A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A jövő héten vitáznak arról a képviselők, lehet-e Orbán háza előtt tüntetni

via HVG

2018. július 1. 11:42 | 0 hozzászólás

A képviselők hétfőn a kormányt interpellálják, kedden pedig a gyülekezési jogról és a magánélet védelméről szóló, valamint a választási szabályokkal összefüggő törvénymódosító javaslatokat kezdik tárgyalni.

A parlament honlapján elérhető napirendi javaslat alapján az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A Háznak elsőként az ittas vezetéssel gyanúsított Burány Sándor (Párbeszéd) mentelmi jogának felfüggesztéséről kell döntenie a legfőbb ügyész kezdeményezésére. Az ellenzéki politikus vállalta a felelősséget, amiért még januárban enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt vezette gépjárművét a fővárosban.

A képviselők ezt követően egy órában intézhetnek interpellációkat a kormányhoz, majd további hatvan percben azonnali kérdéseket, újabb fél órában pedig kérdéseket tehetnek fel a kabinet tagjainak.

Kedden szintén napirend előtti felszólalásokkal indul a parlamenti munka, azután pedig nemzetközi szerződések kihirdetéseiről, valamint a toronyházakra vonatkozó szabályváltoztatásokról kell döntenie a törvényhozásnak.

Tovább...


A cikk eredetije: A jövő héten vitáznak arról a képviselők, lehet-e Orbán háza előtt tüntetni


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges