A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kemény a nincstelenekkel, kegyes a gazdagokkal

via 168 óra Online

2013. december 2. 11:13 | 2 hozzászólás

A nacionalista-konzervatív Magyarország azon van, hogy feltalálja az érzelmi demokráciát: példátlan módon – de mindenesetre az EU kellős közepén – a hatalom kényének-kedvének megfelelően használja parlamenti erejét, miközben játszik a lakosság indulataival- írja a párizsi Le Monde.

Jó példa erre a huszáros módszerre az ideiglenes letartóztatás hatályának kiterjesztése, amihez az ároktői banda két tagjának szökése adott alkalmat. A hatalom a választások közeledtével kihasználta az ügyet, hogy kielégítse a szélsőjobbos rétegek rend iránti igényét. A jobboldali többség, amelyet támogattak a neofasiszta Jobbik képviselői, három hét alatt keresztül vitte a módosítást.

Senki sem kétli, hogy Magyarországot a jogszabály miatt elítélik az európai intézmények, és így előbb-utóbb kénytelen lesz megváltoztatni a vitatott jogszabályt. De odáig még sok víz lefolyik a Dunán és addig lezajlanak a választások is.

Hatalomra kerülése után különben az Orbán-kabinet egyik első intézkedése volt a három csapás bevezetése, ami elsősorban a szegénység által leginkább érintett cigányságot sújtja. Egy fiatal romát pl., mivel visszaesőnek számított, 11 évre ítéltek, mert elrabolt egy takarót.

A magyar igazságszolgáltatás kemény a nincstelenekkel szemben, viszont kegyesebbnek mutatkozik a gazdagokkal szemben – kivéve, ha azok Orbán politikai ellenfelei. Resesovának csak három évet kell rács mögött töltenie.


A cikk eredetije: Kemény a nincstelenekkel, kegyes a gazdagokkal


Hozzászólások

adamik_ képe

adamik_
5 éve

" . . . a három csapás bevezetése, ami elsősorban a szegénység által leginkább érintett cigányságot sújtja . .  . " Na itt álljunk meg egy szösszenetre. A három csapás nem a cigányokat sújtja. Sem nem a svábokat , tótokat , bunyevácokat , örményeket , románokat , görögöket . . .  stb.

A három csapás a visszaeső erőszakos bűnözőket sújtja.

37 -28
Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Ez mindig így volt, a szegényebbek  kapatak kisebb  bűnért nagyobb  ítéletet.  A tehetősbbeket csak azért ítélik el  rövidebb időre, még  súlyosabb  eset miatt is, hogy  a köz csendben maradjon. Ugyanis van miből  enyhítésrt fizetni...