A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Jean-Claude Juncker kioktatta Orbánt - Íme a levél

via Népszava Online

2017. szeptember 6. 10:11 | 0 hozzászólás

Levelének végén az Európai Bizottság elnöke felajánlotta a magyar miniszterelnöknek, hogy sürgősen megvizsgálják a támogatási kérelmeket, amelyek odaítélése konkrét, sürgős esetekben indokolt lehet. Egyúttal emlékeztette Orbánt, hogy a szolidaritás oda-vissza működik: nem csak akkor, ha egy ország kér, hanem amikor tőle kérnek valamit.

A Politico európai kiadása megszerezte azt a levelet, amelyet Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke írt válaszul Orbán Viktor augusztus 31-i levelére. A magyar miniszterelnök azt kérte a bizottságtól, az EU utólag fizesse ki a 2015-ben felhúzott drótkerítés költségeinek felét. Jean-Claude Juncker levelét a Politico diplomáciai oltásnak minősíti, amelyben a Bizottság elnöke emlékezteti a magyar miniszterelnököt, hogy az EU eddig milyen forrásokat ajánlott és biztosított Magyarországnak a menekültválság kezelésére.

Százmillióktól estünk el

Ilyen volt például az a négymillió eurónyi (mostani árfolyamon több mint 1,2 milliárd forintnyi) gyorssegély 2015-ben, amelyet a magyar kormány inkább visszafizetett.

A magyar hatóságok képtelenek voltak teljesen lehívni azt a további 6,26 millió eurót (nagyjából 1,9 milliárd forintot), ami három sürgősségi alapból állt az ország rendelkezésére – ezeknek a forrásoknak csupán a harmadát sikerült végül elkölteni.

Jean-Claude Juncker arra is emlékeztette Orbán Viktort, hogy most és a jövőben milyen forrásokhoz férhet hozzá a kormány.

Tovább...


A cikk eredetije: Jean-Claude Juncker kioktatta Orbánt - Íme a levél


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges