A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Jön a BMW: most már tényleg egy nagy autógyár lesz ország

via Hvg.hu

2018. július 31. 13:26 | 0 hozzászólás

Több mint egymilliárd eurós beruházás, ráadásul az ország keleti felében! Csak meglegyen hozzá a munkaerő is!

Harmadával nőhet a magyarországi autógyártás a BMW-nek köszönhetően, amely az ötödik nagy szereplőként épít üzemet hazánkban. Az ágazat már így is igen erős, az egyetlen korlát a munkaerőhiány lehet.

Az autóipar, amely tavaly már nyolcezer-milliárd forint termelési értéket állított elő, napjainkban 175 ezer embert foglalkoztat

– mondta Szijjártó Péter, amikor néhány hónappal ezelőtt felavatta az alumínium autóalkatrészek gyártásával foglalkozó Csaba Metál békéscsabai gyártócsarnokát. A cég a csaknem 6 milliárd forintos beruházásához 1,3 milliárdot a kormánytól kapott. A külgazdasági és külügyminiszter felhívta a figyelmet arra is, hogy az ágazat továbbra is dinamikusan bővül, már az idei adatok is 10 százalékos emelkedést mutatnak. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai azt mutatták, hogy 2017-ben a járműipar 8 ezer 83 milliárd forintnyi értéket állított elő, csaknem 200 milliárddal többet, mint egy évvel ezelőtt. A KSH közlése szerint 2016-ban ez az ágazat adta a magyarországi gyáripari teljesítmény mintegy harmadát, a GDP-nek pedig több mint tíz százalékát.

Ez még tovább növekedhet, ha megindul a gyártás a BMW debreceni üzemében, amelynek a létrehozását kedden jelentette be a német társaság és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Tovább...


A cikk eredetije: Jön a BMW: most már tényleg egy nagy autógyár lesz ország


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges