A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ismét tombolt a vihar - dolgoztak a tűzoltók

via Stop

2013. június 25. 10:34 | 0 hozzászólás

Csongrád megyében, azon belül is Szegeden, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében riasztották a legtöbbször a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit a hétfői viharok miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője kedd reggel az MTI-vel.

Hajdu Márton elmondta, hogy hétfőn elsősorban a viharos szél és a nagy mennyiségű csapadék okozott gondot. Országszerte csaknem kétszázszor riasztották a tűzoltókat - 119 esetben kidőlt fához, 41 esetben pedig a hirtelen lehullott nagy mennyiségű esővíz eltávolításához hívták a tűzoltókat.

Az infrastruktúrát ért károk miatt, amelyek a közúti, vasúti közlekedést, az áramszolgáltatást akadályozták, 31 hívásuk volt. Emellett 26 épületkárt regisztráltak. Az OKF információi szerint a hétfői viharok során senki sem sérült meg - mondta Hajdu Márton.
Infinety network
Kidőlt fák, elárasztott pincék

Heves eső és viharos szél tombolt hétfő este Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén, a viharban fák dőltek ki, patakok áradtak meg, a víz tört be a pincékbe - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kedden az MTI-t.

Hudák Andrea közölte: csaknem hatvan esethez riasztották a hivatásos tűzoltókat.

A leszakadó faágak, kidőlt fák Miskolcon, Kondón, Radostyánban, Varbón, Sajóbábonyban, Ózdon, Alsódobszán okoztak fennakadást. A heves esőzés következtében több utcában és lakóház pincéjében rekedt meg nagy mennyiségű víz, ugyanis a vízelvezetők nem tudták elvezetni a hirtelen lezúduló esőt.

Sajóbábonyban, Szirmabesenyőn és Homrogdon pincékbe tört be az esővíz, ezeken a helyeken szivattyúzni kellett. Lyukóbányán, Varbón, Perecesen ágak szakadtak le, fák dőltek villanyvezetékre, úttestre.

Sajólászlófalván a Nyögő-patak, Halmajnál pedig a Vasonca-patak sem tudta elvezetni a nagy mennyiségben lezúduló vizet, homokzsákokkal védekeztek.

Személyi sérülést sehol nem okozott a vihar - tette hozzá a szóvivő.

Ma már nem várható vihar

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: napközben az Északi-középhegység térségében előfordulhat néhol zivatar, de heves zivatar, amelyet 90 kilométer/óránál erősebb szél, vagy nagy méretű jég kísér, nem várható. Az ország egy megyéjében sincs érvényben figyelmeztetés a várható veszélyes időjárási jelenségek miatt.

Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 Celsius-fok között valószínű, de északkeleten kissé melegebb is lehet. Késő este 13-18 fok várható.

Tovább....


A cikk eredetije: Ismét tombolt a vihar - dolgoztak a tűzoltók


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges