A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ismét meghalt egy asszony ellátatlanság miatt a Honvéd sürgősségijén

via Népszava Online

2018. március 30. 12:23 | 3 hozzászólás

„Jelen állapot nem sürgősségi ellátás kereteibe tartozik, SBO-ra való beutalása szakmaiatlan. Emittáljuk” – írfta a kórház.

Februárban ismét meghalt egy ellátatlan asszony a Honvéd Kórház sürgősségi osztályán. A háziorvosa azonban hiába kérte betege a kórházi dokumentumait, illetve az ügyben vizsgálatot, a Honvédkórház megtagadta az iratokba való betekintést. Dr. Mateisz Erzsébet háziorvos az üggyel kapcsolatos levelezését a közösségi portálon is nyilvánossá tette. Az esetről az RTL híradója is beszámolt.

Az idős asszonyt február közepén vérmérgezés gyanújával utalt be a Honvédkórház sürgősségi osztályára a háziorvosa. A sürgősségi osztályra megérkezve még a beteg éber volt, lehetett vele beszélni. A rosszul lévő beteget nem vizsgálták meg, sem vérnyomás vagy pulzus mérés, sem laborvizsgálat nem történt. Ennek ellenére az akkor őt ellátó Dr. Zacher Gábor leírta, hogy „Jelen állapot nem sürgősségi ellátás kereteibe tartozik, SBO-ra való beutalása szakmaiatlan. Emittáljuk.” A beteget hazavitették, ahol nem tudták itatni, etetni, aluszékonnyá vált. Másnap férje többször telefonált az ügyeletnek, és a rendelőnek, hogy feleségét nem tudja felébreszteni, de fél mentőt hívni, mert esetleg kifizettetik vele. Végül az ügyelet tanácsára hívta a mentőket, akik ellátták az eszméletlen beteget, és visszaszállították a sürgősségi osztályra. Itt derült ki, hogy szeptikus állapota visszafordíthatatlanná vált, és ahol ezután az intenzív kezelés ellenére elhalálozott.

Tovább...

 


A cikk eredetije: Ismét meghalt egy asszony ellátatlanság miatt a Honvéd sürgősségijén


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Köszönöm és  részvétem.

Egyetértünk, ezért is mondom, hogy érdek, vagy  kényszer(félelem) . Tisztelet  annak az egészségügyi  dolgozónak, akik ebben az  egészségügyi heylzetben is  a gyógyítás az elsődleges. A  vízitdílról annyit, én  már akkor  mondtam, hogy  majd lesz még,  de sokkal többe  kerül majd. El is  értük, hogy  többszörösét kell  fiezet  egyes vizsgálatokért, stb. Ideje változtatni  ezen, csak mi választópolgárokon  múlik .


Degesz
1 éve

Részvétem a szeretteid elvesztése miatt! Borzasztó az a tehetetlenség, amit az ember érez, ha nem tud segíteni a szerettein! (Én is éreztem, sajnos...)

Minden tiszteletem a gyógyítóknak, akik még mindig szívvel végzik a munkájukat, és minden dühöm azoknak a döntéshozóknak, akik kivonják a pénzet az egészségügyből, vagy "csak" hagyják lerohadni. Az a helyzet, hogy ez a kormány egy gyilkos kormány, mert az emberélet szemlátomást nem számít nekik! És ezek akadályozták meg a 300 Ft-os vizitdíjat, ami legalább valami csekély pénzt juttatott volna az ágazatba annak idején!

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Nem védeni  szeretném a kórházat, hiszen  tudjuk, hogy  milyen állapotok uralkodnak  az egészségügyben. Nem az első, nem az utolsó eset és nem is az  egyetlen kórház, ahol hasonló eset megtörtént, történik.  A kormánynak nem érdeke a betegellátás, az  emberi élet. Az a  szomorú, hogy van aki együttműködik a kormány "programjával" . Érdekből vagy  kényszerből, ezt  döntse el mindenki magában. Én  az utóbbira gondolok főleg. Amíg ők lesznek hatalmon, addig  ne  várjon senki számottevő  változást.  Az  elmúlt öt  hatévben több  szerettem, barátom  veszítettem el, elég  vegyes érzelmeim vannak az  egészségügyről, az  emberi érzelemlől, az önösérdek gonoszságairól.