeegyeztetésével, közülük a sajátomat: a Szociáldemokrata társulást és a Baloldali platformot emelném ki.

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves Borboletta! Igyekszem felelni újabb kérdéseidre is. A hírportálok közül legizgalmaasabbnak az Index-et, az Origo-t, a stop.hu-t, és a hvg.hu-t tartom. Persze nem mindig értek egyet az írásaikkal de mégis ezekből lehet a legtöbb friss hírt megtudni.

A pártvezetés és a vállalatvezetés szerintem két világ, még akkor is, ha mindkettőben szükség van vezetői és szervezői képességekre. A párt mégiscsak egyenrangú emberek önként vállalat közössége, itt nem a vezető ellenőrzi a többieket, hanem jó esetben éppen fordítva. Ezért ehhez a pártvezető részéről sokkal több empátia, figyelem, demokratikus készség kell.

1989-től szerintem két dolgot rontottunk el legjobban. Egyrészt hagytuk leállni a társadalmi mobilitást, megmerevedni a társadalmi tagozódást, másrészt a demokratikus intézményi keretek között inkább csak az elitek demokráciáját hoztuk létre. Az átlagember nem érezhette, hogy valódi és folyamatos beleszólása van a közügyekbe. Talán éppen ezért volt olyan könnyű a Fidesznek szétdúlnia a demokratikus kereteket.

Az összes hibával együtt azért újra a politikus pályát választanám. Talán valamivel bölcsebben.

Két legkedesebb regényem már ifjúkorom óta Updike Kentaurja és Thomas Mann József és testvérei című regényciklusa.

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedve faluvégi! Két javaslatod közül a blogolás és a fórumozók javaslatainak összegyűjtése tűnik reálisabbnak, bár nem vagyok valami nagy internet-bajnok. Az EU parlamentbe máris sok a jelentkező, méghozzá szerintem is alkalmas emberek.

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Köszönöm Kedves Ildikó!   Ennek örülök! :) Sok sikert a munkában is.:)

 

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves Erika! Most látom csak frissebb kérdésed az LMP javaslatáról. Elméletileg logikus ez a két felvonásos modell, de attól tartok, a gyakorlatban nehéz volna megvalósítani. Ti. akkora a baj a gazdaságban, oktatásban, a szociális szférában, hogy nem lehet az első évet csak a demokrácia visszaállítására fordítani. Rögtön az első költségvetés összeállításakor elkerülhetetlenné válna a konkrét politikai kérdésekben való megállapodás is, a finanszírozás nehézségeiről nem is beszélve. Ezért akármilyen nehéz, de jó volna a demokratikus rendszer helyreállításán túli kérdésekben is valamilyen vállalható egyezségre jutni.

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves Erika! A fiatalok tanítása párton belül és azon kívül is tényleg szép feladat volna, köszönö a jó ötletet!

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves Borboletta! A tanításon valóban jár az eszem, a könyvíráson kevésbé. Amíg tudtam, már korábban is tanítottam a politika mellett részben az eredeti zakomat: a filozófiát, részben pedig olykor előadtam politológus-hallgatóknak is. Talán most újra lesz lehetőség.

Én is úgy gondolom, ahogy írod: leginkább politikai kultúrát, toleranciát volna érdemes tanítani, mert jelenleg ez hiányzik legjobban a közéletből. Azt nem hiszem, hogy általában a nők másképp politizálnak, mint a férfiak. Mindkét nemben találhatók "héják" és "galambok" is. Az viszont biztos, hogy a politikus nőket másképp fogadják, és mások is az elvárások irántuk. Erre pedig érdemes odafigyelni és tanulni is róluk.

Írsz a diplomáciai érzék és a szókimondás "aranymetszetéről". Hát éppen ez a legnehezebb egy hiteles és felelősségteljes politikusnak, vagyis magad válaszoltál kérdésedre.

Sajátos politikai érzékenység és érzék nagyon is létezik, ennek ösztönösen zseniális példája volt Horn Gyula, de nyilván lehet és kell tanulni is. Amit a demokrácia és a hierarchia viszonyáról kérdezel, annak helyes arányát a pártdemokráián belül a legnehezebb eltalálni. A folyamatos kontroll a vezetők felett, a belső indormációáramlás és a kritikus, őszinte szellem sokat segíthet!

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves jadzia! A humor nekem is hiányzik a parlamentből, már csak azért is, mert a humor hiánya mindig az önkritika, az önirónia hiányát, vagyis a nagyképűséget is jelzi. Ez pedig jócskán jellemző a mai kurzusra. Ami a közalkalmazottak kényszernyugdíjazását, szerzett jogaik elvételét illeti, az egyszerűen disznóság. Ráadásul szembemegy azzal a világtendenciával, hogy mindenütt inkább benntartani akarják az idősebbeket a munkaerőpiacon, hiszen a várható életkor egyre növekszik. Egy szocialista kormánynak ezt a jogtiprást azonnal meg kell szüntetnie.

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves jadzia! A humor nekem is hiányzik a parlamentből, már csak azért is, mert a humor hiánya mindig az önkritika, az önirónia hiányát, vagyis a nagyképűséget is jelzi. Ez pedig jócskán jellemző a mai kurzusra. Ami a közalkalmazottak kényszernyugdíjazását, szerzett jogaik elvételét illeti, az egyszerűen disznóság. Ráadásul szembemegy azzal a világtendenciával, hogy mindenütt inkább benntartani akarják az idősebbeket a munkaerőpiacon, hiszen a várható életkor egyre növekszik. Egy szocialista kormánynak ezt a jogtiprást azonnal meg kell szüntetnie.

lendvaiildiko képe

lendvaiildiko
6 éve

Kedves Kataaa!

Úgy van, ahogy írod: a politikai életből nem távozom, csak a parlamentből. Ha úgy lesz, ahogy reméljük, vagyis kormányra jutunk, akkor lesz dolog bőven a pártban, hiszen még egyszer nem hagyhatjuk, hogy kormánzásunk idején kiüresedjen. Szeretnék továbbra is dolgozni az MSZP Programtanácsában, a civil és az értelmiségi kapcsolatok szervezésében.

echinacea képe

echinacea
6 éve

Kedves Képviselő Asszony, van valami konkrét dolog, amiben segíthetnénk?

Nagyon szeretném, ha a demokratikus baloldal nyerne, összefogással.

Mit tehetnénk érte konkrétan? Nem az eszmei népszerűsítésre gondolok.

echinacea képe

echinacea
6 éve

Kedves Képviselő Asszony, van valami konkrét dolog, amiben segíthetnénk?

Nagyon szeretném, ha a demokratikus baloldal nyerne, összefogással.

Mit tehetnénk érte konkrétan? Nem az eszmei népszerűsítésre gondolok.

faluvegi képe

faluvegi
6 éve

Kedves Ildiko!

Azt szeretnem megkerdezni, hogy az MSZP miert nem megy Erdelybe szavazatokat gyujteni?

Lendvai Ildikó elnézéseteket kéri, de más elfoglaltsága miatt, ma nem tudott válaszolni a hozzá érkező kérdésekre. Holnap délelőtt itt lesz :)

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

A  Fideszre  gondolsz?

 

AlsoBela képe

AlsoBela
6 éve

Ön szerint a 2014-es választási vereség megrendíti a pártot?


Borboletta
6 éve

2014-es választásokat követően, ellenzéki győzelem esetén előfordulhat, hogy először nem a jogállam helyreállítása, hanem  gazdaságpolitikai intézkedések lehetnek az elsődlegesek? Lehet erről mihamarabb tudni?

FelsoBela képe

FelsoBela
6 éve

Kedves Ildikó!

Több településen, azok a szülők, akiknek általános iskolás gyermekük van, már megkapták az iskolától azt a levelet, amiben határidőhöz kötött választ várnak arra, hogy a gyermekük hittant, vagy etikát tanuljanak kötelezően.

Mi a véleménye arról, hogy a vallásnál, csak az evangélikus-, görög katolikus-, római katolikus-, és a reformátust jelölték meg. Mi van a többi vallással? Mi van pl. a zsidó vallású szülők gyermekeivel? Ezt azért tartom szemétségnek, mert kötelező érvényű. Ha kötelező, akkor melyik vallást válassza az a szülő, aki a felsoroltak közül egyikhez sem tartozik? Mit tehet az a szülő, aki nem akarja, hogy ebben az oktatási rendszerben tanítsák a gyermekét etikára?

begonia képe

begonia
6 éve

Kedves Lendvai Ildikó!

Nem értem én ezt a pártellenességet a civilektől.  Hogy képzelik el a parlamentet? Pártok és politikusok nélkül?

kismacika képe

kismacika
6 éve

Kedves Lendvai Ildikó!

Lehet találkozni olyan véleményekkel, hogy a Fideszben már nem mindenki akarja az Orbán Viktort. A Facebookon olyan szóbeszéd is kering, hogy Orbán Viktort január 3-án egy bécsi idegklinikára szállították.

Mi a véleménye, ha 2014-ben a Fidesz veszít, Orbán eltűnik a politikai életből? Vagy továbbra is szabadságharcot folytat a baloldal ellen?

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Kedves Ildikó!  Több  ellenzéki (baloldali) megmozduláson, tuiktakozáson  részt  vettem, találkoztunk is pár szervezésen.  Mi az oka annak, ha nem  MSZP szervezésű a rendezvény, de baloldali, Mesterházy Attila  párt elnök rendre távol marad? Szerintem  biztos, hogy  növelné a népszerűséget. Tudom, nem ez a legfontosabb, az MSZP-nek már utcahosszal kellene  vezetni a Fidesz előtt. Sajnos hiába a "nyomor" mindig  nem érzem, hogy   nagy többséggel le tudjuk győzni a Fideszt. Önnek mi a véleménye egy előrehozott  választásról? Minél tovább  marad az Orbán  kormány , annál  üresebb  lesz a kassza.

Treszkes képe

Treszkes
6 éve

Kedves Ildikó!

Reméljük, hogy 2014-ben kormányváltás lesz. A Fidesz mindenhova berakta a saját embereit, olyan helyekre is, ahonnan jó esetben is csak pár év múlva lehet őket eltávolítani. A média nyolcvan százalékban az övék. Hogy lehet majd így kormányozni? Ismét olyan ellenzék lesz, mint a sokat emlegetett "elmúltnyolcév" alatt? Ennek nem az ország látja majd ismét a kárát?

Shark60 képe

Shark60
6 éve

Kedves Lendvai Ildikó!

Ön szerint miért van az, hogy a baloldal olyan nehezen mozdítható meg? Miért van az, hogy az antiszemita Bayer Zsolt tömegeket tud megmozdítani még akkor is, ha leszámítom a megvásárolt demonstrálókat, baloldalon pedig maroknyi csoportok vannak az utcán. Miért van az, hogy bár a fél ország nyomorog már, az időközi választásokon pedig mégis még mindig a Fidesz nyer?

kisgalamb képe

kisgalamb
6 éve

Kedvenc politikusom Lendvai Ildikó, már most hiányzik nekem, hogy "hátrébb lépett". Nagyon fog hiányozni a parlamentből.

A lakosság körében egyre erősebb a párt-, a politikus ellenes hangulat. Ezt a civil szerveződések jócskán erősítik is, hogy távol tartják magukat a pártoktól. A diákok is hangsúlyozták, hogy nem kérnek a pártokból

Lehet ez ellen tenni valamit? Tesz ez ellen valamit az MSZP?

lilla- képe

lilla-
6 éve

végigolvasva a kérdéseket--bizony azokból is kitetszik az mszp mai kétarcúsága, amelyet 1989. óta hordoz magán.

(nevezetesen az eősen balos---és --Etele által laza-kormányzásnak titulált "ahogy a helyzet engedi és megköveteli" stilusú, ahogy a mai mszp dokumentumok jelzik)

 

Ön szerint van e ma remény, hogy e kettősséget az mszp nyílt kommunikációban is egyértelműsíti és ennek nyomán  " megbízhatóbb " partnerré válik a rá szavazni szándékozók felé?!

etele1 képe

etele1
6 éve

Kedves Lendvai Ildikó,

azt hiszem nyilt titok, hogy az elmúlt napokban az MSZP kampány stratégiája (azaz: nem hagyni más lehetőséget a választóknak mint azt hogy az MSZP laza-kormányzás programjára szavazzanak) ellehetetlenült.

Az LMP-ben a "nem szövetkezünk" párt győzött, Bajnai Gordon pedig párt alapitást jelentett be.

Hacsak nem tévedek, ami persze lehetséges, csak ezúttal nem nagyon valószinű, ezt ismerte el az MSZP, amkor megpróbálta előrehozott választásokra buzditani a Fideszt.

Tudom, hogy mint pártja felé elkötelezett politikus, a felsorolt állitásokat vitatnia kell, azokkal hivatalból  nem érthet egyet,

Ha nem csal a politikus-ismeretem, a fent leirt stratégia szellemi szülőatyjai az utolsó pillanatig görcsösen ragaszkodni fognak ehhez a stratégiához, annak ellenére, hogy a laza-kormányzás hosszú távon elidegeniti az MSZP-t választóitól.

Kedves Lendvai Ildikó,

Ismer Ön valakit, bárkit, vagy bárml platformot az MSZP-n belül, aki a valódi kormányzás -és nem az eseményekkel sodródás terve- mellett lobbizik?

Van esély arra, hogy az -MSZP-n belül tetten érhetően létező- vállalkozói jellegű lobbi megérti, hogy ahhoz, hogy aratni lehessen, talán vetni is kellene?

Hogy az MSZP-nek, de bárml más baloldali pártformációnak, ha az állami forrásokat vállalkozói irányába akarja eltériteni, talán a szavazói érdekeit is képviselni kellene?

Lát Ön erre esélyt?


Borboletta
6 éve

Kedves Ildikó!

Még ezek a kérdések is érdekelnének.

Szoktál hírportálokat látogatni? Melyik-melyek a kedvenceid?

A pártvezetés és a vállalatvezetés management munkája között mi a hasonlóság és mi a különbség?

Magyarországon 1989-től mit rontottunk el a legjobban?

Ha mégegyszer pályát választhatnál akkor is politikus lennél?

Mi a legkedvesebb könyved - ha van ilyen?! Mióta?

Bízom abban, hogy most talán kaphatok választ a kérdéseimre!

Köszönettel - várom :-)

faluvegi képe

faluvegi
6 éve

Kedves Ildiko!

Egyik javaslatom lenne, hogy az MSZP jelolje az EU parlamentbe.A tudasat, tapasztalatat ott is ervenyesiteni tudna. Igaz, ott foleg nem a baloldalt, hanem Magyarorszagot kellene kepviselnie, de nagyon fontos, hogy ott is elismert, tekintelyes szemelyek kepviseljek az orszagot.

Egy masik javaslatom lenne, hogy irjon egy blogot, ami folyamatosan a Kapcsolat cimoldalan lenne es gyujtse ossze azokat a hasznos otleteket, javaslatokat, amelyeket az itteni forumozok az MSZP-nek szannak, de amelyek eltunnek a feledes homalyaba, mivel az MSZP vezeto politikusaihoz ezek a hasznos javaslatok, otletek soha nem jutnak el.

Sok sikert kivanok a tovabbi munkajahoz.

Erika1 képe

Erika1
6 éve

Tisztelt  Képviselő  asszony  .

Mi a  véleménye  az  LMP  javaslatáról  ,  hogy  először  csak  a  demokrácia  visszaállítására  álljon  össze  a  demokratikus  oldal  ,  azt  1  év  alatt  rendbe  lehet  tenni  ,  aztán  mindenki  a  saját  jogán  kerüljön  be  és  csak  azok  kössenek  koalíciót  akik megegyeznek  a  gazdasági  kérdésekben  is  .  Az  tisztább  "munka  "  lenne  ,  mint  a  füvesektől  a  katonákig  mindenkinek  megfelelni  ,  ez  ismét " bukott  kormányzást"  vetít  előre  .

Attól  tartok  ami  bejön  "a  vámon  az  elveszik  a  réven  "  a   választók  révén  .

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Köszönöm! :)

 


Borboletta
6 éve

Igen, Lendvai Ildikótól kérdezem. A Te utolsó mondatodra idézetként, mint átkötés hivatkoztam.

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Bocsánat, tévesen írtam: " a blog  arról szól, hogy  kérdezzétek Lendvai Ildikót. Gondolom ezeket a kérdéseket  Ildikónak szántad  Borboletta?

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Kedves Borboletta!  Köszönöm a kérdéseket. Nekem is van sok kérdésem, de a blog arról, hogy  kérdezzétek Lendvai Ildikót. 

Oldalak