A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A Jobbik kottájából játszik a Fidesz

via Népszava Online

2012. április 17. 10:42 | 14 hozzászólás

Mintha a Jobbik kottájából játszana a Fidesz - gyakran lehet ilyen érzése az embernek, ha összehasonlítja a szélsőséges párt 2010-es választási programját azzal, amit kormányon a Fidesz-KDNP tett az elmúlt két évben.

A kettős állampolgárságtól és a 2006 őszi események kivizsgálásától a multikat terhelő különadókon át a végtörlesztésig vagy a Károlyi-szobor eltávolításáig sok jobbikos ötletet valósítottak meg a kormánypártok.

Az ok prózai: a Fidesz folyamatosan rivalizálni kényszerül a Jobbikkal, s verseng választói kegyeiért.

Ha valaki megismeri a Jobbik elképzeléseit, rájön, hogy "végső soron mindig is jobbikos volt, csak eddig nem tudott róla" - büszkélkedett még 2010 januárjában, pártja programjának bemutatásakor Vona Gábor. A Jobbik miniszterelnök-jelöltjéből ugyan nem lett kormányfő, de a választáson végül kétharmados parlamenti többséget szerzett Fidesz-KDNP és Orbán Viktor azóta a Jobbik programjának jelentős részét megvalósította. Köztük olyan szimbolikus ígéreteket, mint a határon túli magyarok kettős állampolgársága illetve szavazati joga, vagy éppen a 2006 őszi események felülvizsgálata.....


A cikk eredetije: A Jobbik kottájából játszik a Fidesz


Hozzászólások

plalyA képe

plalyA
6 éve

 

 

Kedves Attila1959!

Azt gondolom, hogy nem a baloldal, hanem egyes politikusok járatták le magukat - amelyeket aztán előszeretettel azonosítanak a baloldallal.

Azt is gondolom, hogy ezeket a politikusokat a pártokkal sem lehet azonosítani, nem hogy egy egész oldallal.

Vagy úgy gondolod, hogy ha Orbán Viktor egyszemélyi önkényuralmat épített ki - akkor azt azonosítani kellene az egész jobboldallal és kimondani azt, hogy Magyarországon a Jobboldal fasiszta diktatúrát akar kiépíteni?

Nem gondolom, hogy ez a helyzet.

Éppen ezért nem értem, hogy miért kell ugyan ezt a baloldal felé eljátszani, meg tudnád indokolni?

Azt gondolom, hogy egy politikus, még ha oly karizmatikus is, önmagában nem azonosítható egy széles palettán mozgó ideológiák tömegével így kimondani azt, hogy a „híres baloldal leküzdötte magát” nem éppen megfelelő álláspont. Ezen az alapon a jobboldal már a XVIII században kiállította magáról ezt a derogáló bizonyítványt és azóta sem sikerült hamvaiból feltámadni.

A jobb szél megerősödését én teljesen más problémának látom.

Azt gondolom, hogy az általános műveltség visszaesése, az ebből fakadó inkorrektség -  amely például a kapitalizmus igazi arcának megítélésében mutatkozik meg – az eredeti  ok, bár abban van némi igazság, hogy a modernnek mondott szociáldemokrácia konzervativizmusa hozzájárult ehhez az inkorrektséghez.

Azt gondolom, hogy nem az egész baloldal, hanem ennek egy nagyon szűk része az, amely ebben szerepet játszott, sőt ha igazán be akarom határolni, akkor nem is biztos, hogy baloldaliak voltak az említett réteg  képviselői. Így azt is gondolom, hogy kijelentésed nem állja meg a helyét a baloldalra nézve. Kétségtelen, hogy az, amit leírtál eluralkodó félben van az országban, de erről a jobboldal is tehet (persze a baloldal is).

Attila1959 képe

Attila1959
6 éve

Sajnos a választék kevés , a híres baloldal sikeresen leküzdötte magát , ennek köszönhető a jobb szél megerősödése . Közép nincs , mert mint mindenki tudja ugyan van egy ...lehet más....is , de szülő atyja már a megszületése előtt lejáratta a lopstop és üveg zseb megoldásaival . Ugyan Gyemokrata koalíció lett egyszer csak valahonnét.... olyan Hudini-s módszerrel ( nem tudni hogy jutott ki az egyik ládából , de már a másikban van... ) Tehát jön a kérdés István a király módra.... ó mond , Te kit választanál ? Javaslom szavazzatok rám , ezennel ígérem , pont a felét fogom ellopni mint elődeim , a másik felét Nektek hagyom....

plalyA képe

plalyA
6 éve

Kedves Aranyember!

Én például nem gondolom azt, hogy az MSZP kormányozna 2014-től. Jelenleg ettől nagyon messze van. Nem úgy néz ki, hogy ebbe gyökeres változás állna be (bár remélem, hogy tévedek, de nem nagyon szoktam.)

Azt sem gondolom, hogy a Jobbik együtt kormányozna a FIDESZ-szel, mivel a hatalommániás „Vezér” ebbe nem megy bele, másrészről az eddigi „bebetonozás” sikeres műveletnek bizonyul. Azt gondolom, hogy ha csak egetrengető nagy változás nem áll be pro és kontra, akkor a FIDESZ marad a kormányzó párt az idióta KDNP vendégjátékával egyetemben. A Jobbik ebben az esetben megint csak a faltörő kos szerepét lesz kénytelen eljátszani, mint azt tették a hívei 2006-ban. (Mire ezt megértik, megint lemegy a ciklus fele- a fajmagyarkodás ugyan is a gondolkodásra negatívan hat vissza, bármilyen furcsa is ez a számodra)

Úgy, hogy az eddig leírt „kirohanásodnak” annyi a haszna, mint a Zrinyi féle kirohanásnak - ők is belepusztultak.

Ettől függetlenül az nem ártana, ha a FIDESZ a Jobbik programjából a ténylegesen pozitív dolgokat átvenné( pl. Vízfelhasználás és turizmus fejlesztésére vonatkozó ötleteit- ez még ki is vitelezhető – csak azért,  hogy a ténylegesen pozitív dologra mutassak rá és ne a fajmagyarkodásra)

Szóval, kedves Aranyember azt hiszem, hogy ez a hsz-d megint csak felesleges iromány volt.

 

plalyA képe

plalyA
6 éve

Kedves dmolnár!

Azt gondolom, hogy a cipőpucolóból is lehet rendes ember( bár ez az említett „úriemberre „ nézve túlzott elvárásnak  számítana)

Másrészről, megint ott tartunk, hogy a FIDESZ a Jobbikot faltörő kosnak használja. Ezt meg az említett fajmagyarkodók nem veszik észre. Úgy gondolom, hogy mire erre rájönnek addigra a következő választási ciklus fele is lemegy. Azt gondolom, hogy az esztelen fajmagyarkodás gátolja az értelmes gondolkozást, sőt bizonyos esetekben  az alanyt visszaminősíti a magzati lét szintjére.

Hogy stilszerű legyek.

De mint tudjuk(bár ateistaként vicces az én megfogalmazásom, de attól még igaz) Nagy az Isten állatkertje, és piszkosul alacsony a kerítés.

Hátha egyszer észreveszi aztán magasabb kerítést építtet( főleg magyar kivitelezőkkel - ha tönkre akar menni)

 

Aranyember képe

Aranyember
6 éve

Fújj csúnya provokátor! :)

Igaza van a FIDESZnek a jó ötleteket át kell venni a JOBBIKtól,elvégre a következő ciklusban úgy is együtt kormányoznak majd!De szerintetek úgy sem így lesz hanem az MSZP nagyon de nagyon  megújul és elmennek szavazni azok is akik otthon maradtak és persze majd mind az MSZPre szavaznak,és ők fognak kormányozni és majd milyen jó lesz nekünk meg az országnak is blablabla....

dmolnar képe

dmolnar
6 éve

Szia plalyA!

Most mégis mit vártál egy magát cipőpucolónak aposztrofáló egyéntől (nem kétséges, hogy az illető provokátor, mert ember magától ilyen agyatlan nem lehet..)...

Apolitikus képe

Apolitikus
6 éve

Érdekes elmélet felbomlásnak nevezni azt a folyamatot, amikor az integráció erősödik. Te nagyon el vagy tévedve!

boxoló képe

boxoló
6 éve

Az Eu-ból való kilépés ötlete felesleges,hiszen a láthatóan a felbomlás útján van az Eu.  Bent is maradhatunk egyedüli tagnak.

plalyA képe

plalyA
6 éve

Kdves Boxoló!

Aztán melyik jó ötletre gondolsz?

Netán az iskola reformra? A Kötelező hittanoktatásra? Vagy a megbélyegzésre, illetve azoknak a módozataira( Vérvád emlegetése, meg az idiotisztikus zsidóellenesség)

Vagy a Multik megadóztatására, a népi nemzetieskedő kapitalizmusra( csak kérdezem, hogy mennyi munkahelyet is sikerült ezzel kialakítani?)

Vagy a nagy puszta parlagon hagyott böszme magyarföld védelmére( azóta nincs benne termelés amióta olyan marhára védjük)

Vagy van még egy-két eszement ötlete a Jobbiknak.

Netán a Eu-ból való kilépésre célzol - á igaz Orbán már 2004-ben azt mondta, hogy van élet az Unión kívül is-  bár azt  nem mondta, hogy milyen élet.
Vagy egyáltalán mire is gondolsz? Esetleg a böszme fajmagyarkodásra? A hamis és elvetélt álmitoszok ápolásására? Esetleg a hülye prüdéria tovább erősítésére, sőt állami szintre emelésére?
Már azon sem csodálkoznék ha a Nyiregyházi Sámánképző hivatalos egyetemi címet nyerne el?

Ugyan már melyik "Jó Ötletére" is céloztál, amit elorozott a gaz FIDESZ a szegény eszement Jobbiktól?

Ez a hét vcce. Netán humorban utazol?

boxoló képe

boxoló
6 éve

Na ez az igazi plágium,hogy a Fidesz ellopja a jó kezdeményezéseket a Jobbiktól.

Ehhez képest semmi amit Pali bátyátok csinált.

Erika1 képe

Erika1
6 éve

Milyen  barátian  csevegnek  ,  beszédes  ez  a  kép  is  .

 

Erika1 képe

Erika1
6 éve

Osztom  félelmedet   , ami  ma  is  ment  a  Parlamentben  az  borzasztó  .

jmartus képe

jmartus
6 éve

Sajnos minden jel erre mutat! Mostmár az Unióból is "kifelé áll a rudjuk", és ez nyíltan a Jobbik terve. Engemet félelemmel tölt el a jövőkép, a gyermekeink, a fiatalok miatt! 

 

Találó a cím: valóban a "Jobbik kottájából játszik a Fidesz". Minden tette, megnyilvánulása erre vall. Csak az a baj, hogy a függöny mögött közösen ropják a táncot.  Ez az össztánc  az, amely nekünk   nagyon rossz jövőt jósol.