A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Így hergel, csúsztat és dezinformál Orbán a pedagógusok ellen

via Kettős Mérce blog

2016. február 6. 12:28 | 2 hozzászólás

Orbán Viktor megköszönte a társadalomnak az áldozatot, amelyet a pedagógusokért hoztak, hiszen 700 milliárdot megközelítő forrásbővülést kaptak. “Sem a rendőrök, sem az ápolók nem mondták, hogy ők akarnak előbb béremelést” - mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban.

Ritkán fordul elő, hogy egy társadalmi probléma kapcsán maga a miniszterelnök szólal meg, és ha ilyenkor megszólal, annak súlya van. Orbán pedig ma reggel a Kossuth rádióban a támadást, a társadalmi szolidaritás leszalámizásának taktikáját választotta. Vajon ha a miniszterelnök így nekitámad a tanároknak, hamis követeléseket adva a szájukba, hamis adatokat sorolva, és szembe próbálja őket állítani a rendőrökkel és az ápolókkal, mit várhatnak bármilyen egyeztetéstől?

Ugyanis ha megnézzük a tanárok követeléseit, pl. a Teleki Gimázium 16 pontját, ebből 15 az oktatás minőségéről szól, és nem a béremelésről, a fő követelésük nem az, hogy kapjanak több fizetést, hanem hogy normálisan tudjanak dolgozni, hogy tintapatront a nyomtatóba ne közbeszerzésen hetek alatt kelljen venni, hogy gyerekközpontú és ne adminisztrációközpontú legyen az oktatási rendszer, hogy normális könyvekből tudjanak tanulni és tanítani. Például a rendőrök és az ápolók gyerekeit, például a jövendő rendőröket és ápolókat.

De nem követelték előbb a béremelést sem, sőt több iskola külön szolidaritását jelezte az egészségügyi dolgozók felé. Egyébként is, miért is függ az ápolók vagy a rendőrök béremelésének szükséges volta a tanárok béremelésétől, és miért nem függ például a stadionépítéstől? Vajon Orbán miért nem a felcsúti kisvasúttal hozakodott elő vagy Mészáros Lőrinccel, miért nem az ő állami támogatásukkal állította szembe a tanárok béremelését?

És ha már béremelés. Valójában idén január elsejétől kellett volna a tanárok bérének emelkednie, de csak szeptembertől fog, méghozzá úgy, hogy kivették a tanári bérek minimálbérhez való kötését a rendszerből tavaly év végén, így pedig január elsején a tanárok nemhogy nem kaptak béremelést, hanem a minimálbérhez viszonyítva csökkent a fizetésük, és ez a szeptemberi béremeléssel se áll helyre.

Tovább...


A cikk eredetije: Így hergel, csúsztat és dezinformál Orbán a pedagógusok ellen


Hozzászólások

Treszkes képe

Treszkes
3 éve

Az a baj csejoska, hogy nagyon megy neki az egyes társadalmi csoportok közötti ellenségeskedés szítása. Pedig csak az egyik fél passzivítása kellene hozzá, hogy ez ne sikerüljön neki. Tehát az egyes társadalmi csoportok nem kellene, hogy vevők legyenek a szövegére.

csejoska képe

csejoska
3 éve

Ritkán fordul elő, hogy egy társadalmi probléma kapcsán maga a miniszterelnök szólal meg, és ha ilyenkor megszólal, annak súlya van. 

Mondjuk ez egy az egyben  hamis  állitás !! (Ez az ember NEM TUD hangsúlyos lenni  -hamár a kijelentéseinek kronológiáját vesszük figyelembe.)

 

Nem kell meglepődni szándékán, most éppen a "hangsúlyos" tiltakozókat kivánja NEMZETELLENESként koncul dobni a társadalom aljanépének !!!

(Megjegyzés: az aljanép alatt  a társadalmi problémák iránt immunis egyedeket értem !!)

Most sem csinál mást, mint ami szokása (politikai módszere), az egyes társadalmi csoportok közötti ellenségeskedés szitása.

Na és akkor mi van, ha közben hamisságokat próbál elhinteni? Nem megszokott nála ?