A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Jön a Pride, példát vehetne a kormány a nagykövetségekről

via Hvg.hu

2018. július 6. 10:12 | 0 hozzászólás

Tényleg példát vehetne!

Közös közleményben állt ki az LMBTQ-közösségek mellett harmincnégy ország budapesti nagykövetsége és British Council.

„A 23. Budapest Pride Fesztivál alkalmából támogatásunkról biztosítjuk a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösségeket, valamint jogukat a békés és törvényes önkifejezésre. Elismeréssel illetjük az LMBTQ civil szervezetek napjainkban végzett fontos jogvédő munkáját. Az emberi jogok tiszteletben tartása, valamint a jogállamiság azok az alapok, amelyekre a demokratikus államok épülnek” – olvasható a budapesti nagykövetségek közös közleményében, amelyet csütörtökön tette közzé.

Az emberi jogok egyformán vonatkoznak valamennyi emberre, függetlenül az illető szexuális irányultságától vagy nemi identitásától. Ez demokratikus értékeink lényege – írják.

„Elutasítjuk és elítéljük a szexuális irányultságuk és nemi identitásuk miatt célba vett egyének elleni erőszakos és megkülönböztető cselekményeket a világ bármely táján. Az ilyen alapokon történő bármilyen megkülönböztetés összeegyeztethetetlen az ENSZ, az Európa Tanács és az Európai Unió vonatkozó jogi szövegeinek kitételeivel” – közölték.

Az aláíró nagykövetségek minden országot arra biztatnak, hogy tegyenek további lépéseket valamennyi ember egyenlősége és méltósága érdekében, függetlenül az egyének szexuális irányultságától és nemi identitásától. A sokféleség ünneplése biztos módja annak, hogy előmozdítsuk az emberi jogok tiszteletben tartását.

Tovább...


A cikk eredetije: Jön a Pride, példát vehetne a kormány a nagykövetségekről


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges