A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kampány indult Habonyék médiája ellen Szlovéniában

via Magyar Narancs

2018. december 6. 13:01 | 0 hozzászólás

Annyira rasszista, hogy a szlovének nem tűrik el.

Ahogy arról a Magyar Narancs többször is beszámolt, Habony Árpád és a hozzá köthető üzleti kör – elsősorban a volt köztévés Schatz Péter – jelentős összegeket költöttek arra, hogy újságot és tévét vásároljanak Szlovéniában.

Azt, hogy milyen pénzből történt mindez, nem teljesen tiszta (Mészáros Lőrinc üzlettársa, Varga Károly készpénzben fizette ki a vételár jelentős részét), az viszont biztos, hogy az üzlettel a szlovén szélsőjobb vezére, Janez Janša járt jól. Janša és Orbán Viktor jó barátok, és Habonyék pont azokban a médiacégekben szereztek jelentős tulajdont, amelyben tulajdonostársuk Janša pártja az SDS, vagy a párthoz szorosan kötődő emberek.

Ilyen a Habony és Schatz tulajdonában álló hírcsatorna, a Nova24Tv valamint a Demokracija című hetilap kiadója, ahol Schatz tulajdonos. A két sajtótermék már az idei választási kampányból is kivette a részét, nemcsak a „kötelező” migránsozással: saját közösségi média felületeiken fizetett hirdetésként osztották tovább az SDS kampányvideóit, annak ellenére, hogy ez a gyakorlat Szlovéniában törvényellenes.

Tovább...


A cikk eredetije: Kampány indult Habonyék médiája ellen Szlovéniában


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges