Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Hiller István szerint az MSZP tragikus vereséget szenvedett április 8-án, de ez azért nem volt halálos csapás

via 168 óra

2018. május 27. 10:14 | 2 hozzászólás

"A többség szerint először meg kell erősíteni az MSZP-t, ha ez sikeres lesz, akkor érdemes a szövetségkötéssel foglalkozni - összegezte Hiller István, aki elmondta azt is, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség fenntartását a döntő többség támogatta."

Tragikus vereség, de nem halálos csapás az MSZP-nek, a baloldalnak az áprilisi országgyűlési választás eredménye - mondta az MSZP választmányának elnöke a testület szombati ülése után az MTI-nek. Hiller István közölte azt is, jelenleg öten aspirálnak a szocialista elnökjelöltségére, ő viszont nem indul újra a választmányi elnöki posztért.

Hiller István elmondta, a választmány az április országgyűlési választás értékelését folytatva állapította meg, hogy tragikus vereség volt az április választás, de ellentétben Lengyelországgal nem „halálos csapás” a baloldalra. Az MSZP megőrizte parlamenti helyét és fenntartja a frakciószövetséget a Párbeszéddel - mondta, jelezve: folytatják a munkát, 650 ezer magyar ember érdekét képviselik és tovább kívánják bővíteni a szavazóik számát. Az MSZP választmányának elnöke közölte, a továbblépés lehetőségét a vitában a többség főleg a vidéki, elsősorban a kis- és közepes városi szervezetek újraépítésében látta. A többség szerint először meg kell erősíteni az MSZP-t, ha ez sikeres lesz, akkor érdemes a szövetségkötéssel foglalkozni - összegezte Hiller István, aki elmondta azt is, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség fenntartását a döntő többség támogatta. Beszámolt arról is, hogy azok, akik az MSZP elnökjelöltségére pályáznak, június elején vidéken négy helyszínen - Győrben, Pécsett, Kecskeméten, Nyíregyházán - , majd Budapesten ismertetik a programjukat.

Tovább...


A cikk eredetije: Hiller István szerint az MSZP tragikus vereséget szenvedett április 8-án, de ez azért nem volt halálos csapás


Hozzászólások


Degesz
11 hónapja

Végre egy optimista vélemény! Sokan olyan kilátástalannak látják ezt az utat, hogy bele se fognak...

Kataaa képe

Kataaa
11 hónapja

Nem tisztem megítélni, véleményem szerint az  MSZP-t újra  kell rakni. Megfiatalított arcokkal, újjult erővel a vidéket is meg kell győzni, hogy  bízzanak a  pártban, mert  szocilisták nélkül csak jobbágyság lesz a szegények sorsa. Nem lesz  könnyű mennet, de járható az út.