A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Hungarikum: nem fér be a villamos az új remízbe

via Index

2017. december 4. 11:19 | 1 hozzászólás

Néhány hete megjelent az új budafoki kocsiszínben az első villamos, hogy birtokba vegye új pihenőhelyét, írja az Újbuda másképp blog. Csakhogy a blog szerint a beálláskor harsány káromkodásra figyeltek fel a helyiek: kiderült, hogy a közel hatmilliárd forintból megvalósult kocsiszínbe nem férnek be a villamosok.

A hétvégén utánakérdeztünk az esetnek, és egy BKV-közeli forrásunk részben megerősítette a történteket. Mint mondta, a remíznél van egy rossz helyen lévő oszlop, emiatt az egyik, a Forgalmi utcával párhuzamos, rövid vágányra nem lehet bemenni. A kivitelező szúrta el, most jöttek rá, az oszlopot át fogják helyezni.

Mint megtudtuk, amúgy sem halad valami fényesen a munka, a BKV gyenge kézzel fogja a kivitelezőt (Strabag Építő Kft.), a Strabag–CAF-együttműködés sem megy a legjobban, és a használatbavételi engedéllyel is vacakolnak. Ennek ellenére valószínűleg januárban indulhat a Tátra villamosok, februárban meg a CAF villamosok üzeme. (2017 közepe-vége helyett.)

A Budafoki kocsiszínt az elmúlt évtizedekben többször, de sokszor ötletszerűen bővítették, ezért a telep funkcionális rendszere meglehetősen bonyolulttá és nehezen áttekinthetővé vált. Az épületek állapota rossz volt, a vágányhálózat a korábbi HÉV igényeit tükrözte, az eltúlzott méretű váltók rengeteg helyet foglaltak el. A telep bonyolult rendszerén nagyon nehézkes volt a villamosokat mozgatni. Ezért a telep nagy részét elbontották, teljesen új vágányhálózat, valamint több új csarnok és irodaház épült.

Tovább...


A cikk eredetije: Hungarikum: nem fér be a villamos az új remízbe


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Nagyon  tudnak építeni- saját  zsebre...