Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A hírességek sötét éve: őket ragadta el tőlünk 2016

via Nyugat.hu

2016. december 28. 10:42 | 4 hozzászólás

Szomorú felsorolás fog következni: a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük azokat a hírességeket, akiket idén vesztettünk el. 2016 feltűnően sok gyászhírt hozott magával...

Rögtön az év első napján 86 éves korában elhunyt a kortárs film- és fotóművészet egyik legjelentősebb alkotója, a világhírű operatőr, Zsigmond Vilmos.

Az igazán sokkoló hírt napokkal később kaptuk: hatvan kilenc évesen, utolsó albumának megjelenése után egy héttel meghalt David Bowie. 69 ok arra, hogy elővegyük és hallgassuk a 69 évesen elhunyt énekes életművét. Azóta már csillagképet is elneveztek róla.

Alig négy nap telt ezután (még mindig csak 2016 második hetében járunk), amikor meghalt Alan Rickman. Játszott a Die Hardban, de a legtöbben a Harry Potterből, Piton professzorként emlékeznek rá. 69 évesen ragadta el a rák.

Márciusban halt meg Ray Tomlinson amerikai programozó, akinek köszönhetően minden e-mail címben ott van az a bizonyos @ jel. Szintén ebben a hónapban ment el minden idők egyik legnagyobb futball-legendája, a holland Johan Cruijff.

Egészen április 21-ig hihettük azt, hogy David Bowie halála az év legsokkolóbb zenész-halálhíre. 57 éves korában elhunyt Prince, holttestére a stúdiójában találtak rá. 7 ok, amiért Prince nélkül ma a világ könnyűzenéje nem lenne olyan, amilyen. Ismerősei szerint a zenész hat és fél napig nem aludt halála előtt és súlyos drogfüggő volt, túladagolta a fájdalomcsillapítókat. Nyughelye titok.

Tovább...


A cikk eredetije: A hírességek sötét éve: őket ragadta el tőlünk 2016


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
2 éve

Igazad van kedves Zsadi!  Sorolhatnák  tovább. Mindjárt az év  elején elment Psota  Irén... :(

 

Bobby_Kroon képe

Bobby_Kroon
2 éve

Tegnap óta van még két (külföldi) híresség is, aki meghalt. Legyen vége már 2016-nak!!!

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Egy kis "kiegészítés":

Nekünk magyaroknak nagy veszteség Kocsis Zoltán, zongoraművész és karmester halála is. November 6-án hunyt el, 64 éves volt.

Nyugodjanak békében a 2016-ban elhunytak, akár hírneves emberek voltak, akár "névtelenek"!
A halott az halott! :'(

https://www.youtube.com/watch?v=fy9IdFdjfsE

Daniel Barenboim - In memoriam Kocsis Zoltán 
 

Közzététel: 2016. dec. 1.

2016. 12. 01. Budapest 
Chopin g moll ballada Op. 23 No 1
 

 

Kataaa képe

Kataaa
2 éve

A kaszásnál nincs kivétel...Senki nem tudja hol a helye a listán? Nagyon sajnálom, nyugodjanak békében. Köszönet a remeklésért.