A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A jogállam esete Vida Ildikóval

via Stop

2014. november 6. 11:26 | 0 hozzászólás

Korrupt hivatalnokok az állami berendezkedéstől függetlenül, mindenhol előfordulnak. Az egyes országok között az a különbség, hogy jogállami eszközökkel harcolnak-e a korrupció ellen, vagy normává teszik azt. Ebben a harcban Magyarországot lefegyverezték.

Vida Ildikónak távoznia kell a NAV éléről - ez a tételmondatunk. Nem azért, mert automatikusan elhisszük mindazt (a semmit, gyakorlatilag), amit az amerikai nagykövetség állít, vagy legalább sejtet. Nem tudjuk, hogy Vida Ildikó érintett-e korrupciós ügyekben, vagy sem. Az ártatlanság vélelme természetesen őt is megilleti, mint minden magyar állampolgárt - mindezek ellenére az egyetlen opció a távozás. Nem számára, számunkra.

Magyarország ugyanis egy ideje már nem jogállam. Nincs olyan szervezet, hivatal, gittegylet, bármi, amely képes lenne objektív és hiteles vizsgálat során kideríteni az igazságot. (Ha rendelkeznénk ilyennel, bőven elég lenne, ha az elnökasszonyt a vizsgálat idejére kényszerszabadságra küldenék.) Vegyük sorra a lehetőségeket.

Vida ígéretet tett arra, hogy a NAV saját hatáskörében kivizsgálja az ügyet, elnöki vezénylettel. Ennél komikusabb ötlet aligha juthatott volna bárki eszébe. Nemzeti konzultáció keretében kéne megkérdezni alakosságot: mit tippelnek, Vida Ildikó bűnösnek találja majd magát?

Esetleg a Pintér Sándor vezette rendőrség kezdhetne nyomozást ismeretlen tettes ellen? Már ha a korrupció elleni munkacsoport végzett a Fidesz székházra flakonokat dobálók elleni nyomozással. És persze a gyilkosságiak is előkerítették Orbán ellopott mobilját.

Az ügyészség? A Fidesz volt országgyűlési képviselő-jelöltje valószínűleg kemény kézzel lecsap majd Simicska Lajos APEH-elnöki helyettesére és állandó beosztottjára. Azonnal intézkednek is, csak előbb letöltendő börtönt kérnek a bíróságon a trafikmutyi miatt. Mármint a leleplezőre - nem az ügyintézőkre.

Talán az Állami Számvevőszék talál fogást a sztorin. Független és elfogulatlan vizsgálatot várhatunk minden bizonnyal a szervezettől, amelyet volt fideszes országgyűlési képviselő vezet, Orbán Viktor megbízásából.

A végére tartogattuk az aduászt: a KeHI, amely Lázár János kesztyűbábjaként képes fellépni a civilek ellen, bizonnyal találna a NAV-nál is szabálytalanságokat. Eddig ugyan nem jelentkeztek a feladatért, de bízunk bennük, rendíthetetlenül.

2014, Magyarország. Az egyetlen szervezet, amely hajlandó tenni valamit az állami szintű korrupció ellen, az amerikai nagykövetség. Szégyelljük magunkat. Orbán Viktor, Simicska Lajos és Vida Ildikó helyett. 


A cikk eredetije: A jogállam esete Vida Ildikóval


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges