A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Karácsony elmondta, hogyan szerezné vissza a lenyúlt közpénzt

via mszp.hu

2018. március 18. 16:30 | 0 hozzászólás

"A korrupció egy olyan dolog, amivel nem szabad együtt élnünk" - mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnökjelöltje. Elmondta, hogyan venné vissza kormánya a közpénzből létrejött fideszes magánvagyonokat. Tanácsadó testületének tagját, Kaltenbach Jenő volt kisebbségi ombudsmant kérte fel az antikorrupciós ügyészségről szóló javaslat részleteinek kidolgozására, kormányra kerülésük esetén pedig őt javasolná az intézmény élére. Harangozó Tamás, az MSZP szakpolitikusa számos bevezetendő lépés között említette, hogy 75 százalékos adóval sújtanák a kizárólag állami, illetve uniós közbeszerzéseken szerzett tisztességtelen profitot, valamint a letelepedési kötvényeket forgalmazó cégeket.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje vasárnap árnyékkormányának tagjaival és szakértőkkel tárgyalt egy antikorrupciós ügyészség felállításának lehetőségéről.
Karácsony Gergely a budapesti találkozót követően tartott sajtótájékoztatón elmondta, korábban ismertetett tíz miniszterelnök-jelölti vállalása közül az első volt a közpénzből szerzett "fideszes magánvagyon" jogállami úton történő visszaszerzése a tiszta közélet megteremtése érdekében.
    
Az MSZP-Párbeszéd ennek érdekében létrehozna egy antikorrupciós ügyészséget, illetve támogatná az európai antikorrupciós ügyészséghez csatlakozást - emelte ki, majd hozzátette, olyan antikorrupciós szabályokra van szükség, amelyek mindenkor garanciát jelentenek a korrupcióval szemben.
    
Karácsony Gergely elmondta, tanácsadó testületének tagját, Kaltenbach Jenő volt kisebbségi ombudsmant kérte fel az antikorrupciós ügyészségről szóló javaslat részleteinek kidolgozására, kormányra kerülésük esetén pedig őt is javasolná az intézmény élére.

Tovább...


A cikk eredetije: Karácsony elmondta, hogyan szerezné vissza a lenyúlt közpénzt


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges