A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Karácsony Gergely, Szél, Vona összecsap: nincs B-terv (videó)

via Népszava Online

2018. április 6. 12:20 | 5 hozzászólás

Itt megnézheti a miniszterelnök-jelölti vitát! Ez az, amire Orbán nem ment el.

Ki tudja meggyőzni a választókat, hogy ő Orbán Viktor tényleges kihívója, ez volt az elvi tétje az RTL Klub miniszterelnöki vitájának. Persze, ha a regnáló kormányfő elfárad a stúdióba, akkor a kérdés az lett volna: kinek hiszik el a választók, hogy érdemben képes kormányozni. És ennél a pontnál Szél Bernadett rögvest ki is esett volna, az LMP társelnöke ugyanis nem az ország működtetésére készül, hanem egy rövid átmeneti időszakra, egy technikai koalícióra – és egy újabb kampányra. Ebben viszont – mármint a felelősségvállalásban – Szél konzekvens. Vona Gábor egyértelműen deklarálta, hogyha a Fidesz nyer, akkor lemond elnöki pozíciójáról. Karácsony Gergely is egyértelművé tette, hogy ugyan nincs B-terve, azaz egy balközép kormányzásra készül, ám ha valami miatt mégsem bukik a rezsim, akkor nem sétál be listáról a parlamentbe, hanem zuglói polgármesterként szolgál tovább. Szél viszont az mondta: ő bázisdemokrata, így megkéri a kongresszust, döntsön, folytassa-e társelnökként az Orbán-rendszer elleni küzdelmet.

Hiába lejt a Fidesznek

Persze a vita folyamán nemcsak az április 9-ét követő időszakról esett szó, hanem a választási kampányról is. Szél Bernadett azt nehezményezte, hogy nem is nulláról, hanem erős mínuszból indul – a kormánypárt hazugságainak (például a migránssimogató LMP-ről) hála. Vona Gábor azon akadt ki, hogy a kabinet több százezer magyar állampolgárt rekeszt ki a szavazásból, amikor előírja, hogy a külföldön dolgozó/tanuló hazánkfiai csak személyesen, a külképviseleten voksolhatnak. Liverpoolban egy csíkszeredai magyar levélben szavazhat, egy budapesti magyarnak pedig haza kell repülnie, hogy szavazhasson, vagy be kell menni a londoni követségre – akadt ki a Jobbik elnöke a magyar-magyar megkülönböztetés miatt. Azt Karácsony Gergely sem tagadta, hogy a választásban a Fidesznek lejt a pálya, a kormánypárt primitív és aljas kampányt folytat, de az MSZP-Párbeszéd miniszterelnöke szerint van remény: ha az emberek megmozdulnak és elmennek szavazni, akkor nincs az a trükk, ami megakadályozza a kormányváltást. Karácsony szerint ezt bizonyítja, hogy ebben a ciklusban három jelentős időközi, illetve polgármester választás volt, és a Fidesz mindegyiken alulmaradt.

Tovább...


A cikk eredetije: Karácsony Gergely, Szél, Vona összecsap: nincs B-terv (videó)


Hozzászólások

katicabogar képe

katicabogar
11 hónapja

"Ő meg különösen, azóta sem volt olyan intelligens, hozzáértő külögyminiszterünk!"

Én is így gondolom Zsadi.

És igazad van. Sok (szinte minden) múlik azon, hogy mindenki menjen el szavazni.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
11 hónapja

Köszönöm Katica!
Tudtam, hogy Rád mindig számíthatok! :)))
Beregiztem, és megnéztem.
Kovács Lászlónál is "jártam" itt a Kapcson! Hiába, ezek a "nagy öregek" mindig tudják, mi a dörgés!
Ő meg különösen, azóta sem volt olyan intelligens, hozzáértő külögyminiszterünk!

Az előbb Vágó István hívott, ez is jó módszer, hogy a közismert értelmiségiek is hitet tesznek a változás mellett, ezzel is segítve az egyszerű embereknek a döntést. No meg azt, hogy egyáltalán elmenjenek, mert itt az idősebbek kezdenek eltunyulni, mondván:
"Nekem már úgyis mindegy!" 
Hát egyáltalán nem mindegy, még akkor sem, ha nincs már itthon egyetlen utódunk sem, mint ahogy sajnos nekem sem! :(((

 

25 -12
katicabogar képe

katicabogar
11 hónapja

Egyébként ha a cikk alján levő hivatkozásra kattintasz (ami a cikk címe) három kattintással el lehet jutni a keresett videóhoz :)

katicabogar képe

katicabogar
11 hónapja

Kedves Zsadi :)

Megtisztelő, hogy ilyen "mindentudónak" tüntetsz fel :) :) :)

Kérésed nem nagy ügy. Az RTLMost oldalon vannak Baló videói is. Ha nem engedi végignézni a videót, akkor egy egyszerű regisztrációra van szükség :)

Magyarul Balóval

ZSADIzene képe

ZSADIzene
11 hónapja

Kedves Katicabogár!
Te annyi mindent tudsz.
Nem tudod véletlenül feltenni a Baló előző napi (szerdai) ilyen műsorát is, tudod, amelyikben másik három miniszterelnök vitázik, köztük Gyurcsány is,  mert nem találjuk!:(((