A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A képviselőlurkók felállva üdvözlik Kövér Laci bácsit

via Nyugat.hu

2013. december 4. 23:39 | 1 hozzászólás

A T. Házban hamarosan megregulázandó kisdiákokként bánnak majd a képviselőkel. Aki nem fogad szót, nagyon megbánhatja.

A Magyar Országgyűlés új, készülőfélben lévő házszabálya állítólag szigorúan előírja, hogy a képviselőknek fel kell majd pattanniuk székeikből, amikor az ülést levezető elnök megérkezik az emelvényre. A házszabály szerint azért kell éppenúgy haptákba vágniuk magukat a képviselőknek, mint kisdiákoknak a tanár bácsi bevonulásakor, hogy ekként köszöntsék a választópolgárok közösségét. Tehát minket, kötelezően megsüvegelendő választókat a levezető elnök testesít meg. Őrület.

Mint ahogyan az egész eljárás is kissé elmehunytnak tűnik, éppen ezért a magukra valamit is adó képviselők nem is igen akarják elhinni, hogy hamarosan megregulázandó kisdiákokként kezelik majd őket a Házban. Azt gondolják, hogy tréfadolog a majdani szabályzat, így hát - legalábbis most még - valamennyire maguk is tréfára veszik a dolgot. Nem kellene. Mert könnyen valósággá válhat, hogy a kijelölt képviselőhetesnek tényleg jelentenie kell majd, mondjuk Kövér Laci bácsinak - amiképpen az egyik ellenzéki képviselő ironikusan megjövendölte -, de tilos lesz mindenféle izgés-mozgás, pad alatti olvasgatás, beszélgetés, sugdolózás is.
Aki pedig nem fogad szót, nagyon megbánja, tán még azt is, hogy követnek szegődött. S az sem lesz ám mindegy, hogy hogyan áll majd fel az a képviselőgyerek, amikor Laci bácsi az emelvényre hág. Az a kölök, aki csak ímmel-ámmal tápászkodik fel, s tüntetőleg, egyszersmind szemtelenül úgy ácsorog, mintha éppen összeesni készülne, biztosan meglakol. Laci bácsi vagy a sarokba térdepelteti, vagy nem engedi leülni órák hosszat, hadd tanulja a mórest. Kemény rendtartásra számíthatnak tehát a kis képviselőlurkók, rosszul kalkulál, aki másként gondolja. Sőt, akár az is megeshet, hogy a szóban forgó ukáznál sokkal szigorúbb parancsolatokkal is szembe kell majd nézniük a gyermekecskéknek. Ki tudhatja, miben sántikálnak még Laci bácsiék.


A cikk eredetije: A képviselőlurkók felállva üdvözlik Kövér Laci bácsit


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

A következő az lesz, hogy kezet is kell csókolni  ...