A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Karácsony: Fideszesek könyörögnek nekem, hogy ne...

via Index

2018. január 8. 12:17 | 0 hozzászólás

A Spinoza Színházban Rangos Katalin vendége volt Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje, aki többek között beszélt Botka Lászlóról, a Jobbikról, a választási összefogás fontosságáról, valamint arról, hogyan könyörögnek neki a fideszesek, nehogy idén is kétharmada legyen a pártnak a választásokon.

Gyurcsányról és Botkáról

Karácsonyt az elején rögtön arról kérdezték, igaz-e, hogy még Botka László jelöltsége alatt megkeresték az MSZP-től potenciális miniszterelnök-jelöltként. A politikus erre annyit reagált, hogy volt ehhez hasonló próbálkozás, majd hosszasan elemezni kezdte Botka jelöltségi időszakát, amit alapvetően pozitívként értékelt. Örült annak, hogy önkormányzati múlttal rendelkező politikus lett az MSZP jelöltje, mert például szociális ügyekben vagy lakáspolitikában hitelesebb egy ilyen személy.

Ezzel szemben nem tartotta helyesnek Botka szövetségi politikáját, és itt kifejezetten Gyurcsány Ferenccel és a DK-val való kapcsolatra tért ki. Karácsony leszögezte: a 2006. október 23-i rendőri túlkapások és annak kezelése egy politikai hiba volt, a rendőrök nem jártak el helyesen, de ettől függetlenül

nincs értelme szerinte olyan összefogásnak, amiben nincs benne Gyurcsány és a DK.

Erről ő maga is próbálta győzködni Botkát, de nem járt sikerrel. „Ezt sem helyesnek, sem taktikusnak nem gondoltam” – mondta Karácsony, majd amikor Botka megpuccsolása került szóba, jelezte, hogy ő ilyenben nem akart és nem is vett részt. Később azonban megjegyezte: „az ellenzéki szavazók nem azt szeretik, aki megbontja a békét, hanem azt, aki építi”. Mint Karácsony elmondásából kiderült, Botka nem hozta a számokat a felmérések szerint, de ezt nem úgy értelmezte, hogy csökkent a népszerűsége, hanem egyszerűen nem tartotta valós számoknak.

Tovább...

A mi véleményünk

Szívesen hallanék egy kicsit többet is arról, hogyan könyörögnek neki a fideszesek, nehogy kétharmada legyen megint a Fidesznek! Mesélhetne róla! No persze nemcsak rajta múlik!


A cikk eredetije: Karácsony: Fideszesek könyörögnek nekem, hogy ne...


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges