A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Itt az ítélet: megsértették a népszabisok jogait

via HVG

2017. január 5. 10:49 | 0 hozzászólás

Másodfokon is elmarasztalta a bíróság a Médiaworks Zrt.-t, amiért a cég a dolgozók előzetes tájékoztatása nélkül döntött a Népszabadság felszámolásáról és a munkavállalók munkavégzés alóli felmentéséről – közölte a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). A bíróság kimondta azt is, hogy jogszerűen működött üzemi tanács a Népszabadság dolgozóit foglalkoztató cégnél.

A Népszabadság üzemi tanácsának elnöke, Danó Anna a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével indított eljárást a munkáltató Médiaworks Zrt. ellen a cég Munka Törvénykönyvét sértő eljárása miatt – idézte fel a jogvédő szervezet.

A törvény értelmében a munkavállalók nagyobb csoportját érintő munkáltatói intézkedést megelőzően legalább tizenöt nappal ki kell kérni az üzemi tanács véleményét. Ez azonban elmaradt.

Mint ismert, az ominózus nap reggelén a munkavállalók nem tudták felvenni a munkát, nem férhettek hozzá saját emailfiókjukhoz, a lap online kiadása helyén pedig csak a megszüntetésről szóló közlemény volt olvasható. A dolgozók órákkal később egy motoros futár által kézbesített aláíratlan levélből értesültek a lap megjelenésének felfüggesztéséről, a munkájuk megszűnéséről.

Később az elsőfokú bíróság helyt adott Danó Anna kérelmének és megállapította, hogy a Mediaworks nem dönthetett volna a lap bezárásáról a munkavállalók érdekeit képviselő üzemi tanács véleményének kikérése nélkül.

Tovább...


A cikk eredetije: Itt az ítélet: megsértették a népszabisok jogait


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges