A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kalandtúra a Magyar Államvasutak támogatásával

via atv.hu

2013. június 28. 10:23 | 0 hozzászólás

Nikolett Budapestről akart Sárvárra vonatozni Fehérváron keresztül. A 208 kilométeres út normál menetideje 2 óra 56 perc. Ezúttal kicsit hosszabb lett: 7 óra és 20 perc elteltével olvasónk a Sárvárt 20 kilométerrel megelőző Celldömölkig jutott. Hétszeri átszállással. Napló

A vonat befutott Kelenföldre, olvasónk, Nikolett felszállt a 10:32-es szerelvényre. A hangosbemondó kis idő elteltével közölte, hogy felsővezeték szakadás miatt a szerelvény bizonytalan ideig nem indul el. A MÁV Direkt kollégája telefonon azt mondta olvasónknak, hogy Nagytétényig valószínűleg elmegy a vonat, ahonnan majd pótló busz indul Székesfehérvárra, de érdemes megkérdezni a kalauzt, és figyelni a hangosbemondót is. Időközben többen leszálltak a vonatról, a kalauzok viszont nem rendelkeztek érdemi információval.

Nem az első

Csaknem egy órával az eredeti indulási időpont után érkezett egy Érd felé közlekedő személyvonat, a hangosbemondó pedig arról tájékoztatott, hogy Érd és Székesfehérvár között pótló busz viszi tovább az utasokat. A forgalomirányító javaslata alapján többen – köztük Nikolett is – felszálltak erre a szerelvényre, ám út közben kiderült, mégsem jutnak el Érdig: a vonat félúton megállt, az utasoknak a nyílt pályán le kellett szállniuk. Körülbelül 20 perc várakozás után jött egy másik vonat, ami végül Érdig vitte a mintegy 130 fős tömeget. Az Érdre érkezés pontos időpontjára Nikolett már nem emlékszik, nagyjából egy, fél kettő körül járt.
Egy néni arról panaszkodott, hogy múlt héten is így járt, és ez az ő korában már igencsak megerőltető.

Ruganyos léptek

Az érdi vasúti peron mellett, egy domb túloldalán tényleg pótló busz várt az emberekre. A tömeg – közte többtucat idős ember – ruganyos léptekkel jutott el a domb aljáig. Ott azonban újabb feladat következett, mivel nem volt egyértelmű, hogy hány busz viszi tovább az utasokat. A kalauzokkal ellentétben a sofőr azt mondta, újabb busz nem jön, az övére mindenkinek fel kell férni. Babakocsistól, kutyástól, csomagostól.

Így jutott el a tömeg a néhány kilométerre fekvő Tárnokig, ahonnan negyed óra várakozást követően ismét vonat közlekedett Székesfehérvárig, újabb 43 kilométert letudva.

Tovább...


A cikk eredetije: Kalandtúra a Magyar Államvasutak támogatásával


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges