A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Hillary Clinton: A Magyarországon is terjedő autokrácia az egyik legnagyobb veszély az EU számára

via Hvg.hu

2018. október 10. 11:38 | 0 hozzászólás

Valamit pedig tudhat a külpolitikáról...

Clinton oxfordi beszédében azt mondta, Orbán Viktor és az általa kiépített "autokrácia" komoly veszélyt jelent az Unióra, hozzátette, a brit konzervatívok távol kerültek Churchill és Theatcher pártjának szellemétől, amiért nem szavazták meg a Sargentini-jelentést. A volt külügyminiszternek a magyar kormány azonnal megüzente, hogy "Soros!".

A brit toryk a Sargentini-jelentés ellen szavaztak az Európai Parlamentben, ezért Hillary Clinton komolyan felelősségre vonta a pártot kedden, derül ki a Guardian cikkéből.

A volt amerikai külügyminiszter Oxfordban tartott beszédében azt mondta: remélem, Európa ki fog állni a Kelet-Európa több országában is tapasztalt emberi jogtiprások ellen. Külön kiemelve Magyarországot és Törökországot. Azt mondta, az illiberális demokráciák csak látszatra demokráciák.

Hozzátette azt is, elszomorító, ahogy az Európai Néppárt egyes politikusai megvédték Orbán Viktor rendszerét a szavazáson,

beleértve a brit Torykat, akik ezzel nagyon messzire kerültek Churchill és Thatcher pártjának szellemétől.

Nagyon komoly veszélyt jelent az EU számára a keleti országokban terjedő autokrácia, legalább akkorát, mint a Brexit vagy a gazdasági válság, üzente Clinton.

Tovább...


A cikk eredetije: Hillary Clinton: A Magyarországon is terjedő autokrácia az egyik legnagyobb veszély az EU számára


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges