A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kérdezzétek Gőgös Zoltánt!


2015. január 30. 16:20 | 43 hozzászólás

Jövő héten szerdán, azaz február 4-én Gőgös Zoltán - az MSZP elnökhelyettese, az MSZP Veszprém Megyei Területi Szövetség elnöke, országgyűlési képviselő - lesz a Kapcsolat.hu vendége. Írjatok bátran, válaszolni fog a felmerülő kérdésekre.

Hozzászólások

Köszönjük Gőgös Zoltánnak, hogy válaszolt a felmerült kérdésekre!

lilla- képe

lilla-
4 éve

Mit jelent a határozottan balra nyitás?

1. a kapitalizmusnak mint termelési mód viszonylatában?

2.a magyarországi tulajdonviszonyokban

3. a "jó" kormányzást illetően?


GOGOS
4 éve

Én úgy gondolom, hogy a képviselők többsége tisztességes, de sokan nem tudnak a hatalomból adódó kísértésnek ellenálni. De sok idő kell, mire az emberek tudomásul veszik, hogy ez ís egy szakma.


GOGOS
4 éve

Az MSZP sokszínű néppart volt, ebben volt az ereje. Itt negfért együtt Krausz -tamás, és a Lendvai ldi nézetrendszere is, és ez jó. Ami a jövőt illeti, csak a határozott balra nyitás lehet a megoldás, de az oda vezető útban lehetnek különböző vélemények.


GOGOS
4 éve

A nézőpont irányított kutató, ezért nem szoktam rájuk figyelni. A többiek mást mérnek. Ennek ellenére a jobbik az valóban ellenfél, de az is látszik, hogy a báránybőrbe bújt jobbikos farkas gond nélkül leüti a szomszédját. Erre kell figyelni, hogy nam ők változtak, csak a szöveg, amit fújnak.


GOGOS
4 éve

A civilekkel nincs baj, minden politikus így kezdi. várom, hogy ki lesz az közülük, akivel lehet majd tárgyalni, addik meg tesszük a dolgunkat.

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Kedves Zoli!

Elnézést a tegezésért, és a megszólításért, de a Facebookon is így szólok hozzád - fura lenne, ha most önözni kezdenélek :)

Szóval... - elsősorban a virtuális világban - észlelem azokat a történéseket, hogy sorra alakulnak a különböző civil csoportulások, különböző csoportok, rengetegen szerveznek különböző tüntetéseket egymástól függetlenül, sokszor egymással szemben ellenségesen. Nekem valahogy nagyon aggasztó, és ellenszenves ez a trendi... nem darabolódik így teljesen szét a baloldal?

Aggaszt a párt- és politikus-ellenesség is, amivel mostanában egyre többször szembetalálkozom. Azt nem kérdezem, hogy "miért hagytuk, hogy így legyen" - mert ebben ott voltam én is, mint annyi sokan. Azt viszont kérdezem, hogy szerinted mit tegyünk, hogy segíthessünk ennek megfékezésében, megszüntetésében?

 

potyka képe

potyka
4 éve

Kedves képviselő úr,

Mit szól a Nézőpont intézet felméréséhez?

Eszerint a Jobbik jelenleg megelőzi az LMP nélküli baloldalt, vagyis az Összefogás pártjait.

Igaz ez, vagy arról van szó, hogy a Nézőpont intézet befolyásolni akarja a választói hangulatot?

Kedves képviselő úr,

hogyan értékeli Angela Merkell látogatását? Lehetséges, hogy a német kancellár egyik célja az volt, hogy Orbán Viktort támogassa a Jobbikkal szemben?

potyka képe

potyka
4 éve

Kedves képviselő úr,

ön szerint mi a jövő útja?

- a DEKA ötlete a Fidesz szavazótáborának keresztény-szociálismegosztásáról?

- a Deák Kör néha kicsit furcsa populizmusa

- a Societas finn modellje

- Tóbiás József a Köztársaság napján elmondott nagyívű országjobbító célkitűzései?

Ön szerint lehet ennyi lében kanál az MSZP?

voroscsilla képe

voroscsilla
4 éve

Kedves képviselő úr!
Mi a véleménye?
Az a képviselő több akit a választók és a körzet ügyei hajtanak vagy az akit a lopás és harácsolás?
Laikusként szeretnén hinni hogy az előbbiek, de ön biztosan több politikust ismer. Mi a véleménye?

 


GOGOS
4 éve

Csak Emlékeztetőül Schwartz Bélát 21 ügyben jelentették fel. 1 állt meg egy rágalmazás, legenyhébb büntetéssel. Miért is kellene nekünk Hiszékeny Dezső helyett ennek a politikai ügyészségnek hinni?


GOGOS
4 éve

Kedves Mandarin. Vas megye valóban problémás ügy volt, de túléltük. Biztosan sokan tanultak belőle, így a Csaba Is.

Bizony, a Tóth Csaba ügy. Aki részese volt akkoriban a szervezet feloszlatásának, és ismerte az ügyet, nehezen tudja elfelejteni ezt a nevet. Számomra az is érthetetlen, hogy mit keres az mszp-ben

voroscsilla képe

voroscsilla
4 éve

Tóbiás Józsefnek biztosan jó oka volt kiállni Hiszékeny Dezső mellett.
Hogyan lehet hogy mindig mi jövünk ki rosszul az ilyen helyzetekből, és évekkel később, amikor tisztázódnak a már soha tisztává nem válhatók, akkor az már senkit sem érdekel.

Hogyan fog túlélni az MSZP?

Túl fog élni az MSZP?

Hogyan lehet hogy Tóth Csaba még mindig a kedvencek között van?


GOGOS
4 éve

Sajnos a szélsőjobb most trendibb, mint mi vagyunk. A zenekarai, a képi megjelenése, a radikalizmusa határozottabb. A Fidesz szavazóinak az a része választott eddig pártot, akik inkább jobbra hajlanak. Komoly feladat, és a középiskolánál kell kezdeni a program ajánlatokat, amelyek vonzóak lehetnek. A párt holdudvarának óriási a felelőssége, hogy a saját gyerekeink, unokáink megtalálják ezeket a programokat.

Shark60 képe

Shark60
4 éve

Aggasztónak látom a civilek és a fiatalság egy részének a párt- és politikusellenességét. Ön, hogy látja ezt a kérdést?

Az sem tetszik, hogy a Fidesz népszerűségének csökkenéséből nem profitál a szocialista párt, ez inkább a Jobbiknak kedvez. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a fiatalok ne a szélsőjobbhoz csapódjakak, hanem inkább a szocialistákhoz?


GOGOS
4 éve

A Fidesz ezek között a szabályok között is legyőzhető, lásd Szeged, Miskolc, Salgótarján, Ajka, Hajdudorog Nyírbátor, stb.Budapest több kerülete. Ha az emberek ráéreznek, ki az igazi kihívó, akkor a Fideszből való kiábrándultság lehet a mozgósító erő.

 


GOGOS
4 éve

Köszönöm az észrevételt. Én folyamatosan ezt teszem, Tóbiás Jóska pedig most indul el, és mind a 106 választókerületet felkeresi.


GOGOS
4 éve

Magyarországon soha nem volt árnyékkormány, és most sincs, ezért én nem tudok, és nem is akarok ilyet megnevezni. Az pedig, hogy kit hív meg Kálmán Olga, azt ő dönti el. Például a mostani strukturában nincs egészségügyi miniszter, oktatási miniszter, pénzügyminiszter. A fényre sok frakciótársam kijön. Tóbiás József, Hiller István, Harangozó Tamás, Burány Sándor Lukács Zoli, Tóth Berci, Bárándy Gergő, Újhelyi István, hogy csak az ismertebbeket említsem, de ha követi a parlamenti közvetítést, láthatja, hogy magas színvonalú munka folyik. Az idő nekünk dolgozik, de ha nem így van, akkor csinálunk mást.

kisgalamb képe

kisgalamb
4 éve

Kedves Gőgös Úr!

Nekem a vidéki kisebb városok alapszervezeteivel van a gondom. Tisztelet a kivételnek, de nagyon "leültek", ellaposodtak. Az idősebb korosztály beidegződései, sok esetben makacs okoskodásai nem vonzzák a fiatalabb korosztályt sem. Nagyon sok helyen meg sem jelennek a nyilvánosság előtt, azt lehet mondani, hogy "jól elvannak" a semmittevésben. Akiknek nincs internetelérése, jóformán csak az elferdített médiából tájékozódnak az éppen aktuális helyzetről. Nincsenek jó véleménnyel az MSZP vezetéséről, de nem is hallják a cáfolatot, ha egy-egy vezetők kipécéz a média.

Javaslatom: az elnökség, illetve a frakció tagjai ne várják meg, (vagy ezektől az alapszervezetektől ne is várják), hogy meghívják egy-egy fórumra, taggyűlésre, közös beszélgetésre őket, hanem keressék fel az alapszervezetek vezetőit e-mailben, telefonon és jelentkezzenek be egy-egy vidéki látogatásra. Így Önök is képet kapnának arról, hogy vidéki alapszervezetekben, hogy is mennek a dolgok, és a tagság is érezné a törődést azt, hogy a vidéki ember is fontos az MSZP vezetése számára.


GOGOS
4 éve

Kedves Oregano.

A legutolsó útdíjas akciónkat említi, ez átütötte a médiát, előtte volt több megyében hasonló.  A decemberi ételosztások, gyűjtések a rászorultak segítése, ez az ország szinte minden alapszervezeténél zajlottak. ezek voltak a közelmúlt nagyobb akciói, de adtunk kályhát kecskenéten fenyőfát, és tözelőt Szombathelyen, Osztottunk almát  anyugatinál, nem csak az októberi kampányban. a nagy hidegben kinyitottuk a fővárosi irodákat, és adtunk meleg teát a rászorulóknak. A többi ügyet, amit ír nem tönegdemonstrációkon, hanem képviselőinken, vezetőinken keresztül vittük a nyilvánosság elé. A fogyatékos szervezetekkel közösen készítettünk petíciót, nekem több feljelentésem van vádemelési szakaszban, támogatás lenyúlás rothadt krupli ügy. A múlt héten Berettyóújfaluban a vesztes gazdákkal együtt mentem el a Fideszes képviselőhöz, követelni, hogy ő is álljon melléjük. 200 fő volt Ócsán 100 Kalocsáan, amikor az EKAER rendszerrel kapcsolatos problémákat beszéltük meg.

Ez szerintem tisztességes munka, és nem soroltam azt a millió ügyet, amit képviselünk, a rengeteg egyéni megkeresést, hál istennek nem mindig sikertelenül.

Citoyen képe

Citoyen
4 éve

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat :)

oregano képe

oregano
4 éve

Kedves Gőgös Úr,

egy másik kérdés, ami már régen böki a csőrömet. Az MSZP-nek legendásan sok belső szerveződése van. Platformok, tagozatok, körök, megyei szervezetek stb. Szokott-e az Elnökség vagy a Választmány politikai megrendeléseket adni ezeknek a csoportosulásoknak, hogy egy-egy konkrét aktuális szakmai vagy országos közpolitikai kérdésben összegezzék a véleményüket? Most én nem a kétévenkénti nagy nekirugaszkodásokra gondolok, amikor boldog-boldogtalan tömegestül gyárt anyagokat a tisztújítások előtt, hiszen nyilván olyan sok anyag gyűlik össze, hogy - már elnézést - senknek sem lehet energiája mindezeket kielemezni. Hanem a napi aktuálpolitikára. Hülye tankönyvek, orvosok elvándorlása, fogyatékosok kisemmizése stb.

Ha szokták ezt csinálni, megemlítene pár ilyet? Amikor a szoci közösségeket megmozgatták?

Kedves Potyka!

Ha a blogjaidban esetlegesen felmerülő kérdésekre kérsz választ, akkor kérlek itt tedd fel a kérdéseidet!

potyka képe

potyka
4 éve

Kedves Gőgös Zoltán, szeretném megkérdezni, ha válaszolt a kérdésekre nincs kedve átugrani és kommentelni az egyik régebbi vagy épp a legújabb blogomba?

oregano képe

oregano
4 éve

Kedves Gőgös Úr!

Kb. 80-100 éve a parlamenti demokráciák úgy működnek, hogy az ellenzék vezére a parlament legnagyobb ellenzéki pártjának a frakcióvezetője, az Árnyék-Miniszterelnök. Itt nem a vezéren van hangsúly, hanem az Árnyék-Miniszterelnökön, úgyanis ő jelöli ki az árnyék-belügyminisztert, az árnyék-pénzügyminisztert, és - mondjuk - az árnyék-agrárminisztert ;-).  Nálunk azt, hogy ki az árnyék-pénzügyminiszter, azt Kálmán Olga jelöli ki azok közül az ellenzéki szakpoltikusok közül, akik neki tetszenek, mert őket hívja be az ATV stúdiójába.

Szerintem ez így nem jó. Az MSZP frakciójának - nyilván - vannak szakmai csoportjai és a csoportoknak szakmai vezetői. Lehetnének ők az árnyékminsizeterek. Vagy a szakmai frakció-vezető-helyettesek. Vagy az MSZP Elnökségének szakmai ügyvivői, tökmindegy.

A kérdésem: föl tudná sorolni azoknak a nevét, aki Ön szerint jelenleg
- az árnyék-kancelláriaminiszter
- az árnyék-pénzügyminiszter
- az árnyék-belügyminiszter
- az árnyék-oktatási miniszter
- az árnyék-egészségügyminiszter
- ... árnyék-bárki?

Tudom, hogy nehéz a kérdésem, dehát mégiscsak Ön az elnökhelyettes és frakcióvezető-helyettes...

Citoyen képe

Citoyen
4 éve

Azt hiszem 14-ben sem az alternatíva felmutatásával volt a gond... Csak nem jött át kellőképpen... Talán nem érezték meg az emberek, hogy valóban ez a megoldás. Sajnos a fidesz retorikája, a párt kriminalizálása mélyen belesült az emberek tudatába. Ezzel is kéne kezdeni valamit, mert bizony az emberek egy jó részében még mindig benne vannak ezek az ellenérzések :(

Tetézi a gondot, hogy  a választási törvény és az ellenfél nem igazán sportszerű hozzáállása miatt is minimális esélye van annak, hogy lebontsuk a fidesz hatalmát. Bármilyen alternatívával álljon is elő egy párt, ebben a környezetben vajmi kevés reményünk lehet egy akármikor megrendezett választáson . Max. a 2/3 kerülhet lebontásra... De ahogy ismerjük a parlamenthez való viszonyukat, nem szükséges nekik a kormányzáshoz, hiszen már minden törvényüket kőbe vésték.

Ha a párt addig nem tudja mozgósítani  az embereket, nem tudja  elvinni őket a szavazófülkékbe, akkor a fidesz hatalma változatlan formában fennmaradhat... Meglátásom szerint akkor is ez a helyzet állhat elő, ha növeljük a ránk szavazók táborát, mert bizony ezt nagyon kitalálták :(  És az országnak, az országban élő embereknek ez maga lenne a tragédia.


GOGOS
4 éve

Köszi a jelzést, vidéken először a szervezetet kellett újra alkalmassá tenni a feladatra. Ezen túl vagyunk. Most már a konkrét cselekvés jön, de sok erőnket leköt most a veszprémi, majd a tapolcai választás, mert ott győzni kell.


GOGOS
4 éve

A tegnapi tüntetés már más volt, innen kiindulva talán oldódhat ez a feszültség, és március 15-re beérhet valami.


GOGOS
4 éve

A segélyezési rendszer átalakítása lesz a legnagyobb kihívás a párt előtt Az általunk irányított városok vezetői, már készülnek erre. Botka Laciék önálló alapot joztak létre, a rászorulók segítésére. Ahol ilyen nem lehet, ott a segítőket, és a rászorulókat összekötő rendszert fogunk működtetni. Közben természetesen a törvénymódosítást is folyamatosan napirenden tartjuk, és demonstrációkkal erősítjü, többek között 14-én több halyszínen.


GOGOS
4 éve

Szernecsére egyenlőre az állami földek kerültek csak a mutyiba, de kinézték a saját földeket is. Egy kormányváltás után ez a terület lesz, ami leginkább orvosolható, hisz a Fideszes győztesek nem tartanak be semmit, így a szerződések egyszerűen felbonthatók.

LaFleur képe

LaFleur
4 éve

Azt tapasztalhatjuk az országban, hogy nagy az elkeseredés, nagy a szegénység, sokan éheznek, és nagyon sokan kerülnek az utcára, mert nem bírják fenntartani se lakásukat, se önmagukat.

A másik oldalon viszont folyik a fényűzés, óriási pénzek mozognak.

Nem is az ellentét most a fontos a kérdésem szempontjából.

Valamit tenni kéne ezekért az emberekért. A szavakon túl... Mert abból nem lesz kenyér.

Gondolkodik-e a párt valamilyen érdekvédelemben, vagy konkrét segítségnyújtásban, ami ezeknek az embereknek valamilyen támasz lehetne ? 

 

Kataaa képe

Kataaa
4 éve

Elnök Úr!  Köszönöm a  válaszát, sikeres munkát  a  terv megválósításárhoz.

 


GOGOS
4 éve

Értjük a kritikát, de szerencsére nem mindenki így látja. 106 egyéni választókerületi szervezőnk van az irodáink működnek. Nyertünk két időközi választást, vannak polgármestereink, képviselőink.Természetesen sokkal többet kell dolgoznunk, de a kritika mellett szívesen látunk mindenkit, aki segíteni akar. Aki meg a halálunkat kívánja, annak rossz hírem van, a kaszás hiába jött ás jön, úgy is legyőzzük.


GOGOS
4 éve

Nagyon jól látja, nem ugrunk mindenre, de vannak folyamatban lévő saját témáink, illetve rengeteg dolog esik be mostanában az ablakon. Leginkább ezzel fohlalkozunk. Én például a földmutyival. De ez gondolom látszik.


GOGOS
4 éve

A választást kikényszeríteni nem lehet, mert nagyon nagy a parlamenti többség. Az Orbán Dönthet úgy, hogy nem engedi teljesen elveszíteni a többségét, és maga dönt így. Ennek legkorábban 16-ban lehet eséklye, ez az év nálunk az alternatíva felmutatása lesz.

Kataaa képe

Kataaa
4 éve

Kérdésem kölöi, annak elenére, hogy  tisztában vagyok az ellenzék lehetőségeivel. Készül -e az MSZP egy kikényszerített  előrehozott  választásra?  Úgy  gondolom, minél tovább  marad az Orbán rezsim hatalomban, annál kisebb az esély van  a békés megoldásra.

Citoyen képe

Citoyen
4 éve

A másik kérdésem az MSzP-re vonatkozik....

Jól látom-e, hogy most az MSzP nem hajlandó foglalkozni a Fidesz tematizálásával... Azaz nem hajlandó beülni abba a hintába, amit ők felkínálnak, hogy azok mentén a kérdések mentén politizáljunk ?

Ha így van, ezt üdvözölni tudom csak.... és remélem, hogy közben az így megtakarított energiát arra fordítja a párt, hogy használható és kivitelezhető programot adjon az embereknek....

Erről viszont jó lenne, ha többet hallhatnánk ....

Plessatt képe

Plessatt
4 éve

Tisztelt Képviselő Úr!

Miért nem veszi észre az MSZP vezetése, hogy nemhiába nem tudja növelni a létszámát az eddigi nemszavazók között, azonban , azt sem veszi észre, hogy ilyen langyos politikai hozzáállású pártot nem is kivánnak választani a jövőbe. Ha így megy, az MSZP egypicike pártra fog zsugorodni, mert a meglévő szavazóbázisa, főleg az idős nyugdíjasok kihallnak, másoknak meg nem hiteles a párt. A választások óta, szinte semmi olyat nem csináltak, amit a nép elfogadott volna, csupán egymással foglalkoztak, keresték másban a bűnbakot! Hol van a megigért vidéki sejtek felállítása? Sehol! Akkor miből is akarnak profitálni? A civilek, ha így megy, akkor a maradék támogatóikat is elviszik, és akkor? Nem szégyen Önökre nézve, hogy a JOBBIK magasan megelőzi a pártjukat, mivel ők kiépítették már régen a falusi sejtjeiket, míg Önök tündérálmukat álmodták, így csak az események után kullognak, mindezek miatt Önök képtelenek a változásra. Így bízzunk a pártban? Az ellenzéki pártok közül a nagy vélemény szerint az MSZP a leglangyosabb párt, akiből váltópárt már soha nem lesz!

Citoyen képe

Citoyen
4 éve

Sokáig gondolkodtam, feltegyem-e ezt a kérdést.... De megteszem :)

Manapság már azt láthatjuk, hogy a fidesz kezében összpontosul az ország termőföldjeinek nagy része.... Van-e az MSzP-nek valami terve arra vonatkozóan, hogy ez ne így legyen és ezek a földek vissza kerüljenek a megművelésbe.... Mert most csak parlagon állnak, lényegében pusztán egy megtakarítási forma a tulajdonosoknak....

Treszkes képe

Treszkes
4 éve

Mi a véleménye a most már szinte szokásossá vált 1000-5000-es tüntetésekről? Nem egy kellene, de akkor valóban tömeget lehessen felmutatni? Mi a véleménye a civilek ellenségeskedéséről a pártokkal szemben?

begonia képe

begonia
4 éve

Kedves Képviselő Úr!

Mi szimpatizánsok hónapok óta arról hallunk, hogy az MSZP megújul, és várjuk a megújulást. Közben meg nem történik semmi. Nem Önről beszélek, mert lehet látni, hogy dolgozik. Elsősorban vidékre gondolok. Várható, hogy felébrednek a vidékiek is?