A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Jasznevitz: Jellemző

via Facebook/Jasznevitz László

2019. február 19. 12:32 | 0 hozzászólás

"A hiúságán keresztül lehet ezt az embert a valódi méretére visszakicsinyíteni."

Általában nem rongálom az idegzetemet ilyesmivel, de ma egy cikkből odakeveredtem a magyar kormány Facebook-oldalára. Kíváncsi lettem ugyanis egy propagandafotó apró betűs részére is.


A fotó végül nem bizonyult érdekesnek, ugyanazt a hazugságot volt hivatott belénk tömni, mintha libák volnánk, amit eddig. Ráadásul gagyin. Jól mellbe vágott viszont nevezett oldal borítóképe: a Budai Várban kialakított Miniszterelnöki Hivatal új épülete látható rajta ugyanis. Teljes pompájában.


Nem ám csak úgy távolról, mintegy mindannyiunk szívének kedves budapesti látképként, nem. Egész közelről látható az épület, előtte két zászló, a Vár nagy támfala (védelem, ugye), a Lánchíd egyik ívének részlete, meg egy kőoroszlán (oroszlánként védelek titeket, ugye). Ennyi.


Duna nincs, a város többi része sincs, se föld; ég alig. A kép témája csak maga a felújított épület.


A magyar kormány hivatalos Facebook-oldalának üzemeltetői szerint ez az épület fejezi ki tehát, jelképezi leginkább, testesíti meg, országunk kormányát.


Egy olyan épület, amiben egyetlen ember hivatala kapott helyet. Amely kialakítása nekünk, adófizetőknek, benne van kábé harmincmilliárd forintban, plusz még egymilliárd a freskók lefestésére a puritánság végett, ugyebár.  
Könyörgöm, ez a ház nagyobb, mint a szomszédos köztársasági elnöki palota!

 

A köztársasági elnöki palota és a Miniszterelnökség épülete. HVG-fotó

A köztársasági elnöki palota és a Miniszterelnökség épülete. HVG-fotó
Szimbolikusan: a miniszterelnökség (na jó, ott van Rogán Propagandaminisztériuma is) nagyobb, mint a Magyar Köztársaság (ja, az már nincs) elnökének hivatala.

S akkor citáljuk még egyszer ide a Magyarország Kormánya hivatalos oldal fotóját:

 Az egyemberes „magyar kormány” tökéletes kifejezője ez a kép.


Ugyanis végtelenül pöffeszkedő.


Az épület, benne az egy ember, mindent betölt, mindenre rátelepszik, és semmi másnak nem hagy helyet.


Büszke zászlókkal.


Nagyon, nagyon kifejező ez a kép.


Hajszálpontos.


Fejedelmien tükrözi ugyanis az egy ember végtelen hiúságát.


Az látszik rajta: büszke arra, amit elért.


Mert ő nem a megjelenésére hiú (khm) – nem is nagyon nevezhetnénk szép embernek (kevesen vagyunk, no) –, és nem is az eszére.


Arra hiú, hogy az valósuljon meg, amit ő akar. Lehetőleg mindenki ellenében, mert úgy jóval nagyobb a harci dicsőség, s óh, az nagyot tud dobni az önbecsülésen…


Ezért őrült bele csaknem 2002-ben, amikor nem így lett.


S akkor vegyünk egy mély levegőt.


Kedves ellenzéki barátaim, itt van egy rés, egy résecske, amibe talán befér a feszítővas, vagy legalább egy sperhakni.


A hiúságán keresztül lehet ezt az embert a valódi méretére visszakicsinyíteni.


Nem arra céloznék, hogy űzzünk gúnyt a megjelenéséből, hiszen arra szemlátomást nem hiú. Tehát értelme sincs az ilyen tréfálózásnak.


Hanem arra, hogy láttassuk, mi az, ami nem sikerült neki. Ami nem úgy lett, ahogy ő akarta. S legfőként: érjük el, egyre többször, hogy ne legyen úgy!


Csodás volt tegnap látni, hogy ennek a polipnak az egyik csápja, Kövér házelnök, mint jött egyre inkább zavarba, amikor a dolgok nem úgy mentek, mint azt ők előre elképzelték. Ahogy szólította az ellenzéki képviselőket a várt parlamenti felszólalásaikra, azok nem várt módon cselekedtek: kimentek a teremből, egymás után mind, egyenesen az esztergomi Suzukihoz, népet képviselni. Mit tudott tenni a csáp, Kövér? Zavart terepfelmérés, szemek összehúzása, ajak beharapása, bajuszsimogatás, megvert fizimiska, végül kényszeredett, lapos tréfa – erre futotta.


Kicsi és nagy dolgokban, egyre többször, ne legyen úgy, ahogy ők akarják! Szúrjuk már végre ki ezt a lufit! Sőt, szúrjuk szitává!

Jasznevitz László


 


A cikk eredetije: Jasznevitz: Jellemző


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges