Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Itt a döntés: érkezik az újabb ajándék a nyugdíjasoknak

via Portfolio

2017. november 16. 10:48 | 5 hozzászólás

Ahogyan az a korábbi kormányzati ígéreteknek megfelelően várható volt, a szerdai Magyar Közlönyben megjelent a rendelet a nyugdíjasoknak szánt év végi Erzsébet-utalványról. A kormány emiatt egyúttal egy másik határozatában 27 milliárd forintot csoportosít át a Magyar Államkincstárnak.

Megjelent a kormány rendelete a a nyugellátásokban és egyes más ellátásokban részesülő személyek részére juttatandó Erzsébet-utalványról, mely így kezdődik:

A kormány elkötelezett, hogy az  idősebb nemzedék és a  nyugellátásban részesülők is megbecsülést kapjanak, hiszen évtizedeken át azért dolgoztak, hogy az ország talpra álljon és gyarapodjon.

Ennek érdekében elrendelte, hogy

egyszeri juttatásként, egy alkalommal személyenként 10 000 forint értékű Étkezési Erzsébet-utalványban kell részesíteni azt a személyt, akinek 2017 novemberében vagy 2017 decemberében a rendeletben felsorolt juttatást folyósítják.

Itt megemlíti a rendelet az öregségi nyugdíjat, özvegyi nyugdíjat, szülői nyugdíjat, árvaellátást, baleseti hozzátartozói nyugellátást, mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékot, mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékát, korhatár előtti ellátást. Az egyszeri juttatás kézbesítése kizárólag a Magyar Posta feladata, Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter szerdai tájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy november 24-én megkezdődik az Erzsébet-utalványok postázása is, így az utalványt várhatóan még a karácsonyi ünnepek előtt kézhez kapja minden belföldi nyugdíjas.

Tovább...


A cikk eredetije: Itt a döntés: érkezik az újabb ajándék a nyugdíjasoknak


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Zsadikám, most  radikális  leszek, pedig  nem szokásom. Meg  is érdemlik, hogy  sírva  kísérjék az  unokát  a reptérre, mindegy  hová is  utazik. Korábban azt  mondtam, ha  az én  gyermekemnek eszébe  jut, hogy  külföldre megy  dolgozni, hatalmas szívfájdalmam lesz. Ma már küldeném, de nem megy. Persze valószínű amegváltozott  családi  körülmény  miatt. Na, nem lettem  milliárdos,  sem milliomos, a gyermekem se. Így  alakult, tapossuk  tovább a szeretett  maygar  földet, reménykedve, hogy  egyszer  végre megjön a nép józan ítélőképessége.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Elég baj az, hogy tapsikolnak, ugyanakkor sírva kísérik ki a Londonba induló repülőgéphez az unokáikat! :(((
Vajon MIÉRT mennek az unokák oda, vagy Írországba? Mindnek külföldi a vőlegénye, mint az én lányomnak volt 92-ben?!:(((

 

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Mégis sokan  kötelességnek érzik, oszt  tapsikolnak meg  szavaznak... Tudják  ezek, mi  kell  a magyarnak... :(

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Ez igaz, Katám!

De ismered a mondást:
"Ha adnak, fogadd el, ha ütnek, szaladj el!"
Kérlek azonban, NE AGGÓDJ!
Mert azt is tudnod kell:
Aki okos, az tudja, hogy ezek a juttatások NEM kötelezik a nyugdíjasokat semmire... ;O)
Különben is, mi már RÉG megfizettük ezeknek az árát!:(((
 

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Nagyon  unalmas már az ilyen  kommunikáció...