A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Hiller István szerint az MSZP tragikus vereséget szenvedett április 8-án, de ez azért nem volt halálos csapás

via 168 óra

2018. május 27. 10:14 | 2 hozzászólás

"A többség szerint először meg kell erősíteni az MSZP-t, ha ez sikeres lesz, akkor érdemes a szövetségkötéssel foglalkozni - összegezte Hiller István, aki elmondta azt is, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség fenntartását a döntő többség támogatta."

Tragikus vereség, de nem halálos csapás az MSZP-nek, a baloldalnak az áprilisi országgyűlési választás eredménye - mondta az MSZP választmányának elnöke a testület szombati ülése után az MTI-nek. Hiller István közölte azt is, jelenleg öten aspirálnak a szocialista elnökjelöltségére, ő viszont nem indul újra a választmányi elnöki posztért.

Hiller István elmondta, a választmány az április országgyűlési választás értékelését folytatva állapította meg, hogy tragikus vereség volt az április választás, de ellentétben Lengyelországgal nem „halálos csapás” a baloldalra. Az MSZP megőrizte parlamenti helyét és fenntartja a frakciószövetséget a Párbeszéddel - mondta, jelezve: folytatják a munkát, 650 ezer magyar ember érdekét képviselik és tovább kívánják bővíteni a szavazóik számát. Az MSZP választmányának elnöke közölte, a továbblépés lehetőségét a vitában a többség főleg a vidéki, elsősorban a kis- és közepes városi szervezetek újraépítésében látta. A többség szerint először meg kell erősíteni az MSZP-t, ha ez sikeres lesz, akkor érdemes a szövetségkötéssel foglalkozni - összegezte Hiller István, aki elmondta azt is, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség fenntartását a döntő többség támogatta. Beszámolt arról is, hogy azok, akik az MSZP elnökjelöltségére pályáznak, június elején vidéken négy helyszínen - Győrben, Pécsett, Kecskeméten, Nyíregyházán - , majd Budapesten ismertetik a programjukat.

Tovább...


A cikk eredetije: Hiller István szerint az MSZP tragikus vereséget szenvedett április 8-án, de ez azért nem volt halálos csapás


Hozzászólások


Degesz
9 hónapja

Végre egy optimista vélemény! Sokan olyan kilátástalannak látják ezt az utat, hogy bele se fognak...

Kataaa képe

Kataaa
9 hónapja

Nem tisztem megítélni, véleményem szerint az  MSZP-t újra  kell rakni. Megfiatalított arcokkal, újjult erővel a vidéket is meg kell győzni, hogy  bízzanak a  pártban, mert  szocilisták nélkül csak jobbágyság lesz a szegények sorsa. Nem lesz  könnyű mennet, de járható az út.