A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Jó sok pénz jut az honatyák utazásaira is

via 168 óra Online

2013. december 2. 10:51 | 2 hozzászólás

Nem smucigoskodik, vagy ha úgy tetszik, nem aprózza el a parlament, ha külföldi utazásról van szó: október elsejétől csaknem 900 millió forintos bruttó keret áll a képviselők, illetve az Országgyűlés Hivatalától kiküldendő személyek, így Kövér László házelnök rendelkezésére.

Ennyit fog elkölteni a T. Ház a közbeszerzési eljárással kiválasztott cégnél utazásra.
A parlament a United 4 Bonafini Binder Kft.-vel kötött szeptember végén utaztatási szerződést öt évre, nettó 700 millió forint erejéig. Ez tehát nem azt jelenti, hogy ennyiből kell gazdálkodni öt évig: hamarabb is elhasználható a keret, csak akkor újra kell szerződnie valakivel a T. Háznak, írja a Blikk.

A nyertes cég egyebek közt vállalta, hogy a keret erejéig hivatalos utazásokat szervez, repülő- és vonatjegyeket intéz, igény szerint szállást foglal és gépkocsit bérel külföldön, és úgynevezett VIP-aszszisztenciát is biztosít a Liszt Ferenc repülőtéren a kiutazóknak – derül ki a parlament honlapján közzétett szerződésből. Pályázatának elbírálásakor sokat nyomott a latban, hogy 24 órában rendelkezésre áll, és hogy mindent, így a repülőjegy módosítását vagy lemondását is vállalta a szerződési összegért. Leszámítva az utasbiztosítást, amit viszont már azon felül, napi nettó 149 forintért „szállít" utasonként.


A cikk eredetije: Jó sok pénz jut az honatyák utazásaira is


Hozzászólások

Ellen_Ripley képe

Ellen_Ripley
5 éve

Arcátlanság - miközben a rászorultakkkal megfizettetik az utiköltséget!

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Nem is tudom miért panaszkodunk? Van itt pénz - röpködnek a milliók, milliárdok! Ja, hogy nem oda ahova kéne - tegyünk arról, hogy jó helyen landoljon a pénzünk!