A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Honnan is láthatná, hiszen nem láthatja!

via Pesti Bulvár

2017. augusztus 18. 09:02 | 0 hozzászólás

Magyarok milliói nem láthatják saját szemükkel, hogyan él jobban ma már a szlovák, a cseh, a lengyel, a horvát, vagy akár már a román „átlagpolgár” is. Persze, hogy nem láthatják, hiszen 4 millión a saját falujukból, városukból sem tudnak kimozdulni, a virtuális valóságot pedig Cipolla propaganda-tv-je és a lopott pénzekkel sáfárkodó óriásplakátosok végterméke nyomja a képükbe: „Jobban teljesít”.

Nem a nemzetgazdasági szinten mért növekedésről, előzésről beszélek, hiszen azt (GDP, egy főre eső GDP, Uniós átlaghoz mért …) nehéz is lefordítani hétköznapira. Bár az, sajnos egyre egyértelműbb, hogy a volt szoci országok többsége már megelőzött.

Az viszont könnyen érthető lenne, és én azt mondom, hogy a szlovák, a cseh, a horvát, a lengyel és lassan már a román közalkalmazott, köztisztviselő, vagy szakmunkás is jobban élhet, mint a magyarországi. Az, hogy a melós, az átlagpolgár NETTÓ fizetése magasabb, s hogy az Áfa-juk alacsonyabb, azt tudjuk. De az árak is alacsonyabbak Európa-szerte és nem csak reálértéken, hanem sokszor nominálisan is. Vagyis, ha tudna utazni a magyar átlagpolgár, akkor a saját szemével láthatná az árcédulákat, amelyek alacsonyabb árakat mutatnak sok terméknél, sok országban, mint az itthoni.

De hogyan láthatná ezt, hiszen nem hogy külföldre nem tud elutazni a magyarok nagy része, de a Balatonhoz sem juthat el több mint a fele. A falvak nagy része meg vizesárokkal van körbevéve, a vizesárkot úgy hívják: buszjegy.

Tovább...


A cikk eredetije: Honnan is láthatná, hiszen nem láthatja!


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges