A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Így csalt Orbán vejének cége – megszereztük az OLAF jelentését

via 24 HU

2018. február 7. 11:00 | 0 hozzászólás

A 24.hu megszerezte a jelentést: e szerint a pályázatok több mint felénél szervezett csalási mechanizmust építettek ki. Az OLAF vizsgálat indítását kérte és 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, ha bűnszövetségben vagy üzletszerűen követik el, 5 évtől akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Még ez a lehetőség is benne van az Európai Unió csalás elleni hivatalának (OLAF) jelentésében, amely az Elios Innovatív Zrt. tarolásának hátterét vizsgálta a 2009 és 2014 között kiírt uniós finanszírozású közvilágítási pályázatokon.

Az ügyet különösen kényessé teszi, hogy a cég Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségében állt. Az OLAF-vizsgálat kezdetén is ez volt a helyzet, csak néhány hónappal később, 2015 áprilisában szállt ki belőle.

(Előzőleg a Simicska Lajos-féle Közgép befolyása is érvényesült a cégben.)

Nemrég derült ki, hogy az OLAF kifejezetten komoly szabálytalanságokat talált az Elios Innovatív Zrt. által különböző önkormányzatoktól elnyert 35 közvilágítási projektje kapcsán. Olyannyira, hogy mint lapunk elsőként megírta: 43,7 millió euró, azaz több mint 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolta a szervezet.

Tovább...


A cikk eredetije: Így csalt Orbán vejének cége – megszereztük az OLAF jelentését


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges