A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ilyet Fideszes még nem mondott! Orbán őrjöng, ha meghallja!

via Pesti Bulvár

2018. június 16. 12:53 | 0 hozzászólás

Aki alkotmányban akarja rögzíteni azt, hogy üldözni és megbélyegezni kell azokat, akik ezeket az elesett, az életükért futó embereket segíteni akarják, az egyszerűen aljas.

Navracsics Tibort szokás a Fidesz józanabb gondolkodású tagjai közé sorolni, különösen mióta Brüsszelben képviseli hazánkat. Valószínűleg sok kellemetlen helyzetet kellett átélnie pártja itthoni hazudozásai miatt, ismerve a valós helyzetet és a brüsszeli viszonyokat. Többször nyilatkozott már a Fideszes narratíva ellenében, amikor már áthidalhatatlan szakadék tátongott a valóság és a Fidesz álláspontja között. Most az InfoRádió Aréna című műsorban adott interjúja sikeredett, hogy is fejezzük ki magunkat, nem túl “Stop-Soros kompatibilisre”.

Egyszerűen Navracsics EU biztosként nem teheti meg, hogy ne a valóságról beszéljen, és nettó hazugságokat toljon Sorosról, migrációról mint ahogy azt a főnöke, Orbán Viktor teszi. A riporteri kérdésre adott válaszában egy nagyon fontos kérdésre ad tiszta választ, amit a Fidesz itthon előszeretettel összemos: „nem az nyitja ki a döntéshozók zsebében a bicskát, ha integrálni akarjuk azokat, akik már itt vannak és jogszerűen vannak itt. Hanem az nyitja ki, ha jogszerűtlenül, akadálytalanul jöhetnek be az Európai Unión belülre”.

Tehát, különbséget kell tenni azok között, akik jogszerűen vannak itt, és azok között, akik illegálisan akarnak bejönni az unióba. Később részletesebben is kifejti a kérdést, amit a Fidesz nagyon is szeret elfelejteni: “Miközben vannak olyanok, akik tényleg háborús övezetből jönnek, menedékjogot kapnak a jogszabályok alapján, de ettől még ezek az emberek nem rendelkeznek iskolai háttérrel, nem beszélik a nyelvet, lehet, hogy családi trauma is érte őket. Tudjuk, hogy több tízezer felnőtt kísérő nélküli kiskorú van valahol az Európai Unióban. Nagyon sokan Szíriából jöttek. Ők nem gazdasági kivándorlók. Ők gyerekek, akik háborús övezetből menekültek, és az út során vagy meghaltak a szüleik, vagy valami történt velük. Az ő oktatásukat, iskoláztatásukat biztosítani kell.

Tovább...


A cikk eredetije: Ilyet Fideszes még nem mondott! Orbán őrjöng, ha meghallja!


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges