A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Hiába szólt Patyi András, hogy ez így nem jó, a Fidesz ragaszkodott a kamupártokhoz

via !!444!!!

2018. március 13. 12:16 | 0 hozzászólás

„Ez nem hiba, hanem a Fidesz érdeke. Így járj utána, nem támogatsz-e akaratodon kívül kamupártot. Ha igen, minden jelöltjüknek egy millát adsz vele - a saját adódból! És ha 27 jelöltjüket már „támogattad”, akkor még több közpénzt adsz nekik!

A Nemzeti Választási Bizottság és a Nemzeti Választási Iroda vezetője is szólt a 2014-es választás után, hogy nem jó a jelölési rendszer.

  • Visszaélnek az emberek aláírásaival, és nincs idő átnézni a hitelességüket - szólt a két legfontosabb panasz. 
  • A Fidesz nem csak hogy nem tett semmit a nyilvánvalóan korrupt rendszer javításáért, hanem még az sem kapott büntetést, aki az elképesztően laza szabályokat sem tartotta be.
  • Idén még több kamujelölt indul, mint négy éve.
  • A tapasztalatok szerint a sok fura jelölt a Fidesznek jó. 2014-ben egyetlen mandátumon múlt, hogy a Fidesznek kétharmados többsége lett. Volt olyan körzet, ahol egy megtévesztő nevű apró párt embere 197 szavazatot kapott, miközben a fideszes jelölt csak 56 szavazattal nyert.

2014. május 6-án tartotta a választások utáni első ülését a parlament, és az egyik első felszólaló Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke volt. Beszámolt, hogyan ment az első olyan szavazás, amit már a Fidesz által kidolgozott, 2011-ben elfogadott rendszerben szerveztek.

Tovább...

 

 


A cikk eredetije: Hiába szólt Patyi András, hogy ez így nem jó, a Fidesz ragaszkodott a kamupártokhoz


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges