A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A józan ésszel megy szembe, amit ezek a magyarok csinálnak a menekültekkel

via Index

2015. augusztus 1. 10:26 | 34 hozzászólás

Érthetetlen dolgok történnek az utóbbi hetekben a nagyobb magyarországi pályaudvarok környékén. Miközben az állam százmilliókért idegengyűlöletre okítja az embereket, milliárdokért épít menekültellenes kerítést, a városokból elhagyott területekre telepíti ki a menekültstátuszért folyamodókat, a kórházakból segítség nélkül küldik el a rászoruló migránsokat, a szélsőjobb pedig nyíltan szervez menekültverő túrákat, vajon mivel foglalkoznak magyarok százai?

Segítenek a menekülteknek. De nemcsak találomra, egy otthon már megunt pokróccal vagy egy kiló kenyérrel, hanem napi több száz adag étellel, profi tájékoztató anyagokkal és bálányi ruhával. És ha nem lenne elég. Mindezt:
 
Segítenek a menekülteknek. De nemcsak találomra, egy otthon már megunt pokróccal vagy egy kiló kenyérrel, hanem napi több száz adag étellel, profi tájékoztató anyagokkal és bálányi ruhával. És ha nem lenne elég. Mindezt:
 
Ingyen
Szabadidőben
Szervezeti háttér nélkül
Főnökök és beosztottak nélkül
 
És ami a legérthetetlenebb: a rendszer működik.
 
Nem ehhez szoktunk.
 
Mi történhetett a magyarokkal? Előfordulhat, hogy a jövőben egyre kevesebb lesz az önző, frusztrált, a hatalomnak hajbókoló, az elesetteket taposó honfitársunk? Van visszaút, vagy megállíthatatlan a folyamat?
 
A válaszért megkerestük a menekülteknek segítő csoportokat.
 
 

A cikk eredetije: A józan ésszel megy szembe, amit ezek a magyarok csinálnak a menekültekkel


Hozzászólások

lilla- képe

lilla-
3 éve

http://szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Kispartok.htm

Marxhoz tényleg nincs sok közük, de az ellenzékhez meg az ő töredezettségéhez igen.

Van mesterségesen létező is persze, de leginkább mind ellenzékinek tartja magát.Összefogni nem fognak éppen ezért, hiába amellett szól a logika.


kwepi
3 éve

Kedves Lilla

A 160 bejegyzett párt azért van, mert miután eltűnt az egységben rejlő erő a Fidesz mögül, nagyon okosan még a 2/3 idejében átvittek egy olyan törvényt, ami aránytalanul nagy anyagi támoagtást ad minden pártnak a választási időszakban, aki egy minimális teljesítményt is fel tud mutatni. Ezzel elérték hogy még tovább töredezzen a baloldal, a saját oldalukon meg eleve azért csináltak egy csomó kis pártot, hogy utána azok lemondjanak a Fidesz javára (elnézést a pongyola fogalmazásért de ez a lényeg)

Ennek semmi köze se Marxhoz, se Leninhez, se máshol. Ez ÜZLET.

adamik_ képe

adamik_
3 éve

Már megint kitört belőlem a praktikus gondolkodó. Mert minden zavaros helyzetet ki lehet használni. Minden rosszban lehet valami jó. Most például tízezerszámra özönlenek a menekültek. Beazonosításuk , nyilvántartásuk , nyomonkövetésük gyakorlatilag lehetetlen. Ha egy-két száz (egy-két ezer?) egyszercsak eltűnik közülük az senkinek sem fog feltűnni. Nem akarok tippet adni a titkosszolgálatoknak , de ennél könnyebben és olcsóbban nem lehet megszabadulni a Bokoharam vagy az Iszlám Állam beszivárgott harcosaitól. Csak arra kell ügyelni , nehogy túl sok ismeretlen holttest kerüljön elő egyszerre egy helyen. Bár szerintem ez a titkosszolgálatoknak is eszükbe jutott már.

lilla- képe

lilla-
3 éve

"Merthogy van klasszikus marxizmus, meg az ő bírálata, meg van kritikai vagy nyugati marxizmus , amely kiegészítetett a szociálpszichológiával --igaz már az is jó régi, több mint 60 éves smile hangulatjel A fasizmus kulturköri visszalépés aszerint, és nem a kapitalizmus mint termelési mód sajátja/változata.Kollektív paranoia intézményesülése, a fellépő félelmek fel nem dolgozása, amelyek a kapitalizmus idején, de nem szükségszerűen a következtében jönnek létre. Ilyen az összes fóbia meg az ellene való fellépés. ((no meg persze az erőtlen szakszervezetek, ugyanis a szakszervezeti mozgalom volt az, amely mára már természetes ma már állam által működtetett szociális hálót kikényszerített. ) de ez is hosszú!"http://fordulat.net/pdf/2/sebok.pdf

"Mégegyszer: a fasizmus a kapitalizmus kialakulása idején kezdett kialakulni azért, mert az emberi félelmek , a magárahagyottság, a hagyományos kötődések az új "munkarend" miatt fellazultak eltüntek, és helyette más nem tudott létrejönni. az emberek félelme vélt félelme kollektív paranoiává alakult és védekezésként intézményesülve bűnbakot megjelölve a végsőkig is elment vélt önvédelmével. Ezért kultúrafüggő sokkal inkább, mint termelési mód függő. Ezért szociálpszichológiai magyarázat tudja csak feloldani azt is, hogy miért nem indul láncát veszteni a munkásság. nem az öntudata hiányzik, hanem a neveltetése oly erős, hogy keresi az igazodási pontokat és most is meg korábban is az 1920-as évektől a vezetőben az atyuskában találja meg. Abban a személyben, aki gondoskodni fog róla a reményei szerint. Ma egy Merkel szerű hivatalnok típusú vezető Magyarországban nem lenne képes irányítani. előbb a nevelésnek kéne változnia. A kollektív paranoiás tüneteit pedig ma igazán szépen láthatjuk.(A homofóbiának például a kapitalizmushoz sok köze nincs.Sőt a fiatlok idősek ellentétéhez is csak áttételesen )"

De elég, ha minderről tud valaki! Nem kell azonosulni is! Így a mai kérdések sokkal megoldhatóbbak, mint a kapitalizmus eltűnésére várva.

 

dmolnar képe

dmolnar
3 éve
dmolnar képe

dmolnar
3 éve

A cikk jó. Ha olvastad volna esetleg Marx műveit, akkor rájöhetnél, hogy ő sem a "tőkés" mint személy ellen lépett fel, sőt ez ellen határozottan tiltakozott. Ő a tőke működését és annak törvényszerűségeit vizsgálta és írta le. Az a "baloldali", aki az antiszemita kép alapján ( a zsdó nemzetkőzi tőkések) érvel, az szerintem téves képzetekben él és előbb utóbb a szélsőjobbon találja meg a helyét..

A Marx által leírt dolgok működnek. Jelenleg én nem tudok olyan kutatási eredményről amely a marxista közgazdaságtan, vagy a marxi-engelsi társadalom tudomány megállapításait cáfolná. Cáfolattal a keletkezése óta próbálkoznak, eddig egyik se jött be... 

A fasizmus kialakulása pedig egy érdekes kérdés, de megmondom őszintén, hogy jelenleg még mindig a dimitrovi megfogalmazás jelenti számomra az alapot. Kiegészítő elemek persze vannak, de az alap az, ami...

lilla- képe

lilla-
3 éve

http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=6805:hol-vannak-az-antifasisztak-magyarorszagon&catid=9:vendegek&Itemid=66

Nem kezdem el újra:

1924-től vizsgálni kezdték kutatók, hogy miért nem teljesíti be a munkásság Marx által megjósolt hivatását a kapitalizmus megdöntését, és ezért a Marxizmus kritikáját adták többen , és ki is terjesztették új kutatási területtel a szociálpszichológiával, és választ ott leltek. A neveltetésben, a közös normákban stb.

Más kutatók viszont azt vizsgálták, hogy a fasizmus kialakulása törvényszerű-e bizonyos gondolkodásmódok esetén. Azt találták, hogy a XIX.-XX. század etnonacionalista szemlélete kedvez annak.Ettől sem bal sem jobb oldal nem mentes ma nálunk. Ezért van a kavarc, ezért van ma 160 bejegyzett párt és számtalan civil szerveződés, mert az idézett cikk tanusága szerint nem tudunk szakítani megrögzött (tév) tanainkkal.

Ehhez jön még a nyelvi gubanc, hogy nincs külön magyar hangsor , amely a sokféle módon elhasznált terminusokat rendezné: antiszemitizmus , rasszizmus, fóbiák, gyűlöletszindrómák stb.

Mindenesetre azt mondják a kutatás kb. 20 évvel megelőzi a gyakorlatot, de itt most sokkal több idő is kevés volt legalább tudni sokaknak mindarról, amit a kutatás már rég feltárt.

lilla- képe

lilla-
3 éve

http://magyarnarancs.hu/lelek/nehogy-megfertozzenek-bennunket-95745

Itt egy másik ugyanabban a témában. Itt a rasszizmus megjelenése fóbiaként jelenik meg

"Tény, hogy ha valaki elégedett az életével, akkor nem próbál vélt vagy valódi sérelmeiért más csoportokat okolni, belső feszültségeit, konfliktusait másokra kivetíteni, bűnbakot képezni. Csakhogy olyan ember biztosan nem létezik, akinek nincs semmi baja, és olyan se nagyon, aki a bajaiért olykor ne próbálna meg másokat okolni. Ezért legfeljebb azt tudom elfogadni, hogy egy olyan világban, ahol kevesebb a frusztráció, ott kevesebb az előítélet is. Igaz, ezt cáfolni látszik, hogy a toleráns hírben álló Dániában vagy Hollandiában felerősödött az idegengyűlölet az elmúlt 20 évben. El kell fogadnunk, hogy mindig lesznek antiszemiták, idegengyűlölők és homofóbok – nem lehetséges az előítélet-mentes társadalom. Ám mivel az előítéletek skálája nagyon széles, a legfontosabb, hogy az előítéleteket a maguk helyén tartsuk, és azt megakadályozzuk, hogy komoly befolyással legyenek például a politikai döntéshozatalra."


kwepi
3 éve

Azt írja a Wikipédia (tudom, nem egy hiteles enciklopédia) hogy: 

"A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel."

Ennek alapján persze hogy van mindenféle rasszizmus, hiszen bárki "kategorizál", "dobozol" az valahol  ebbe a kategóriába tartozik.

És a magyarok ebben (is) sokat tudnak

- szőke nő  - aki csak buta lehet

- női autóvezető - aki csak hülye lehet a vezetéshez

- fekák (feketék) - akik csak drogosok, bűnözők AIDS-esek  lehetnek

- zsidók - akik mind uzsorások

- cigányok - akik csak bűnözők lehetnek

- románok - akik mind utálják a magyarokat

- franciák akik békazabálók

- angolok akik halvérűek

- németek akik merevek mint a seprűnyél

- oroszok akik isznak mint a gödény

- modellek, színésznők, énekesnők, táncosnők akik csak ku....k lehetnek

- ugyanez férfiban kitartott, dzsigoló

- divatosan, főleg "színesen" öltözkodő férfi csak homokos lehet

- kigyúrt (sportos) nő csak lszbikus lehet

- nő drága autóval csak kitartott lehet

stb, stb, stb.

Görbe tükör?

Kinek görbe, kinek egyenes.

Mi a lényeg?

Mindenki háza táján söprögetünk, mindenkiről véleményt, sőt ítéletet mondunk - miközben a saját házunk táján csak gyűlik a szemét egyre nagyobb halmokba.

Hogy szól a fáma: mindenki a saját háza táján söprögessen. Meg úgy, hogy más szemében a szálkát megleli, sajátjában a gerendát feledi. és a legszebb: amit te adsz a gyerekednek, a gyereked azt adja majd az unokádnak. 

Ugye milyen szép és választékos őseink nyelve? És mennyi igazságot tartalmaz mai napig is? 

 

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

A fene se vonja kétségbe, hogy a magukat baloldalinak nevező emberek között is van rasszista... (csak mi nem azt értjük alatta, amit te szeretnél, hanem azt, amit az elfogadott terminológia, de ennyi...)

A többi megállapításoddal nagyjából egyetértek. Hogy a biciklisták mikor kerülnek sorra? Hát amikor már minden egyéb muníció (bevándorlók, menekültek, romák, munkanélküliek, nyugdíjasok, stb.) kimerült.

lilla- képe

lilla-
3 éve

És akkor most jövök én az etnonacionalizmusommal :) ami nem vicces!

meg a baloldali rasszizmussal, ami szintén nem kicsit van jelen.

(mert bár plalyA kétségbe vonja, de bizony létezik ) Ez a menekültkérdés világprobléma. Megoldani sem tudja egyetlen állam sem önmagában. Aki útra kelt azt más segíteni kell jószóval, tájékoztatatással emberi módon való átmeneti ellátással. A hivatalos kommunikáció mindenféle emberekben való felmerülő félelmet a hivatalos kommunikáció szintjén veszéllyé emel, de nem azért hogy elejét vegye, hanem azért, hogy félelmet keltsen.

Szélsőjobbos megoldás a bezárkózás a nemzet védelme a magyar emberek érdekében.Ha igaz az, hogy az a balos, aki az embert tekinti abszolutumnak, és a környezetét változtathatónak, akkor bizony van dolgunk .Az emberek érdekében.

Hogy Orbán azt mondja abortusztilalom, meg a családok segítése a gyermekvállalásban, meg kizárni kvázi halálra itélni a menekülteket, akik emberek, nincs nagyon összhangban.

Európa mai lakossága 670 millió, az Európai Unio lakói száma:470-500 millió Tudjuk, hogy a természetes szaporulata nem reprodukálja önmagát a gazdag országokban.

Azt is tudjuk, hogy nem csak a háborús pusztítás, hanem a globális felmelegedés okozta probléma is jelen van a kérdésben. Nem lehetne inkább pl. e téren segítséget adni(kutak fúrása, új technikák megtanítása, kidolgozása)

Szóval a baloldali pártok nem gyorsan tettek nyilatkozatokat a témában, hanem helyes nyilatkozatokat tettek. A politikailag korrekt beszéd szempontjából is, meg valóságosan is.http://www.atv.hu/videok/video-20150803-gy-nemeth-erzsebet

Humánusan bánni az idetévedőkkel szemben, és eljárni azokkal szemben, akik kihasználják az emberek nyomorúságát. A kerítés a belépést nem fogja gátolni, csak a regisztrálást fogja látszólag könnyebben kontroll alá vonni. A visszatoloncolás pedig a problémát csak súlyosbítani fogja.

A szélsőjobb meg virul.

A kérdés az, hogy a biciklisták mikor fogják a "víz és egyéb készleteinket"(hogy kié is, még nem tudjuk) veszélyeztetni?

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Egyetértünk.. :0)

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Sajnos tudom. Éppen ezért eléggé szemforgató dolog egyrészt a most a közel-keleten zajló háborúkon síránkozni, miközben nagy üzletet csinálunk (már a fegyvereket eladó államok) a fegyvereladásból... 


kwepi
3 éve

Kedves Plessatt, 

Akkor néhány tény.

Ha a kormány nem az akutális uszítással és gyűlöletkeltéssel akarná takargatni a szenyesét, már akkor léphetett volna értelmeset és humánusat, amikor még nem áradtak a menekültek.

Ha a kormánynak érdekében állna hogy a helyzetet kezelje, az uniós forrásokat arra használná amire való.

Ha a kormánynak nem állna érdekében a félelemkeltés, akkor korrekt tájékoztatást is adhatna a KÖZmédia segítségével.

Ha a kormánynnak - vagy a jól fizetett tanácsadóinak ÉRDEKÉBEN állna akkor előre készíthettek volna stratégiát, mert

- senki ne mondja, hogy most döbbentek rá, hogy Mo egyik határa az EU-nak

- senki ne mondja, hogy eddig soha nem volt még menekülhullám Mo-on

- senki ne mondja azt, hogy nem is sejtették, hogy ahol háború van, ahol állandó zavargások vannak,stb - ott menekültek is lesznek, akik a hozzájuk legközelebb eső "nyugodt" országba, földrészre menekülnek majd

- senki ne mondja, hogy a lakosságot nem lehetett volna ugyanolyan módon, mint a sok idióta, uszító konzultáció meg plakát - korrekt formában tájékoztatni

- senki ne  mondja, hogy a KÖZtévé nem lenne alkalmas még ma is arra, hogy ŐSZINTE képet adjon a menekültekről, netán információt, hogy ha kóválygó menekültet látok, hova küldjem.

És lehet a sor folytatni hosszasan. 

Kedves Plessatt, a Fidesz kormány kiválóan taktikázik, mert sorra megvezeti az embereket, még azokat is, akik egyébként szoktak gondolkozni, és nem elkötelezett fideszesek.

Éppen ezért bátran javaslom neked: ne a szívedre, az eszedre hallgass!


kwepi
3 éve

És szerinted azt bárki el tudja zárni?

Tudod, Angolában miért volt 27 évig tartó úgynevezett hidegháború? Nem azért, mert Angolának vagy az angolai embereknek volt rá pénzük, hanem azért, mert a dél afrikai fehér rezsim küldte a saját katonáit és fegyvereit az egyik oldalra, a másikra meg a volt Szovjetúnió küldte Kubán keresztül a saját fegyvereit.

A háború - üzlet.

Az egyik legnagyobb üzlet. 

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Kedves katiicabogár, kedves kwepi!

Mindkettőtök írása nagy humánumra vall. Sok-sok dologban igazatok van! Mindezek ellenére, azért nem ilyen egyszerű ez a helyzet. Ne higyjétek, nagyon sok dologban én sem értek egyett a kormány idevonatkozó intézkedéseivel. Ugyanakkor azt is látom, hallom, hogy mi van a nálunk gazdagabb és eddig nagy befogadói szándékkal rendelkező országokban. Náluk is megtelt táblát ki lehetne rakni, pedig még csak most kezdődik a menekült-hullám. Ahogyan jósolják, még legalább 10-20 millió ember jöhet Európába az elkövetkező egy éven belűl. Ezt a tekintélyes embertömeget már nem tudja befogadni ez a kontinens. A bajok meg csak nőnek. Mindezek tudatában, nem védve a kormányt, de nekik is nagyon fel van adva a lecke. Ugyanakkor mi egy határa is vagyunk az EU-nak, így a felelősség is nagyobb, főleg, ha a nagyok lehúzzák a rolót! Én, továbbra sem tudom egyoldalról nézni a dolgokat. Nem is tudom, hogy valójában, mit is gondoljak. A szívem is mást sugall és az eszem is! Mindezek ellenére értelek Bennetek!

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Neked is igazad van, mint kwepinek is... Csak annyit kívántam megjegyezni, hogy ennek addig nem lesz vége (sajnos), amíg a helyzet az adott országban meg nem oldódik.. Igen, én nem mellesleg alapvetően elitélem a más állam politikájába való beavatkozást. Kivéve, ha közvetlen fenyegetést jelent a szomszédaira. Mert ha tudják, oldják meg maguk. Mindnestre én azokat a csapokat zárnám el elsősorban, amelyek segítségével fegyverhez jutnak....


kwepi
3 éve

Csatlakozom hozzád, Katicabogár

katiicabogar képe

katiicabogar
3 éve

A Facebookon olvastam egy "szösszenetet" a menekült-kérdésről. Nagyon egyetértek vele:

"Több megoldás is létezik a menekült-problémára.

Lehet őket lakott településektől távol szögesdróttal körülvett táborokban elhelyezni, ott először munkára fogni, majd a Zyklon B segítségével végső megoldás útján kezelni. Ez egyszer már bevált, de sajnos kitalálói többnyire akasztófán végezték.

Továbbá lehetne őket lezárt marhavagonokban elhelyezni (az előírás 6 ló, 40 ember, de a tapasztalat alapján akár 100 is elfér), majd mozdonyt akasztva a vagonok elé a MÁV - ahogy egyszer már megtette - hazánkból majd eltávolítaná őket, azt állítva, nem tudja, mi fog velük történni. Ezt is kipróbáltuk már, sikerült.

Az is megoldás lenne, ha déli és keleti határainkat taposóaknákkal látnánk el, ily módon megtakarítva a határőrség újbóli felállítását és a drótkerítést. Ez a módszer már bevált a vietnami háborúban, a jugoszláv háborúban stb. Persze humánus módon több nyelvű plakátokkal figyelmeztetnénk az esetleges határsértőket erre a veszélyre.

Persze megkísérelhetnénk egy igencsak életidegen, természetünkkel nem egyező megoldást is. Befogadhatnánk őket, segíthetnénk nekik beilleszkedni, emberként bánhatnánk velük, testvérünknek tekinthetnénk őket. Megtettük ezt valaha a svábokkal, szászokkal, zsidókkal is - ők építették fel nekünk a fővárost. Később persze már nem kértünk belőlük.

Németország be tudott fogadni 4,5 millió törököt - ez az összlakosság 5%-a.
Minket senki sem kötelez, hogy otthont adjunk félmillió menekültnek - de pár ezerre talán még futná a sok luxusautó, kacsalábon forgó kastély, Michelin-csillagos ebéd árából."

 


kwepi
3 éve

Kedves Dmolnár, hasonló helyzetben ha valaki Mo-nak akarna segíteni megoldani, hogy ne meneküljenek el az emberek az országból ahol lőnek, lincselnek, akasztanak, csonkítanak - mi lenne a válasz?

Az ország belügyeibe nem lehet beavatkozni.

(most is ez a válasz mindenre - ami valakinek nem tetszik)

Azzal lehet a legtöbbet segíteni, ha ezeket az embereket befogadják, emberi körülményeket biztosítanak addig, amíg vissza nem tudnak menni a saját országukba, vagy meg nem találják azt az országot, ahol szükség van rájuk.

És én azt már megtanultam, hogy üres országban nincs kit legyilkolni, terrorizálni - és ha elfogy az "ellenség", akkor az aktuális diktatura majd "házon belül" keres ellenséget magának, és szépen kinyírja saját magát.

És igen, arról miért nem beszél senki, hogy azok, akik menekülnek, milyen háttérrel rendelkezenek? Van pénzük? - Nagyszerű, gyorsan lábra tudnak állni, csak egy pici segítség kell nekik. Van szakmájuk? Nosza, nézzük meg mi az? Hátha pont olyan szakmájuk van - ami nálunk már nincs, mert a mieink meg kivándoroltak (de lehet hogy menekültek!) Angliába, Németországba, Ausztráliába, Kanadára.......?

Plessatt, te azt mondod, ti annak idején a jobb élet reményében mentetek el az országból. Ha jól emlékszem, akkor még nem volt nyitott határ, nem volt könnyű útlevelet kapni, főleg nem egy egész családnak, és nem volt legális, hogy más országban akarsz dolgozni.

Ezek szerint abban az időben ti is ELMENEKÜLTETEK az országból, hiszen ha hivatalosan mentetek volna, nem kellett volna gyűjtő helyen várni arra hogy valamelyik ország befogadjon és munkát ajánljon nektek.

És valószínűleg ugyanabban a gyűjtő táborban várakoztatok mint azok, akik ténylegesen a biztos halál elől menekültek. Másképp bántak veletek mint azokkal akik poltikai menekültek voltak? 

De még egy aspektust nézzünk már meg. Barátnőm fia azért ment Londonba vendéglátózni, mert a következő eset történt. Eltartási szerződést kötött, szabályosan, ügyvédi iroda közreműködésével. Ellátta a feladatát több 12 évig, majd amikor a néni meghalt, közölték vele, hogy nem jogosult a lakásra, mert az ügyvédi iroda nem ellenjegyezte az eltartási szerződés minden oldalát, így az a szerződés érvénytelen. Mivel az ügyvédi iroda már nem működött (közben meghalt az ügyvéd és nem vitte senki tovább az irodát) így  2 hónapon belül kilakoltatták őket, feleséggel, gyerekkel. 

Na most ez minek számít? Sima kivándorlás, a jobb élet reményében? Vagy menekülés? Igaz, nem öltek meg senkit - csak tönkre tették őket.  Ki tudja, ha maradnak, lehet hogy valamelyikük öngyilkos lesz? Meg kellett volna várni - hogy ez bekövetkezik-e? 

Hol a határ a menekült - meg a gazdasági kivándorló között?

A gazdasági kivándorló miért vándorol ki? Csak a pénz miatt?

Kérdezd meg az Angliában dolgozókat, mi a legvonzóbb nekik: az átlatható jogszabályok, a gyors és korrekt ügyintézés. Például olyan, hogy ha először hibázol az adó vagy járulék fizetésedben - de időre megfizeted a büntetést, a adóhivatal a büntetésed 90%-át minden igénylés és kérelem nélkül visszautalja, ezzel jelezve, hogy méltányolja hogy korrektül jártál el.

Na most aki Mo-on vállalkozik, és büntetik azért is mert van sapkája meg azért is mert nincs, és ebből elege lesz - az gazdasági kivándorló lesz vagy menekül a hivatali zaklatás elől?

És senki nem mondja azt, hogy a hivatali zaklatás nem öl! Az öngyilkosságok több mint 40%-a valami jogtalan eljárás még jogtalanabb lezárása után valósul meg! 

Hogy Mo-on munkanélküliség van? Igen. Meg rengeteg betöltetlen állás is van. és nem csak közmunka-álláshelyek vannak betöltetlenül!

Szóval általánosságban beszélni bármilyen menekültőrl, gazdasági vagy bármilyen okból más országba vándorlóról - a legnagyobb hiba amit el lehet követni.

És hogy ezt lehetne kezelni ha a politika akarná? Igen, lehetne. Az EU külön forrást is adott hozzá - erre kéne felhasználni - nem csak zsebre tenni.

Ja, hogy akkor most éppen nem lehetne már kit gyűlölni? hogy éppen már nem lehetne kivel riogatni az embereket? Hogy kényelmesebb szajkózni, ki mit hallott valakinek a valakijétől - ki mit olvasott a fb-n, a twitteren vagy a Blikk címlapján - mint bárminek utána járni?

Hát igen.

Ezt biztonyítja sajnos ebben a témában ez a blog is.

 

 

 

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Azt hiszem, hogy egyet értünk, mert nekem is ez a véleményem. Ehhez csak azt fűzném hozzá, hogy a Franciáknál és az Angoloknál is egyre forrób a helyzet. Már könnygázt is bevetettek  migránsok ellen. A németeknél sem sokkal jobb a helyzet és csak rosszabb lesz! Csak halkan megjegyezném, hogy mi lenne nálunk, ha nálunk is a kormány szükség esetén bevetné a könnygázt? Milyen felháborodást, égzengést váltana ki egyes baloldali pártoknál? Természetes, nem kívánom, csupán egy talányos felvetés.

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Nos, a helyzetet valóban nem lehet hanyagul kezelni és egy kézlegyintéssel elintézni. De azt kell mondjam, hogy aki A-t mond, mondjon B-t is. A menekültek (és nem a bevándorlók) ügyét nem itt és nem is az USA-ban kell megoldani, hanem ott, ahonnan jönnek. Mert különben sohasem lesz vége. Mert elindítani a dolgokat (támogassuk a "forradalmakat" a diktátorok ellenében) könnyű volt, de a gyümölcse igen keserű lett (iszlám államtól a fundamentalista kormányzatokig) és most se nyílt ki sok embernek a szeme, csak azt látja, hogy jönnek, jönnek, jönnek... 

De azt kell mondjam, amíg az adott országokban a helyzet nem normalizálódik, addig nincs más választásunk. (most nem is beszélve arról, hogy nem a legnyomorultabbak tudnak jönni, mert azoknak nincs pénze, hogymegfizessék az embercsempészeket és hogy azok miket élhetnek át, arról fogamunk nincs..)

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Jól teszed, ez is egy igazi erény, kedves Kataaa!

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Köszönöm Kedves Plessat, így már érthetőbb. Ettől függetlenül én a szívemre hallgatok.

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Valamit kifelejtettem, mégpedig azt, hogy a mostani migrációt sokan helytelenül összemossák az 56-os Magyar migrációval és helytelen következtetést vonnak le. Az egyik ilye, hogy 56-ban csupán egy európai országból csupán pár százezer ember ment ki, annak is a legnagyobb része, mint a mi családunk is, a jobb élet reményében, gazdasági okokból mentünk ki. Mivel, alig múlott el a 2.-ik világháború, ahol több tizmillió életerős ember halt meg, továbbá beindult gőzerővel az ipari termelés az egész világon, ezért is a legtöbb ország kapva kapott a magyar dolgozni tudó embereken. El lehetett jutni egy kis várakozás után, az általunk kiválasztott országba és ott ajánlottak többfajta munkát, még azoknak is, akiknek nem volt szakképzettsége. Tárt karokkal várt bennünket Amerika, Ausztrális, de akár Swájc is. Tehát, merőben más volt a helyzet, nem volt előttünk több milliós ázsiai, afrikai migráns, akik már évtizedek óta az adott országban letelepedtek és most pedig újabb milliók érkeznek folyamatosan az ott élő rokonukhoz kivánva menni, vagy csupán az ott élő ismerőjükhöz, gondolván, hogy így minden gyorsabb lesz és nekik is olyan jobb életük lesz, mint akik már évtizedek óta kint vannak. Igen ám, de ezt a tömeget már nem tudja felszívni Európa, ezért is minden országban egyre jobban tör előre a migráns ellenesség. És nem csak kormányok szintjén. Ez meg korántsem zárult le, sőt! Ahogy kinéz, az EU is egyre tehetetlenebb lesz, hiába az időnként megjelentetett ujabb szólam a nemzetek felé. Tehát, ebben a témában is az igazságot keresni, hogy ki mit csinál jót, vagy rosszat, azt hiszem, majd később lehet ezt megitélni! Ahogyan, én is figyelem a külföldi médiát, nálunk semmivel sem rosszabb a helyzet, mint nyugaton. Itt is, ott is ugyanazok a problémák, csak azt nem szabad elfelejteni, kedves Kataaa, hogy kint az egyes gazdag államokban milliószámra élnek bevándorlók, és ezektől tart a helyi hatalom, mert ha ezek a milliók fellázadnak a kormány intézkedései miatt a mostani migránsok érdekében, az hatalmas gazdasági és biztonsági problémát jelentene az adott országnak. És ebben legfőképpen, Anglia, Franciaország, Olaszország, Németország van kitéve. Tehát, ebben sem lehet összehasonlítani Magyarország helyzetével, ahol nem kell tartani, mivel nincs is, az itteni letelepült bevándorlók szimpátia megmozdulásaiktól. Ezért is kezelik a témát olyan , látszólag hallkabban, ugyanakkor ez nem fejezi ki, ami a mélyben van és csak idő kérdése, hogy azokban az államokban mikor tör jobban a felszinre az egyre kezelhetetlenebb migráns kérdés. Ugye, ha ebből az aspektusból nézzük, akkor tényleg, nem olyan egyszerű kérdésről, problémáról, van szó.  

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Kedves Kataaa!

Félreértettél, vagy én nem fejeztem jól ki magam és nem lehetett világosan érteni, hogy ezzel mit is akartam mondani. Most próbálom ezt megmagyarázni. Az általad is idézett alatt azt értem, hogy azért nem beszélünk őszintén, mert nagy a pártunk iránti elkötelezettség és annak hibáit elbagatelizáljuk, mig az ellenfelünkét túl misztifikáljuk. Tehát nem erkölcsi vonatkozásban értem az őszintetlenséget, hanem a pártunkhoz való hüség miatt, amely nem feltétlenül jelenti azt, hogy úgy is van minden, ahogyan próbáljuk mi beállítani. Erről van szó csupán! Ezt már másokál is észrevettem, de magam sem vagyok ez alól kivétel. Ugyan is nem egyszer utólag rádöbbentem, hogy rosszul itéltem meg egy helyzetet, nem szívből, hanem észből kellett volna itélkeznem. De az dobjon rám egy követ, aki ugyan ezt nem követte el. Én, tehát , ezt az őszintetlenséget firtatom és ezt nem kell tagadni, mert létezik, kedves Kataaa!

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Kedves Plessat!

"...nem beszélünk őszintén. Sokunk azt hiszi, ha akkor igazi baloldali, ha mind jobban szídja a FIDESz minden intézkedését, függetlenül attól, hogy rossz, vagy nem rossz, vagy nem csinálhat mást"  Erre  reagáltam, különösen az első mondatrészre... :)

 

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Kedves Kataaa!

Bizony, nem értünk teljesen egyett, de ez nem is baj, legalább megvitatjuk a helyzetet. Azonban nem értem, hogy mit értesz az utolsó mondatoddal...?

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Kedves Plessat!

Én nem szidom a fideszt, de ők vannak kormányon és nem ura  a helyzetnek. Akkor sem, ha a  környező országokban hasonló a helyzet. A becsületemre viszont rettenetesen érzékeny vagyok... :)

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Kedves katiicabogár, kedves kataaa!

Mindkettőtöket értem, igazatok is van a magatok módján. Azonban az emberek szempontjából, azért, nem ilyen egyszerű az állásfoglalás. Ugyan is, többek között az ATV hiradójában, de a többi csatornán is közvetítik a Francia, az Angol menekültekkel kapcsolatos eseményeket, , hogy mi van a csatorna bejáratánál, hogy Németországban is mozgolódnak az emberek a menekültek "ellen", stb, stb. Mindezek, negatív hatással vannak az emberekre, ezek a látványok, amiket a hiradókban lehet látni, hát nem éppen fokozza a rokonszenvet a menekültek irányában. Egyszóval, nő a balhé mindenhol. És ez nem fog csökkenni, ha nem csak nőni fog! És nem csak nálunk, tehát ez nem FIDESZ "gonosz" ügy, ez van máshol is, sőt, még élesebb helyzetek vannak, mint nálunk! Ezért is, nem értem, hogy ezért, miért is kell a FIDESZ-t szidni és kiosztani minden balos pártnak, amikor a nálunk gazdagabb országokban, ahol állítólag nagyobb is az empátia sokak szerint, érdekes, ott még rosszabb a helyzet, mint nálunk!  Ahogyan látom, azokban az országokban is az utcán heverésznek, meg a pályaudvarokon, parkokban, stb. helyeken, ezek a menekültek. Akkor, ez mennyivel jobb, mint nálunk? Akkor miért szapoljuk, szidjuk a kormányt? Hisz sehol sem jobb a helyzet, talán még rosszabb egyes országokban. Szerintem, ebben a témában nagyon is túllőttünk a célon. Nagyon hamar, idő előtt rárepült a baloldal a témára és nem várta ki, hogy mi is lesz belőle! Arra is gondoltam, ha mi, a baloldal lenne kormányon, mi változás lenne? Szerintem semmi. Csak még valami. Véleményem szerint, nem is olyan elvetemült probléma a keríés építése. Pont a baloldal nagy vívmánya volt a határörség megszüntetése-honvédség csökkentése a sorozás eltörlése...- ennek értelmében, hogyan lehetne a határt védeni és kikkel? Azokkal a rendőrökkel, akiket pl. dunántúlról heti váltásban küldenek Szeged mellé? Ezt komolyan is gondolhatja valaki? Tehát, nincs jobb megoldás, valami féket ki kell építeni. És ezt teszik nyugaton is! Akkor, hát? Miről is beszélünk? Szerintem, bennünk is van egy kis hiba, nem beszélünk őszintén. Sokunk azt hiszi, ha akkor igazi baloldali, ha mind jobban szídja a FIDESz minden intézkedését, függetlenül attól, hogy rossz, vagy nem rossz, vagy nem csinálhat mást. Én min denesetre, tisztelem mindenki véleményét, főleg a Tiéteket, azonban, bennem ezek a gondolatok is folyamatosan előttem vannak és még magamnak sem tudom úgy megválaszolni, hogy azonnal ne legyen egy ellenérv. Ez van!  

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Kedves katiicabogár!

De hát éppen a  Fidesz idgengyűlöletes politikája miatt lettek olyanok, amilyenek.  Szerencsére  nem mindenki  eszi a Fidesz "méreg kenyerét. " Etől még  változatlanul bízok abban, hogy  ez   az állapot nem tarthat  soká. A Fidesz, saját  mocsarába  fullad...

 

katiicabogar képe

katiicabogar
3 éve

Kata kedves, igazságokat írsz. Egy dologban azonban tévedsz. Az emberek nem fognak felébredni a kormány menekültekhez való negatív hozzáállása miatt, ugyanis rendkívül nagy az idegengyűlölet, az irigység az emberek zömében. Szerencsére vannak olyanok is, akik nem ilyenek, és segítő kezet nyújtanak a menekültek felé. Azonban nagy általánosságban úgy lettünk elkönyvelve, mint akik nem segítenek.

Az ellenzék pedig (ez már Attilának) teszi a dolgát. Ahol tud, és ahol engedik, ott segít. Ennél többet csak a kormány tud(na) tenni. Az Európai Unió segít - remélem úgy használják fel ezt az összeget, hogy valóban a menekültek kerüljenek normálisabb körülmények közé.

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Kedves Plessat!

Én  nem vagyok abban biztos, hogy  a Fidesz jön ki jól, eből a bevándorlási dologból. Ők vannak kormányon, "nagyon tudják mit kell tenn. "  Az eremény  negatív. Az emberek most  sem ébrednek fel, hát  mit  mondjak? Megérdemeljük. Nem szeretném az ellenzéket  védeni, de a lehetőségei, igen csak mérsékelve  vannak. Egyébként is mit  várunk a Fidesz kormánytól, amikor az elvándorlókat sem tudja  visszatartani. Ezért inkább  azzal hülyíti ( bocsi) a népet, hogy  az Mszp űzte el a magyar  fiatalokat. Nem, nem lépett  a Fidesz,  megszoktuk, ha  nehéz helyzetben vannak, előveszik a még mindig  bevált taktikájukat: mert a baloldal.... stb.

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Kedves Fórumos társaim!

Mit mondjak, bizony nagyon el vagyok keseredve! Mégpedig kettő okból. Az egyik, hogy ezt az egész menekült kérdést, olyan lagymatagul, olyan lélektelenül, olyan amatőr módon kezeli a kormányzat. A másik okom pedig az elkeseredettségre pedig az, hogy a baloldal, főleg az MSZP és a DK, úgymond, bakott lőtt. Igen, belekerült egy olyan politikai csapdába, ahonnan csak vesztesen lehet kijönni. Elbagatelizálta a fenti pártok főleg az egész menekült ügyet. Azt mondták, hogy ebből csak a FIDESZ csinál olyan nagy ügyet, meg, hogy ezzel kapcsolatban, teljesen szembe megyünk az EU-val, mert ők...... Hát nem! Ahogy most kinéz a helyzet, mind nálunk, mind Európa több országában, hát szinte, katasztrófális. És még mi lesz? Ott vannak az Angolok, a Franciák, ők sem bírnak a menekült áradattal. Húzzák ők is a szögesdrótot, pedig ők nem is az EU határállamai. Mi, a baloldal is ez végett itthon a FIDESZ-t dárdára tűzte, amikor most más államok is ezt csinálják.  Nem akarom fokozni, hisz mindnyájatok figyeli a híreket. De az látszik, hogy ebből a helyzetből, ha tetszik, ha nem, de ismét a FIDESZ jön ki jól a lakósság előtt. És valljuk azt is be, hogy a látottak alapján nem olyan egyszerü ez az egész ügy kezelése, mint ahogyan a gibicek mondják! Nekem rossz érzeteim vannak ez ügyben és azt hiszem, hogy ismét sikerült az elsietett nyilatkozatokkal még több ellentétet szítanunk annak ellenére, hogy okos, megfontolt tanácsokkal jött volna elő a baloldal nevezett pártjai és nem bagatelizálták volna el ezt az ügyet! Sajnos, még sok minden, inkább fokozódni is fog, a végén még kiderül, hogy a FIDESZ még időben lépett ebben a nehéz helyzetben.