A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Karácsony Gergely ezer forintot utal a Jobbiknak

via Index

2017. december 14. 12:19 | 0 hozzászólás

Az ellenzék esélyeiről, a közös listás indulásról és a Jobbikkal való kapcsolatról beszélt a Heti Válasznak Karácsony Gergely, a Párbeszéd és immár az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Gyurcsány a harmadik

A közös listára még várja a DK-t és az Együttet, bár mindkét párt elutasítja a közös listát. Gyurcsány Ferencnek a lista harmadik helyét szánja. Szerinte emiatt morogahtnak a "finnyás, belvárosi, értelmiségi rettegők", de nem ők a célközönség. "Menjen el Nógrádba, ahol az emberek rongyokkal tüzelnek - őket nem érdekli, hányadik a listán Gyurcsány" - javasolja az újságírónak.

Karácsony elismerte az interjúban, hogy még Botka László idején megkeresték őt az MSZP-ből, hogy legyen a miniszterelnök-jelöltjük. Neveket nem említett. Azt azonban Karácsony elmondta, hogy szerinte Botka László, akit támogatott volna, abban hibázott, hogy túl sok frontot nyitott, és Gyurcsánnyal szembeni értelmetlen és nyerhetetlen volt. "MSZP-s kormányfőjelölt nem mondhat olyat, hogy Gyurcsány ne legyen rajta a közös listán." Abból szerinte csak az lesz, hogy szocialisták vándorolnak át a DK-hoz, és így is történt. (Kiegészítés: nem olyan arányban nőtt a DK, mint amilyen arányban csökkentek a szocialisták.)

LMP-sek csábítgatták

Karácsony abban nem reménykedik, hogy az LMP is beáll az összefogásba. Pedig szerinte az LMP-nek ő vállalható miniszterelnök-jelölt, állítása szerint meglepődnénk, ha felsorolná, hány LMP-s politikus könyörgött neki, hogy menjen hozzájuk vissza. Majd a választásuk után felsorolja

Tovább...


A cikk eredetije: Karácsony Gergely ezer forintot utal a Jobbiknak


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges