A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A Kaposvári Egyetem vezetése ragaszkodik a dress code-hoz

via SONLINE

2013. október 5. 10:40 | 0 hozzászólás

Nagy vihart kavart a Kaposvári Egyetem rektorának, Szávai Ferencnek a dolgozók és hallgatók számára kiadott dress code-ja.

A Kaposvári Egyetem vezetése ragaszkodik ahhoz az elvhez – olvasható abban a közleményben, melyet az idei 4. számú, irányadó öltözködési elveket megfogalmazó rektori utasítás kapcsán kirobbant tiltakozóhullám kapcsán adott ki az universitas vezetése –, hogy az Egyetem mindennapjaiban, tekintettel arra, hogy az egyetem egy oktató és kutató hely, és különösen az ünnepi eseményeken, mint a tanévnyitó és a diplomaosztó, illetve vizsgákon az alkalomhoz illő öltözetben jelenjenek meg az oktatók és hallgatók. Ezt a jövőben is érvényre kívánjuk juttatni. A célunk tehát változatlanul az, hogy az egyetemen történő megjelenés méltó legyen az itt dolgozó oktatók és hallgatók értelmiségi létben betöltött szerepéhez. Az utasítás a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény adta keretek között került kiadásra, irányadó öltözködési elveket fogalmaz meg, mely elvektől nem kívánunk visszalépni. Az elmúlt napokban számos javaslat érkezett, melyek közül azok, amelyek arra érdemesek, megtárgyalásra kerülnek, a szabályozást pontosíthatják. Az egyetem vezetése, mint más témákban is, ebben is nyitott a javaslatok meghallgatására és azok alapján a közös vélemény kialakítására.

Mint már megírtuk, nagy vihart kavart – és a nemzetközi sajtót is bejárta, például a tekintélyes amerikai The Washington Post is foglalkozott a témával – a Kaposvári Egyetem rektorának, Szávai Ferencnek a dolgozók és hallgatók számára kiadott dress code-ja, melyben az egyetem vezetője szigorú öltözködési szabályokat határozott meg. Az utasítás komoly sajtóvisszhangot és tiltakozást váltott ki: a harmadéves színészosztály például meztelenre vetkőzött az egyik csütörtöki órán, a szabályozást elítélte a Fidelitas és Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, s Aáry Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa is a visszavonására szólította fel a rektort, míg az egyetem diákjai hétfő reggelre demonstrációt szerveznek a campus bejáratához.


A cikk eredetije: A Kaposvári Egyetem vezetése ragaszkodik a dress code-hoz


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges