Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Jogsértésből jeles a kormány

via Népszava Online

2017. április 21. 11:17 | 17 hozzászólás

A menedékkérők határmenti tranzitzónákban való elhelyezése fogvatartásnak minősül még akkor is, ha az emberek eltávozhatnak a határ egyik oldalán - válaszolta Mikola Gnatovszki, az Európa Tanács kínzás elleni bizottságának elnöke a Népszava kérdésére.

A Tanács emberi jogi jelentését tegnap mutatták be, s hamar kiderült: Magyarország kifejezetten rossz példaként tűnik fel.

Fogvatartásnak tekintjük, ha egy személy a szabad akaratából nem hagyhatja el a tartózkodási helyét. Ilyen értelemben a menedékkérők határmenti tranzitzónákban való elhelyezése fogvatartásnak minősül még akkor is, ha az emberek eltávozhatnak a határ egyik oldalán - válaszolta Mikola Gnatovszki, az Európa Tanács kínzás elleni bizottságának elnöke arra a kérdésünkre, hogy elhelyezésnek vagy őrizetbevételnek tekinti-e a migránsok konténertáborokba zárását a magyar-szerb határon.

A tekintélyes testület csütörtökön tette közzé az ET tagállamok börtönviszonyairól és fogvatartási gyakorlatáról készített éves jelentését (is - a szerk.). Gnatovszki brüsszeli sajtótájékoztatóján elmondta: a bizottság vizsgálatai minden olyan intézményre kiterjednek, amelyekben hatósági döntés nyomán embereket foszthatnak meg a szabadságuktól. A börtönök mellett ilyennek számítanak a pszichiátriai intézmények, a szociális gondozók, a rendőrségi fogdák és a külföldiek, köztük a menekültek őrzését szolgáló épületek, táborok.

Tovább...


A cikk eredetije: Jogsértésből jeles a kormány


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

És te mibe léptél bele?
Nézd már meg a cipőd talpát! :DDD
 

kirschner képe

kirschner
1 éve

Látom már megint beindult a bullshit generátor. Dumád az akkora van mint két párttitkárnak együtt. De mint tudjuk sok beszédnek sok az alja.

Ember akarsz maradni? Gondoltál volna erre akkor amikor beléptél a kommunista pártba. Késő bánat ebgondolat.

plalyA képe

plalyA
1 éve

Kedves Walter!

Nekem meg úgy tűnik, hogy te is, mint oly sokan önmagatokkal vitatkoztok.

Ja és nem szeretitek, ha ebben a vitatkozásban kívülről esetleg másnak is van véleménye. Ha jól olvasom, amit írtál – bár ezt nálad éppen annyira nem biztos - hogy érted is, amit leírtál – mint a Kirschnernél – azt írtad. Idézlek.

A  " szabadon elhagyni " nem azt jelenti , hogy bármilyen irányban mehet. Kimehet a kapun , és utána arra megy amerre akar.”

Nos, valóban, így van. Viszont ha csak egy irányba mehet, akkor ugye az nem egyenlő azzal, hogy bármerre – vagy a te olvasatodban ez így van? A „migráncs tenorista”  (te meghatározásod szerint, és értelmezésed szerint- csak is) csak Szerbia felé mehet más felé nem- és Szerbia az nem a kapu ha netán arra akartál volna utalni. Mert ugye a kapu az a tábornak a kapuja – tehát sikerült önmagadat – önmagadnak megcáfolni. Bravó.

Más dolog.

Azt írod: „Javaslom : te és a hozzád hasonlóan gondolkodók nyerjétek meg a 2018-as választást. Hozzatok olyan törvényeket, hogy bárki korlátozás nélkül bejöhet Magyarországra.”

Az óvodás metodika. Nem tudsz értelmesen válaszolni –akkor mindjárt vagdalkozni kell - főleg olyasmikkel persze, amiről nem is volt szó és nem is állított senki semmiféle ilyen dolgot.  Nem vagy te magyar véletlenül?

Tudod ez olyan, mint amikor az óvodában a kisfiú oda megy a kislányhoz és jól behúz neki egyet, aztán önelégülten tovább megy, mert „valami fontosat” sikerült neki csinálni 

 Az, ezzel a szövegeddel a probléma, hogy voltam oly bátor felhívni a figyelmedet egy aprócska dologra. A bevándorló meg a menekült az nem ugyan az a kategória. Azt írtam, hogy ahol én élek: ott ezt nagyon jól el tudják különíteni mindenféle tábor nélkül, és különbséget tudnak tenni, e két fogalom között. Mindkettő migráns (csendesen megsúgom neked én is „migráns” vagyok – na, mit szólsz hozzá) Csak még sem egyforma a kettő.  Attól hogy valakinek a személyiségét vizsgálom, még nem kell bezárni és nem kell „fogva tartani”

Képzeld el békén hagytak, nem zártak táborba csupán „megkértek, hogy ne hagyjam el azt a körzetet saját jó szántamból (nem a tábort, hanem azt a körzetet ahol most is lakom, amíg nem tisztázzák az engedélyeimet, papírjaimat és a többi. Például mehettem munkát keresni, és dolgozhattam is. Sőt bérelhettem lakást, de akár autót is, és nem utáltak ki a boltból, csak azért mert nem oda való vagyok – furcsa nem? Ja, ők nem magyarok.  

Érdekes hogy velem együtt sokan voltunk és egyikünket sem kellett táborba zárni és nem gondolták mindjárt azt rólunk, hogy feleleveníteni akarjuk a kalandozó magyarok tevékenységét – hogy finoman fogalmazzak (pedig megint csendesen mondom, lehet, hogy lenne rá okuk – ahogy viselkednek honfitársaink olykor-olykor)

Szóval kedves Walter senki sem azt mondta, hogy számolatlanul és minden papír nélkül, meg hú, meg juj, meg sej, Nem tudom te ezt hol olvastad, de nálam biztosan nem, mert ilyet én nem írtam sehol sem. Csupán arról van szó, hogy nem kéne mindenkit egy kalap alá venni, és nem kéne általánosítani. Szerinted minden muszlim bevándorló vagy menekült – tenorista - hát tudod, akkor mondanom kell neked azt, hogy nem minden arab muszlim - és a muszlim és muszlim között is óriási a különbség. Tudod, én sem mondom, hogy minden magyar nyilas vagy minden magyar náci esetleg ballibsi – válogass tetszésed szerint. Tán tudni kéne, hogy miről is akarsz véleményt kifejteni – de ez magyaréknál már csak így van. Nem kell ismerni azt, amiről véleményt mondok - elég a vélemény. Nem csoda, hogy utálnak mindenfele minket, és sajnos az, hogy én, másképpen viselkedem mint a „magyar” - még nem fogja megváltoztatni a  „magyarról alkotott negatív véleményt.  De hát, bizony ti tudjátok, és mint tudjuk a „magyar az olyan okos, de olyan okos- hogy nála aztán okosabb nincs is. Nehogy már bárki hozzá bírjon szólni. Esetleg felérjen hozzá.

Én nem állítom, hogy ismerem az arabokat – nem, ilyet még véletlenül sem mondok (te persze kanyar nélkül azt mondod - biztosan rengeteg arab ismerősöd van.  Nekem csak a feleségem volt arab (bocsánat palesztin) - míg két „echte magyar”  meg nem meggyilkolta) Gondolom, hogy te, a helyembe már régen utálnád a magyarokat ezért – látod, én nem teszem. Nem minden magyar ember bűnöző és gyilkos. Vagy szerinted nekem is általánosítani kéne? Ja és persze az általánosítás alapján kéne véleményt alkotnom? Ahogy te teszed?  Vagy mi?

Hát további jó vitatkozást önmagaddal kedves Walter- egyszer, talán lesz annyi időm, hogy megkérdezzem, hogy na, ki nyerte a vitatkozás - te vagy te.

 Én inkább ember akarok maradni.

Ha lehet. akkor magyar – de nem feltétlenül ragaszkodom a titulushoz. ( Ugyan is nem hagyjátok, hogy az legyek)

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Nekem úgy tűnik, Te annyit se értesz az egész helyzethez, mint a lőtéri sánta vadászkutya a puska használatához! :P:P:P
 


Walter
1 éve

Láttam a TV-ben amint egy rab szabadult a börtönből. Szabadon elmehetett. Nem mehetett ki bárhol , csak a kapun. A  " szabadon elhagyni " nem azt jelenti , hogy bármilyen irnyban mehet. Kimehet a kapun , és utána arra megy amerre akar.

Ezek a migránsok nem akarnak szabadon elmenni. Ezek be akarnak jönni magyarországra. Bármiféle érvényes okmány nélkül , ami őket erre feljogosítaná. De ezt az érvényes magyar törvények jelenleg nem teszik lehetővé. Javaslom : te és a hozzád hasonlóan gondolkodók nyerjétek meg a 2018-as választást. Hozzatok olyan törvényeket , hogy bárki korlátozás nélkül bejöhet magyarországra.  Így gond nélkül el tudjátok árasztani az országot és egész Európát tisztázatlan hátterű és szándékú , főleg muszlim bevándorlóval. Közben csak arra kell majd ügyelnetek , hogy egy olyan zsidógyűlölő se legyen köztük , aki majd tömeggyilkosságot követ el egy kóser boltban , zsinagógában , zsidó iskolában . . . stb.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Válasz folytatása!

Kedves PlalyA!
Bocsi a megszakításért, de közben elovastam, ami a wikin van Kadhafi ezredesről, és hogy az előbbi írásom nehogy "elszálljon" (jártam így többször!), újat kezdtem.

Tehát, Kadhafi... Vele kapcsolatban EZT írod: 

"Sokan drukkoltak Khadafi, megdöntéséért - pedig addig Líbiából egyetlen menekült vagy gazdasági bevándorló sem érkezett. Sőt inkább oda menekültek – nem kevés magyar is, mert igen magas színvonalon éltek - sokkal magasabban, mint pl. Magyarországon."

Hát ezt speciel nem tudtam, hisz mint a wikin olvastam, majdnem egyidős volt velem, és mikor ő is diákoskodottt, én is.
Igaz, zenész fiatalként nem igazán foglaloztam politikával, de az apukám folyton hallgatta a rádiót, és tőle sokszor hallottam NASSZER-nek, Egyiptom elnökének nevét.
Aztán később valahogy arra emlékszem, hogy nem is volt unszimpatikus Kadhafi személye...
Tanult ember volt, velem egyidőben végzett az akadémián, és utána Angliában tanult tovább, tehát nemcsak "sima" katonatiszt ezek szerint.

Valójában tényleg lehettek az általa megalapított rendszernek jó dolgai.
Idézek a wikiről:

"Iszlám szocializmus és pánarab mozgalom

Kadhafi új rendszerét az arab nacionalizmusra épülő közvetlen, népi demokratikus jóléti államnak képzelte el. Az általa „iszlám szocializmus”-nak nevezett államfelfogás a kis magántulajdont engedélyezte, a nagyobb üzemeket állami kézben tartotta. Kiemelt helyen szerepelt a szabadság, a jólét és az oktatás. Új iszlamista törvényeket hozott, betiltva az alkoholt és a szerencsejátékokat. 1975 és 1979 között jelent meg három kötetben az eszméit összefoglaló A zöld könyv. (Magyarul: Muammar al-Kaddáfi: A Zöld könyv, a Líbiai Arab Népi Szocialista Dzsamáhirijja Népi Irodája kiadásában) A gyakorlatban rendszere nem bizonyult tökéletesnek, több külső és belső támadást erőszakosan fojtott el."

Bevallom, én nem ítélem el érte, gondolom, szükséges volt az akkori ottani helyzetben a kemény kéz, nem számított feltétlenül "diktátorinak"!
Én ugyanis úgy gondolom, "véráldozat nélkül nem létezik változás"! - Sehol, semmikor a világon! (Che Quevara...)
Nézzük csak a MI István királyunk vérengzéseit, mikor erőszakkal tette kereszténnyé a magyar népet!!!
Antall József is mondta egyszer:
"Tetszettek volna forradalmat csinálni!" - talán igaza volt...
Az ún. PUHA átmenet, amilyen itt volt 90-ben, megbosszulja magát. Az eredményét láthatjuk!:(((

Az általad említett itteni "óvodás" viselkedések szerintem valójában ennek a helyzetnek a "gyermekbetegségei"! Mint a skarlát, a kanyaró...
Bár lehet, nem túl jó a hasonlat, mert ki tudja, milyen életveszélyes helyzeteket fognak ezek még okozni?! 

Én úgy vélem, sokára fog még a magyarság NAGYKORÚVÁ válni!:(((
De az is lehet, hogy soha, ha mindig ilyen balfékeket fogunk ki!

Mert szoktam mondogatni: "Aki alkalmas a posztra, az nem akar lenni, aki meg akar, az NEM alkalmas!"

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Kedves PlalyA!

Bár nem leszel egy ideig, de megírom a választ, mert nyomja a bögyömet:

Tehát:

Mióta EZT pampogom én is, hogy egy Q... szót se szólhatnak a migránsok ellen különösen azok az európai országok, akik keményen gyarmattartók voltak (Pl. Angolok, franciák, belgák, stb.), hogy náluk akarnak letelepedni ezek a délről jött emberek.
De szerintem felelős az összes európai FEHÉR ember is, hisz ha azt mondják, (már akik azt mondják!): "Nem MI, hanem Amerika ment oda", az ugyanaz, mintha bárki ment volna innnen, hiszen mindannyian tudjuk, hogyan, KIK által lett felfedezve Amerika, majd kiirtva a 4. bőrtípusú (bronz indián) emberfajta! :(((

Remélem, jól írtam, mert én úgy gondolom, A TELJES EMBERISÉG az FAJ, a négy bőrszín (fehér-fekete-sárga-bronz) pedig EMBERFAJTA. Vagy nem jól tudom?
Inkább megkérdezem: Szerinted a színek szerinti kategorizálása az embernek FAJTA, vagy TÍPUS?

/Folytatom!/
 

plalyA képe

plalyA
1 éve

Kedves Zsadi!
Azt gondolom, hogy nem igazán ez a baj. A baj ott kezdődik, hogy nem fogják fel, hogy ezt az egészet mi okoztuk. Mi a fehér ember - mert mi mentünk oda először, és mi akartuk nekik megmondani, hogy ők hogyan éljenek.

Persze ezt soha sem fogják elismerni. Olyanok, mint a 4 éves unokám. Nem én voltam – mondja.

Ezek is ezt mondják. Bár az unokámnak meg lehet magyarázni, hogy igen is ő volt a hunyó a dologban- ezeknek nem.  Megboldogult professzorom az egyetemen mondta, hogy a „Hülyének, - nem lehet megmagyarázni, hogy hülye azért mert hülye”

 Amikor az orruk alá dörgölöd - hogy tán nem kellett volna, odamenni azonnal mondják, - hogy ők aztán nem mentek oda. Amerika, az igen az odament, - de ők – ők aztán nem. Az óvodás védekezés mintapéldája. Az már eszükbe sem jut, hogy a NATO is odament, abba meg Magyarország is benne van ugyebár- ők nem mentek oda.  Vicces. De nem tiltakoztak ellene- nem is foglalkoztak vele, mert őket nem érintette- csak a következmény, az igen akkor már, hú de fel bír háborodni. Miért nem lépett vagy háborodott fel akkor, amikor az ok megtörtént.

 Sokan drukkoltak Khadafi, megdöntéséért - pedig addig Líbiából egyetlen menekült vagy gazdasági bevándorló sem érkezett. Sőt inkább oda menekültek – nem kevés magyar is, mert igen magas színvonalon éltek - sokkal magasabban, mint pl. Magyarországon

Persze megint jön a magyarázat, hogy mit tehettek volna – sokat. Például nem kellett volna Orbánt megválasztani Kétszer is - persze hallom, hogy azonnal rávágják, hogy ők aztán nem választották meg Orbánt- megint az óvodás viselkedés szindróma. Hát persze: Magyarországon 10 millióan nem választották meg Orbánt ezért lett 2/3-a – most képzeld, ha még meg is választják, akkor mi lett volna.

Szumma szummárum: a kötözködők olyanok, mint az óvodás - sőt rosszabbak, mert az óvodásnak el lehet magyarázni, hogy az, amit csinál az miért rossz- ezeknek nem.  Ők mindig, mindent, mindenkinél jobban tudnak, és sohasem csinálnak semmit (a szájaskodáson kívül).  Azért a kevés dolgért, amit mégis megcsinálják, tévedésből - azért sem merik a felelősséget vállalni-

„Nem én voltam” ez az egyetlen érvük.

Hogy mennyire óvodásak, arra nincs is jelző. Ezért veszélyes emberek (Bocs élőlények – mert az ember fogalma - nem ott kezdődik ahol ők állnak - tőlük fényévekkel magasabban.)

Kedves Zsadi most megint nem leszek egy ideig – tudod, itt már kezdődik a szezon és a nyári menetrend szerint kell dolgozni, az meg ugye merőben más, mint Magyarországon- még át kell állnom.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Kedves PlalyA!

Én nem is értem ezeket a kötözködőket ittennn! 
Hogy lehet ezt nem érteni?! :(((

Ez olyan, mint az egyirányú utca. Csakis egy, azaz abba az EGYETLEN irányba lehet rajta menni, amelyre a nyíl mutat. Különben szembe menne a helyesen közlekedőkkel!:(((
VAGYIS NEM LEHET SZABADON KÓRICÁLNI BÁRMELY IRÁNYBA, amelybe az illetőnek tetszik!

Mit lehet ezen nem érteni?!

 

plalyA képe

plalyA
1 éve

Kedves Walter!

Mégegyszer leírom hátha megérted - bár nem füzök hozzá sok reményt. A szabadon elhagyni az bármilyen irányt jelent nem csak egyet. - de te tudod.

Kívánom neked hogy te is csak egy irányba mehess szabadon persze nem abba amelyik neked jó, hanem abba amit mások kitalálnak neked.

 


Walter
1 éve

" . . . „a „fogvatartás” a szabadságtól való megfosztást vagy olyan zárt helyre való korlátozást jelent, amelyet a menedékkérő nem hagyhat el tetszése szerint” . . . "

A menedékkérő Szerbia felé bármikor tetszése szerint elhagyhatja a tranzitzónát. Szerbiából pedig szabad az út a nagyvilágba. Természetesen magyarország felé is elhagyhatja a tranzitzónát , amennyiben megfelel a törvényben előírt feltételeknek.

Ja , majd elfelejtettem : a hülyeségeket meg még mindig te hordod össze. Bár megpróbálod fenkölt képpel előadni.

Még egyszer leírom , hátha előbb utóbb te is megérted :

Aki Szerbia felé szabadon távozhat az nincs fogva tartva. Pont.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Arany János:

Civilizáció

Ezelőtt a háborúban
Nem követtek semmi elvet,
Az erősebb a gyengétől
Amit elvehetett, elvett.

Most nem úgy van. A világot
Értekezlet igazgatja:
S az erősebb ha mi csinyt tesz,
Összeűl és – helybehagyja.

 

1877 körül
 

plalyA képe

plalyA
2 éve

Kedves Walter!

Tudod én nem dünnyögök, nem is nyavajgok, panaszkodni meg nincs értelme, mert attól nem fog változni semmi sem. Aztán azt is jól tudom, hogy például ahol én élek - ott nincs a határon kerités semerre sem. Még is kellő képpen tudják szabályozni a "migráncs tenoristákat". Azt is tudják, hogy különbséget lehet és kell tenni menekült meg bevándorló között. Nem tudom Magyarországon ezt az egyszerű különbséget vajon miért nem tudjk felfogni mondjuk a nem ballibek. ( Némely ballib sem tudja- de a ballib oldalon általában értik a kettő közti különbséget - a nem ballib meg  nem aztán csodálkozik vajh miért is utálják európa szerte őket - tudod csendesen mondom, Marine LePen nem azt  állítja ám, hogy a menekültek veszik el a szocilis bérlakásokat, meg a munkát a francia munkavállalóktól, hanem azt hogy a nem franciák csinálják ezt - abba pedig a derék magyarok is beletartoznak - ha hiszed ha nem)

 Azt gondolom, hogy a pálya szélén mindenki jól tud focizni - a pályán már nem annyira - kedves Walter.

Tanulj meg inkább focizni.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Nyavajog a nyavaja!
A ballibek nem szoktak nyavajogni, dünnyögni meg pláne nem!
Bezzebb a jobbosok kiabálnak, acsarognak, de nemcsak a balosokra, hanem egymásra is! :P

Egyébként IDE SENKI SEM AKAR BEJÖNNI, csak áthaladni a zországon!
Nem ugyanaaaaaz!!!
Mert ugyan KI akarna itt maradni egy törpe diktátor törpe államában?! :P:P:P

De mi maradunk, mert törpicsek ide, törpicsek oda, EZ A MI HAZÁNK IS, nemcsak a tiétek, hééékás!:(((

 


Walter
2 éve

Kedves ballibek! Semmi szükség itt a nyavajgásra, dünnyögésre , panaszkodásra. . . . stb. 2018-ban választások lesznek. Nyerjétek meg , vegyétek át az ország vezetését , bontsátok le a kerítést és engedjetek be mindenkit aki be akar jönni. Mindegy honnan jön , miért jött el onnan , mit akar Európában.

Az EU már úgyis dögrováson van. Még pár millió bevándorló az elmaradott térségekből megadja neki a kegyelemdöfést. A CIA főnöke jelentheti az elnöknek , hogy egy veszélyes vetélytárs kiiktatva.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Ady Endre

A GYÁVA HATALMASOK

Parancsolnak, de gyönge hittel,
De elbánnak a komisz szeliddel.

S ha vár a népség szépet tőlük,
Van nekik mindig jó fagyos téljük.

S ha jár a Sors és Sorsot járnak,
Ők gajdolnak elébe a Nyárnak.

Óh, nagy dolga a dolgosoknak
Milyen kevés a hatalmasoknak.

Nagy pulyaságban milyen gyávák
S mégis a mi erőnket kivánják.

..................

Na eeeegen....
Lásd: Nemzeti "konzultáció" címén kiküldött SZÍNES PAPÍROSOS leveleket!
Vajon MIBE került ez nekünk, DOLGOSOKNAK?! :(((

A páromé egyenest a szemetesben landolt! :DDD
A nekem küldöttet én legalább ÚJRA hasznosítottam: miszlikbe vágva jó lesz "ficka papírnak", amikre felírhatom, mit kell hoznom a patikából.
Illetve mi van a mélyhűtőbe rakott csomagokban... 

S ha valakik, akik visszaküldték, azt hiszik, volt értelme, TÉVEDNEK!
Az égvilágon SEMMIRE sem kötelezi a véleményük a HATALMASOKAT! :(((
 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

:DDD
"Kedves" Cleaner és Kirschner!

Tudom már, hogy Kijez! - by Csőrike... 

Tehát TI ketten bizti, hogy azok vagytok, akiket PlalyA utál!
Azaz:
A FELESLEGES ELLENLÁBASOK, ÉS KÖTÖZKÖDŐK!

Szerintem meg még ez is:
"Esze semmi, fogd meg jól!" - különben szerencsétlen még képes kárt csinálni magában, és asztat én végképpen nem venném a lelkemre! :P