A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Járóka Lívia szerint meg kell köszönni a kormánynak, amit a romákért tett

via 168 Óra Online

2018. szeptember 14. 11:13 | 0 hozzászólás

Pedig roma vezetők és jogvédők szerint egyáltalán nem olyan rózsás a helyzet, hogy bármit meg kéne köszönni a kormánynak.

Meg kell köszönni a kormánynak, amit a romákért tett, nem pedig elítélni – jelentette ki Járóka Lívia fideszes EP-képviselő tette kedden a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentés, a Sargentini-jelentés plenáris európai parlamenti vitájában.

Járóka felszólalásában arra kérte az EP-képviselőket, hogy szerdán szavazzanak a jelentés ellen, mert Magyarországon nincs veszély a jogállamiság terén, ezért semmi nem teszi indokolttá a jelentés megszavazását. (Az EP ezt nem így gondolta, kora délután megszavazták a jelentést.)

Elmondta, hogy nagyon sok munkát fektetett abba, hogy – miután a Fidesz delegáltjaként 2004-ben mandátumot szerzett az Európai Parlamentben – cigány nőként megvédhesse a 16 millió európai romát. Az Európai Néppárt tagjaként különösen fájdalmasnak érzi, hogy német képviselőtársait megvezették. Dicsérte a három éves kortól kötelező óvodáztatást, a szakképzést és a duális képzést.

Tovább...


A cikk eredetije: Járóka Lívia szerint meg kell köszönni a kormánynak, amit a romákért tett


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges