A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Hoffmann Rózsa bizonyítványa

via 168 óra Online

2014. június 2. 11:05 | 0 hozzászólás

Már csak néhány nap, és vége a tanításnak. Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár távozik posztjáról. De utódja változtat-e a rendszeren?

Mindez szóba került a 168 Óra múlt heti Szerda 11 című interaktív rádióműsorában, amelynek vendégei Mendrey László és Szüdi János voltak. Előbbi a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke, utóbbi a 2006–2010-es kormányzati ciklus közoktatási szakállamtitkára, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) jelenlegi szakértője. A beszélgetést PÁSZTOR MAGDOLNA vezette.

- A korábbi kereszténydemokrata köznevelési államtitkár a szélsőjobboldali Magyar Demokratában értékelte saját négy évét. Például azt mondta, a köznevelés „fejlődésnek indult, igazságosabb és méltányosabb lett”.

Szüdi János: Visszafejlődött. Így pontos.

– Pedig Hoffmann Rózsa szerint az iskolarendszer színvonalas működése kiszámítható lett az állami gondoskodással.

Sz. J.: Ez kész átverés! Az iskola ingyen használja a helyet az állam nevében, ugyanakkor az önkormányzatnak kötelező finanszíroznia a fenntartás és a működtetés költségeit, amihez semmit nem kap központi forrásból. Már azon is vita van, ki vegye meg a krétát: egymásra mutogat az állam és az önkormányzat.

– Mert az iskola nem nyújthat számlát...

Mendrey László: Az iskolának nincs költségvetése. Az igazgató megrendelheti az eszközöket a tankerületektől, amelyek viszont forráshiányosak. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ milliárdos adósságot görget maga előtt.

Tovább...


A cikk eredetije: Hoffmann Rózsa bizonyítványa


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges