A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Így tapsolta el a kormány a nyugdíjpénzt

via Portfolio

2015. június 13. 10:52 | 1 hozzászólás

Közzétette Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap (NYRAA) 2014. és 2015. évi beszámolóját. 2014-ben az alap 1,5 milliárd forintot, míg az MNV Zrt. 4,7 milliárdot fordított államadósság-csökkentésre, az ezek után az alap számláján fennmaradó 125 millió forintot 2015. január 31-ei megszűnésével egyidejűleg a központi költségvetésnek utalta át az alap.

Az NYRAA 2011. május 31-én kezdte meg működését és a 2015. évi központi költségvetés megalapozásáról szóló törvény értelmében január 31-én megszűnt. Korábban már írtunk arról , hogy az alapban lévő vagyon 2013 végére szinte már lenullázódott, miután a benne lévő 3000 milliárd forintnak egy nagyobb részét adósságcsökkentésre és az IMF-hitel visszafizetésére használta fel a kormány.

A 2014-es és 2015-ös éves beszámolóból az alábbi fontosabb információk emelhetőek ki:

  • 2014-ben már nem volt költségvetési befizetési előirányzat az alap számára, így az alapban keletkezett bevételeket a magánnyugdíjpénztárakkal való korrekciós elszámolások, a működési kiadások és a tranzakciós illeték-fizetési kötelezettségek teljesítése után adósságcsökkentésre használták fel.
  • 2014-ben négy alkalommal adott át pénzeszközöket az alap adósságcsökkentésre, összesen közel 1,5 milliárd forint értékben. Emellett az MNV Zrt. közel 4,7 milliárdot adott át az államnak, amit az adósságcsökkentés mellett a februári önkormányzati hitel-átvállalások részleges előtörlesztésére használtak fel.
  • Az alap 2013-ban már minden értékpapírját értékesítette, így 2014-ben már csak pénzeszközökkel rendelkezett. Az alapban megmaradó 125 millió forintot a pénzeszközökön belül a MÁK-nál vezetett számlán tartották.
  • Az 1,5 milliárd forintot kitevő egyéb bevételek között a legnagyobb tételt a megszűnt magánnyugdíjpénztárak befizetései tették ki tavaly, összesen 1,345 milliárd forint értékben.
  • A 2015-re megmaradó 125 millió forintot az alap január 31-éig átutalta a központi költségvetésbe.

Tovább...


A cikk eredetije: Így tapsolta el a kormány a nyugdíjpénzt


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 éve

Már megint ez a naaagy-naaagy CSEND!

Most vagy annyira ki lett vesézve ez a témakör, vagy annyira nem érdekli senkit már, mint a lőtéri sánta vadászkutyát! :(((

Most uncsi, ugye?
De nem lesz az majd a HÍD alatt, ahová kerültök, kedves jövőbeni nyugdíjmentesített jelenlegi fiatalság! :P:P:P

"Híd alatt, híd alatt, a Margit híd alatt..."

https://www.youtube.com/watch?v=juRXxHCPcF0
Csipkés kombiné

Bocsi a videó kópiáiért, de nekem mindvégig Jancsó filmek jártak az eszembe!
Azok se szalonképesebbek! ;o) :P :DDD
Sem képileg, sem témailag... Sajnos!
/Bár lehet, hogy nem mindenki érti, mit is értek ezalatt.../