A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Húsvét után 400 forinttal drágul a sertéshús

via Nők Lapja Cafe

2012. április 4. 13:11 | 7 hozzászólás

A tojás és a csirkehús drágulása után a disznóhús lehet a következő, amiért többet kell majd fizetni a boltokban.

Akár 300-400 forinttal is többe kerülhet a sertéshús kilója Sákán Antal, a  Magyar Sertéstartók Szövetségének elnöke szerint. „Az olcsó sertéshús ideje lejárt – mondta a Nők Lapja Cafénak a sertéstartók képviselője. – Húsvétkor még a mostani árakon tudjuk megvenni a sertéshús kilóját, de az ünnep után 2-3 héttel a mostani 1000-1200 helyett akár 1500 forint is lehet egy kiló karaj vagy tarja. A sertéshús ára július közepére tetőzhet, akkor akár 1800 forint is lehet” – tette hozzá Sákán Antal.

„Ha nem drágul a sertéshús, akkor a magyarországi tenyésztők lehúzhatják a rolót, mert nem éri meg sertést tartani – magyarázza a sertéstartók elnöke. – Azért van szükség az áremelésre, mert a takarmány és az energiaárak is a többszörösére nőttek az elmúlt években, de az az árakban alig jelent meg” – teszi hozzá.


A cikk eredetije: Húsvét után 400 forinttal drágul a sertéshús


Hozzászólások

Erika1 képe

Erika1
6 éve

Az élet minden évben 15-20%-al drágább lett amióta "nemzeti " kormányunk van . Tavaly a zöldség gyümölcs , kenyér , étolaj , az idén a tojás , hús , kávé , stb .......
Az áfáról és valutákról nem is kell hogy bármit mondjak , mindenki érzi a saját bőrén . Az átlagember fizetése ezzel pontosan fordítottan arányos , ennyit arról hogy a " munkát meg kell becsülni , és aki rendesen dolgozik éljen is meg a munkájából " Ennyit a fidesz népet felemelő politikájáról .

Vazzemmaue képe

Vazzemmaue
6 éve

Te is tudod, hogy mindig mindent a nép fizet meg.

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Igen, meg kellene már érteni, hogy mire megy ki a "játék". Ne a vásárlókkal fizettessék meg a sertéstenyészők többlet kiadásait. Véleményem szerint éppen ezért húzhatják le a rolót a tenyésztők, mert a magas ár miatt kevés sertéshúst vásárolunk.

Vazzemmaue képe

Vazzemmaue
6 éve

Leszünk, és vagyunk szenvedő alanyok. Csak ezt még mindig nagyon kevesen értettük meg.

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Mindenki nem nyugszik meg. Az biztos, hogy mindennek az elmúlt 8 év lesz az oka, nehogy már kimaradjanak a jelen kormány tagjai! Azt gondolom, ebben nem vagyok egyedül, hogy az Orbán kormány rossz gazdasági politikájának leszünk szenvedő alanyai.

Vazzemmaue képe

Vazzemmaue
6 éve

Aztán felemelik a felével,és mindenki megnyugszik. Ja, és majd annak az emelésnek is "AZELMÚTNYÓCÉV" lesz az oka.

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Lehető legjobbkor dobták ezt az ijesztő áremelést be. Talán el is fogy a nagy mennyiség, ami a piacokon van az ünnepek előtt. Lehet ettől félnek, hogy a sok megmaradt hús , az állatkert vadállatainak lesz a tápláléka. Ha valóban emelkednek az árak, akkor mindenképpen rohad valahol, amit még a vadállatoknak sem tudnak megvásárolni.