A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Jön a parlamenti választás: 12 ezres extra bónuszt kapnak a nyugdíjasok

via Menedzsment Fórum

2017. december 27. 11:04 | 7 hozzászólás

Átlagosan havi ezer forinttal, vagyis éves szinten 12 ezer forinttal több nyugdíjjal „kedveskedik” a választáshoz közeledve a kormány, mint amennyi jogszabályi kötelezettségből adódóan járna az időseknek.

Természetesen havi ezer forinttól senki nem válik gazdaggá, ugyanakkor ennyi plusz pénz is jól jön a nyugdíjasoknak. Azt viszont kijelenthető, hogy a kormány semmit nem bíz a véletlenre, még a lehetőségét sem engedi meg annak, hogy a politikája ellen fordítsák az idős szavazókat.

Idén év elején 1,6 százalékkal emelték a nyugdíjakat. Eredetileg 0,9 százalékot tervezett be a kormány, de már tavaly ősszel nyilvánvaló volt, hogy ennél magasabb lesz az áremelkedés mértéke. Mivel a járandóságokat ehhez igazítják minden év elején, az inflációról pedig tudni lehetett, hogy idén jóval felette lesz a 0,9 százaléknak, a kormány nagyobb mértékben emelte a nyugdíjakat a tavaly év végi törvénykezési hajrában, mint amennyit a 2017-es költségvetésben terveztek.

Annyival azért nem, hogy idén év közben ne kellett volna korrigálni a számításon. Ennek politikai oka is volt: minél közelebb járunk a 2018-as országgyűlési választáshoz, annál jobb a „színezete” egy központi intézkedésnek.

Tovább...


A cikk eredetije: Jön a parlamenti választás: 12 ezres extra bónuszt kapnak a nyugdíjasok


Hozzászólások


adam-ik
1 éve

Látom semmiképp nem akarod megérteni amit írtam. Amennyire vissza tudok emlékezni, magyarországon a vezetők mindig lopták a közpénzt-közvagyont. Az orosz megszállás idejében csak az mszmp volt korrupt és lopott, a megszállás után pedig minden párt aki a közpénzek és aközhatalom közelébe került. Kilátás sincs arra, hogy jövőben ez ne így legyen, mert a magyar választók imádják a korrupt közpénztolvajokat. Akárhányszor képesek közpénztolvajokra bízni az ország vezetését. Önként és dalolva. Na ezért megy el az életrevaló fiatalok többsége külföldre és ezért nem jönnek vissza. A magyar választók miatt.

A választókat ugyanis nem lehet leváltani.

Ui.: Te hányszor szavaztál olyanokra akikről tudtad, hogy korruptak és lopják a közpénzt?

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Bocs a hibákért, nem olvastam vissza, és a laptopom gyakran hagy ki betűket, pedig beütöttem...

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Tudod kedves Adam-ik, az nem is lenne baj, hogy elmennek a fiatalok, akár fütülve, akár picsogva, DE!
De az a gond, hogy nem jönnek vissza!
Kuriózumnak tekinthető a ma tett bejelentése is a kormány egyik képviselőjének hogy javult a helyzet, mert taval többen diplomáztak le itthon, mint előző évben.
EZ NEKIK JÓ HÍR?!
Az a baj, hogy egyáltalán ilyen hír létezik, hogy ennyek nálunk hírértéke van!!!:(((
Szerintem az lenne a TERMÉSZETES, HOGY MINDEN FIATAL ITTHON diplomázik le, neeeeem???!!! 
Micsoda dolog az, hogy ugye Liszt Ferenc - amúgy az ország ELSŐ VILÁGPOLGÁRA! -, aki 1811-ben született, Párizsba ment tanulni, mert ha itthon maradt volna, soha nem vált volna belőle ilyen világhíresség, maximum Erkel Ferenc kaliberű zeneszerző...

Ebben viszon az a tanulság, hogy ez 200 évvel ezelőtt volt, de most (még, már, ismét,??) ott tartunk, hogy ha valaki válni szeretne valakivé, újból külföldre kell tanulnia menni.
Bár az is igaz, hogy EZ nem mindenkin segített, sőt!
Tudnék például felhozni olyan külföldön tanult ösztöndíjast, aki magas poszton van jelenleg, és manapság igencsak csúnyán beleharap abba a kézbe, amely a pénzt adta neki erre!

Én visszafizettetném vele, KAMATOSTÓL!!! :P
   


adam-ik
1 éve

A fiatal épphogy nem fütyül az egészre, hanem saját jólfelfogott érdekében elmegy abból a korrupt, tolvaj, közpénzherdáló maffia territóriumból. ( majdnem azt írtam, hogy országból ) A gengszterváltás óta eltelt 18 év alatt volt 7 parlamenti választás. A magyar választók minden esetben korrupt, tolvaj, közpénzherdáló társaságokra bízták a territórium vezetését. Nagyon úgy néz ki, hogy ez 2018-ban sem lesz másképp.

Milyen jövő vár egy 18-30 éves fiatalra ott, ahol a lakosság döntő többsége agyilag képtelen felfogni, hogy a korrupció megfojtja az országot, kilátástalanná teszi a fiatalok jövőjét? Szemrebbenés nélkül büszkén szavaznak olyanokra, akik többszörösen bizonyították mekkora tolvajok.

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Igazad van Kedves  Zsadi,  fiatalokat  itthon kéne tartani...Sajnos ebben sem sokat tesz  a hatalom.

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Háááát eeegen, Katám, ravasz lesz ez a tavasz, de MI még ravaszabbak leszünk... ;o)

Csak az a baj, hogy egyre kevesebben vagyunk, akik ravaszkodhatunk még...
Ugyanis az IDŐ a fiatal korsztálynak dolgozik... Azok meg... fütyülnek az egészre, azt hiszem!
Kis ország vagyunk, közel a határ...:(((
 

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Remélem a nyugdíjasok a kis nyugdíjasok is, nem eszik meg  ezt  a sok ravaszságot.